MAGAZIN VENČANJA - Spavaća soba - romantično utočište

Svi imamo različit pogled na to kako spavaća soba treba da izgleda. Ona je odraz naše ličnosti i odraz romantičnog duha svakog para. Neki ljudi vole udobnu i ušuškanu spavaću sobu, dok drugi uživaju u modernom ili dizajniranom ambijentu. Isprobajte neke od trikova i saveta kako da svoje ljubavno gnezdo pretvorite u romantično utočište kome ćete se oboje radovati.

Krevet
Namestaj i ideje za uredjenje doma – sredidom.comOkosnica svake spavaće sobe jeste krevet i treba ga pažljivo odabrati. Dimenzije kreveta su prvo od čega treba početi selekciju, on mora odgovarati mestu gde će biti smešten, dok dizajn kreveta mora biti u skladu sa ostatkom sobe. Dušek je veoma bitan i suštinski deo kreveta. To je mesto na kom ćete provesti trećinu svog života, i zato mora zadovoljiti sve vaše potrebe, za odmor, za zdravlje, i za savršeni romantični ugođaj.

Dekoracija kreveta
Sledeći korak je dekoracija kreveta kako bi postao pravo romantično utočište. Uzglavlje kreveta je veoma bitno. Ukoliko ga vaš krevet nema ili je suviše nisko, možete ga dograditi tapaciranjem i presvlačenjem komada šperploče koju ćete zakačiti na zid odmah iznad uzglavlja. Tako će vam sedeći i polusedeći položaj u krevetu biti znatno udobniji.

Baldahin
Uzmite u obzir i mogućnost postavljanja baldahina ili samo mrežaste zavese koje se koriste kao zaštita od insekata, ovo može bitno pojačati intimu. Sam baldahin mogu činiti providne zavese koje su zakačene na plafon, ili su prebačene preko jednostavne metalne ili drvene konstrukcije, što je elegantnija varijanta.

Posteljina
Namestaj i ideje za uredjenje doma – sredidom.comPosteljina je završni dodir romantike. Kada se zatvore oči, ono što vas vodi jeste čulo dodira. Ako je ono što osećate oko sebe prijatno i nežno sigurno će doprineti vašem raspoloženju. Ali pre nego što zatvorite oči, obratite pažnju na boje i materijale.

Zavese i tepisi
Za ukrašavanje prozora i za veću intimnost, odaberite zavese koje će vas zaštiti od pogleda, od jutarnjeg svetla, ali koje će svojom lepotom doprineti romantici. To mogu biti teške draperije koje zamračuju sobu i lagane, providne zavese možda sa čipkom, perlama i sličnim ukrasima. Podne prostirke su najpotrebnije odmah do kreveta gde spuštate noge kada ležete u krevet i kada iz njega ustajete. Osim odgovarajućeg stila, one trebaju biti tople i prijatne za bose noge. Tepisi ne trebaju pokrivati ceo pod, mnogo su efektniji kada se tu samo radi ukrasa.

Ukrasi i detalji
Za ukrašavanje je isključivo potrebno voditi se ličnim afinitetima, onime što volite oboje. Osnovni detalji svake spavaće sobe jesu lampe na noćnim stočićima ili na zidu iznad uzglavlja. Prigušeno svetlo asocira na ljubavnike i treba ga pažljivo odabrati jer ono može da stvori savršenu atmosferu. Drugi detalji koji naglašavaju romantiku jesu ogledala, svećnjaci, aromatične sveće, uramljene fotografije, jastuci, platneni prekrivači na noćnim stočićima. Posebno obratite pažnju na mirise u sobi, jer prijatni mirisi opuštaju.

Boje u spavaćoj sobi
Namestaj i ideje za uredjenje doma – sredidom.comZavisno od vaših želja, možete odabrati boje koje će se provlačiti kroz čitav stan, ili ćete posebno odabrati boje samo za spavaću sobu. Za udoban kutak odaberite nijanse čokolade i bele kafe za zidove i nameštaj od drveta, a uz ove tonove će se odlično slagati sve boje tkanina. Za mir i vedrinu odaberite bilo koju nijansu plave, svetlo zelenu, sivu, nežno žutu i krem. Crvene i roze boje su možda suviše agresivne za sobu za odmor, ali mogu doprineti romantičnom ambijentu kroz detalje.

Kada odaberete dve do tri boje kojima ćete ukrasiti svoj romantični kutak, jednu od njih u nekoliko nijansi dodelite zidovima, zavesama, lampama. Nameštaj u sobi treba da je u drugoj boji, dok će se posteljina, tepisi i detalji pojaviti u trećoj boji koja će biti u kombinaciji sa prethodne dve.

crta

Novi izgled doma za novi početaksredidom.com

Portal sredidom.com je specijalizovan portal za nameštaj i opremanje enterijera, na kojem se svakodnevno posetioci informišu o svetskim trendovima u opremanju enterijera i ponudi nameštaja na tržištu Srbije.

Pored velikog izbora ponuđenog nameštaja iz svih salona u Srbiji, vi budući mladenci možete dobiti i besplatan savet arhitekte, kako bi u skladu sa svojim željama uredili svoj topao porodični dom.

Namestaj i ideje za uredjenje doma – sredidom.comČesto nam je na jednom mestu potrebna kreativnost, smernica i savet, slatko ubeđivanje. Uvek je potrebna još jedna sofa više ili trosed druge boje ili ormar koji će Vašoj dragoj biti sigurno mesto za obavljanje jutarnjih rituala prilikom spremanja za posao. Sa druge strane polica za TV Vašeg dragog, gde će on imati svoj mir za samo njegov sportski kutak ili dekoracija koja se uklapa u  Vaš ambijent, ali i kućni budžet.

Kreativni tim je slušao Vaša razmišljanja i potrudio se da uzajamno partnerstvo postane pravi izbor i stabilna tačka oslonca u vašem porodičnom životu i sve to pretočio u portal sredidom.com.

Takođe, svake nedelje redakcijski tekstovi Vam donose najsvežije ideje za uređenje Vašeg doma, kao i razne novosti iz sveta dizajna i uređenja enterijera.

Naravno, ovaj portal Vam može dosta olakšati i pri izboru poklona za Vaše drage prijatelje i rodbinu, ukoliko prilikom venčanja imate želju da im pomognete u opremanju njihovog životnog prostora.

 
Pripremite se za bračni život na pravi način i recite DA… sredidom.com

Namestaj i ideje za uredjenje doma – sredidom.com

  • Stari grad - muzika za svadbe
  • Iznajmljivanje limuzina i oldtajmera
  • Acoustic Band - muzika za vencanje
  • Restoran za vencanja Time Out Beograd
  • Fotograf za svadbe Beograd
  • Principessa - prostor za vencanja Beograd
  • ukariki san - restoran za svadbe
  • Frizerski salon Goran - frizure za svadbe
  • Gde na more?