MAGAZIN VENČANJA - Izbor muzike

Ako vam se slučajno desi da tog dana kada se venčavate, neke stvari krenu nizbrdo, pravi odabir muzike će sve popraviti. Problem je, ako je situacija obrnuta. Muzika je možda i najvažnija stvar na venčanju na koju morate obratiti pažnju, jer od nje će zavisiti atmosfera na svadbi dugi niz sati. Poenta je naravno da se na Vašoj svadbi, sa Vašim voljenim i sa gostima provedete najbolje u životu.

Izbor muzike
Muziku treba birati po Vašem ukusu, ali i po ukusu gostiju različitih generacija.
Bend uživo

Međutim, ukusi se razlikuju pa treba naći muziku sa što stilski širim repertoarom. Trebalo bi imati repertoar pesama odabranog benda i videti čime oni raspolažu. Što je više muzičara na bini to je veći garant “žive svirke”, ali je i skuplje. Možda je najbolji odabir muzike sa neke vesele i uspešne svadbe na kojoj ste bili i lepo se proveli. U svakom slučaju taj, ili neki drugi, bend morate čuti uživo ili videti njihov video snimak i proceniti da li oni mogu to što ste zamislili.

Našli ste po ceni i kvalitetu muziku za vas. Tada morate da se vidite sa predstavnikom benda i da tačno utvrdite sledeće stvari:

Koliko sati se svira, koliko ima pauza i koliko bi koštali eventualni produžeci.

Kakva muzika je na pauzi (poželjno je da bend ima mp3 ili cd plejer za muziku na pauzi).

Pitanje bakšiša ili ne. Bendovi sa bakšišem su u startu jeftiniji, ali će ga juriti na svadbi. Bendovi bez bakšiša su skuplji, ali će poštovati prethodni dogovor oko repertoara jer na kraju, rade za vas i vi ih plaćate. Naravno, neće odbiti bakšiš ako je tražena pesma u kontekstu bloka koji trenutno sviraju.

Proveriti sa njima na kakvoj opremi i ozvučenju rade (razmotriti postavku bine i razglasa u restoranu koji ste predvideli. Ispred bine bi trebalo da postoji podijum za igru).

Razmotrite opciju slabijeg razglasa u delu restorana gde bi sedeli stariji gosti.

Razgovarajte o stajlingu benda.

Ako ste odabrali bend, kapara je simbol zajedničkih obaveza.

Najlepše je da dolazak svatova prati lagana muzika sa mp3 plejera, koja bi se ubrzo pretvorila u prvi blok benda koji bi trebalo da svira lagano i ne glasno, jer gosti su tek došli, mnogi se nisu dugo videli, možda bi malo popričali, a nisu ništa ni popili. Bend treba da prati atmosferu i da podigne tempo ako ima zainteresovanih za igru.

Dolazak svatova
Muzika za venčanje

Poželjno je da pauze između pesama budu što kraće, kao i da izbor pesama bude pravi, kako atmosfera ne bi padala. Bilo bi dobro da šef sale ima koordinaciju sa muzikom, da bi oni imali predstavu šta dolazi iz kuhinje. Recimo, torta. Uz nju, ugašena svetla, tuš muzike koji se pretvara u neku divnu ljubavnu pesmu koja prati sečenje torte da bi se paralelno sa sledećim dešavanjem pretvorila u “šampanj ćemo otvoriti”.

To je jedna ideja – ima ih mnogo. U svakom slučaju, sve te značajne momente, kao i pesmu za prvi ples , treba unapred dogovoriti sa bendom.

 

Što se atmosfere tiče, treba obratiti pažnju na pevanje “zagrejanih” svatova sa bendom, pogotovo ako nisu pevači. Mladenci i kumovi su izuzetak jer su ipak oni “zvezde” tog dana, ali i te pesme bi trebalo rešiti unapred sa bendom.

Muzika za svadbu
Ozvučenje

Takođe treba pripaziti da ne bude preglasna muzika – prevelika buka . Bend bi trebalo da, kako se venčanje razvija i odmiče, neprimetno pojačava ozvučenje do idealne jačine koja će privući svatove na zabavu, a ne udaljiti ih od zvučnika.

Da bi sve ovo dobro prošlo morate dosta pre venčanja da odaberete restoran, čujete, dogovorite se i rezervišete pravi bend za Vas i tada možete reći da ste veliki deo priprema za venčanje rešili.

Srećno

Autor teksta: Big Deal band www.bigdealband.com

 

  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Grupa aoke - muzika za proslave
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?