KAKO DA IZABERETE PRAVI BIDERMAJER?

 

KAKO DA IZABERETE PRAVI BIDERMAJER?

Bez obzira da li se pripremate na veliko, sudbonosno DA, spremate se da kumujete ili prosto kao i velika većina devojaka maštate o danu venčanja do najsitnijeg detalja, bidermajer je važan deo ove bitne teme. I ukoliko ste ona koja će ga baciti među druge devojke, ali i ako ste ona koja će pokušati da ga uhvati, savršenom skladu ovog dana doprineće i ovaj buket cveća.

Kako da izaberete pravi bidermajer

Zašto bidermajer, zašto cveće?

Od kako postoje venčanja, postoje i cvetni ukrasi koji se najčešće vezuju za mladu. Još u srednjem veku, cveće koje je mlada nosila na ceremoniji venčanja vezivano je za zaštitu od bolesti koje su tada harale, te za buduću sreću i blagostanje zaljubljenog para i zaštitu njihovog budućeg potomstva. Ukrasi su se kačili na delove haljine, mlada je buket nosila u rukama, a vremenom je bidermajer postajao skromniji, svedeniji i sve više nalik buketima kakve viđamo danas.

Kako odabrati pravi bidermajer?

Pri odabiru cveća za buket, treba u vidu da imamo nekoliko stvari. Pazimo na boju kose koja treba dobro da se uklapa sa bojom cveća, na doba dana kada se održava ceremonija venčanja i na još nekoliko stvari:

Bidermajer i boja kose

Možda vam ovo nije palo na pamet, ali dobro uklapanje ovih boja neverovatno će doprineti celokupnom utisku. Tako bi plavuše trebalo da se drže cveća blažih i hladnijih boja, naročito rozih i ljubičastih nijansi. Brinetama će najbolje pristajati crvenkaste, braon i bronzane nijanse, dok crvenokose devojke treba da biraju dosta zelenila koje će se idealno slagati uz vetrenu boju njihove kose. Tamnokose devojke će najbolji izbor napraviti ako se odluče za cveće jarkih, jačih boja, kao i belo cveće.

Bidermajer i boja kose

Bidermajer i boja venčanice

Pored boje kose, pazite i na boju venčanice. Ne mešajte belu, boju slonove kosti ili boju starog zlata, te se ukoliko nosite belu venčanicu i želite belo cveće, odlučite se za istu nijansu.

Bidermajer i boja vencanice

Bidermajer i doba dana venčanja

Takođe, vodite računa i o dobu dana – suptilnije aranžmane birajte za ranije, dnevne varijante, a za večernja venčanja odgovaraće i bidermajeri nešto jačih i intenzivnijih boja. Bilo bi dobro i veoma skladno da se i ostatak cvetnih aranžmana lepo uklapa sa bidermajerom.

Bidermajer i doba dana vencanice

Bidermajer i dekoracija venčanja

Vodite računa da se vaš bidermajer uklapa sa ostatkom dekoracije venčanja. Ukoliko ste izabrali dekoraciju pastelnih nijansi, potrudite se da za bidermajer izaberete cveće u bojama koje su skladne. Ako vaše venčanje ima neku temu (prolećno venčanje, venčanje u prirodi, maskenbal venčanje), onda vaš bidermajer treba da isprati tu temu.

Bidermajer i dekoracija vencanja

Težina buketa

Imajte u vidu da treba da nosite bidermajer tokom većeg dela dana, a potom treba i da ga bacite nekoj budućoj mladi. Neka vaš bidermajer bude lagan, prijatan za nošenje, lagan za bacanje.

 

Ovaj tekst je pogledan ukupno: 8798 puta

 

Komentari:

 

Ostavi komentar:

Autor:
Komentar:
Provera: 3 + 4 =
  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Grupa aoke - muzika za proslave
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?