NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM IZBORA MUZIKE ZA SVADBE

 

Organizacija svadbe zahteva dosta vremena i truda, bilo da ste se rešili da tom prilikom proslavite sa manjim ili većim brojem gostiju, u krugu najbližih prijatelja i rodbine ili ste pak sastavili podužu listu zvanica.

Sve tačke planiranja ovog dana dodatno se uslovljavaju sve većim mogućnostima izbora, kako prostora za slavlje, tako i posluženja, torte, venčanice i odela, dekoracije sale, bidermajera, i naposletku muzike za svadbe, koja je ključna za venčanje za pamćenje.

Da vam se u čitavoj gomili obaveza koja se na vas svalila ne bi potkrale mane i nedostaci, na osnovu iskustva mnogih organizatora venčanja, otkrivamo vam koje su to najčešće greške kada je u pitanju muzika za svadbe.

 

Muzika za svadbu


Loše uvežban bend

 

Većina mladenaca se, u današnje vreme, i dalje odlučuje za muziku za svadbe uživo, odnosno daje prednost orkestru nad DJ – em, kako bi slavlje proteklo u što boljem raspoloženju. Reklo bi se, sasvim opravdano, jer je uvek življe na onim venčanjima na kojima bend ume da podigne atmosferu i podstakne goste da se dobro provesele.

Ipak, jedna od poteškoća kada je uživo muzika za svadbe po sredi, svakako jeste loše uvežban orkestar, koji može učiniti da proslava splasne i zvanice ne podigne na noge. Stoga pažljivo vodite računa na ukomponovanost izabranog benda , kako biste bili sigurni da će slavlje proteći u najboljem redu.

Muzika za vencanje


Uzak repertoar benda ili DJ – a

 

Muzika za svadbe može biti izvođena podjednako dobro i od strane benda i od strane DJ – a, ma koliko se prednost davala živim svirkama. Međutim, oba ova načina mogu da zakažu, ako se ispostavi da nemaju dovoljno širok repertoar pesama iz svih muzičkih pravaca.

Bilo da ste rešeni da vaša muzika za svadbe podrazumeva uvod koji će sačinjavati popularne strane numere ili domaći pop zvuk, koji će se nastaviti ex-yu i rock hitovima, preko neke od balada za prvi ples i naposletku starogradskim i/ili novokomponovanim narodnjacima, uverite se da li izvođači umeju da odgovore na ovaj zadatak, jer je ipak potrebno ugoditi većem broju različitih muzičkih ukusa, a opet učiniti da se svi dobro provedu i vašu svadbu ocene kao onu za pamćenje.

Muzika za vencanja

 

Naručivanje pesama kao dominantan segment

 

Ukoliko ste se odlučili za muziku za svadbe koju će izvoditi orkestar, precizirajte sa muzičarima da li želite da dozvolite naručivanje pesama ili ne. Muzičke želje nekog od starijih članova rodbine umeju da se pretvore u dominantan segment svadbe, te mlađe zvanice, koje najčešće i nose atmosferu, mogu da se osete zapostavljenim. Ukoliko pak, poznavajući svoje goste, ipak dozvolite naručivanje pesama, gledajte da to ne postane dominantan segment, kako ne bi samo jedan muzički ukus preovladao.

 

Muzika za svadbe prilagođena starijim gostima

 

Najčešća greška koju prave mladenci kada je u pitanju muzika za svadbe je, kako se pokazalo, pokušaj da se prilagode starijim zvanicama, odnosno njihovom muzičkom ukusu i pesmama koje se samo ovom prilikom izvode. Činjenica jeste da treba svima izaći u susret, jer gosti jesu tu zbog vas, ali treba brižljivo voditi računa da se muzika ne pretvori u ispunjavanje želje samo jednom delu zvanica, već treba obratiti pažnju na sve koji su pozvani, kako bi provod bio sjajan, a slavlje smatrano uspešnim.

 

Ovaj tekst je pogledan ukupno: 5267 puta

 

Komentari:

smatram da text u vezi odabira muzike uopzte nije adekvatnom profesionalno napisan jer je daleko od sustine kako orkestar ili bend treba da odradi svadbu ili veselje! mladenci se vode prema ovom textu a to uopste nije tako i zato i dolaze u sukob sa orkestrima..jer cesto zele nesto sto nije realno i onda sami upropaste svoje veselje..u srbiji je opste poznato da ide narodna muzika i vrlo malo zabavne muzike i da orkestar treba da napravi atmosferu na veselju..a to se u 90% slucajeva pravi narodnom muzikom i hitovima a ne stranom muzikom i nasom domacom zabavnom..zato mladenci treba da prepuste muzicarima da najbolje moguce naprave atmosferu i da zadovolje goste jer su oni profesionalci a ne mladenci da im daju spiskove i diktiraju nesto sto ni sami ne znaju..pogotovu mlade i njihov repertoar iz snova o svadbi na romanticnoj plazi! LUKSUZ JE BITI SVOJ U MUZICKOM SVETU I UDOVOLJITI NARODU! MLADENCI POSLUSAJTE SAVET PREPUSTITE MUZICARIMA DA SVIRAJU I DA UVESELJAVAJU GOSTE A VI SE VESELITE I UZIVAJTE SA SVOJIM GOSTIMA..KAD NEMATE PUNO ZAHTEVA I KAD STE VI VESELI SVOJIM GOSTIMA SVI SU SRECNI..NEMOJTE IH PONIZAVATI TAKO STO CETE IM PRAVITI OGRANICENJA STA SMEJU A STA NE..DOZVOLITE SEBI DA IH UGOSTITE KAO DOMACINI A NE DA IH PONIZITE TAKO STO CETE NAMETNUTI VASE ZELJE...OVO JE SRBIJA IPA...!

9.12.2017

SAVET ZA MLADENCE

sve je to lepo opisano,samo jednu stvar niste pomenuli a to je nacin placanja muzike,posto u da nasnje vreme uglavnom mladenci hoce da plate muziku kroz baksis,tj.garancija,cifra koja je ugovorena pre svadbe,da kroz baksis muzika zaradi dogovorenu cifru.to znaci da muzika mora da radi na baksis ne obracajuci paznju na atmosveru na svadbi,a gosti neznajuci situaciju okrivljuju muziku da ne radi dobro,a opet sve je stvar dogovora oko finansija.to je veoma cesta situacija danas,retki slucajevi su danas da neko fiksno plati muziku i da to ima radno vreme.

25.1.2016

 

Ostavi komentar:

Autor:
Komentar:
Provera: 3 + 4 =
  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Grupa aoke - muzika za proslave
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?