Magazin

GOLIŠAVE TORTE - NOVI TREND U SVETU

10.02.2019 Video

Kako vam se čini ova svadbena torta?

torta za venčanja, gola svadbena torta

 

Neko će reći da je torta nezavršena, da nedostaje šlag ili fondan, pitaće gde su joj ukrasi?

Dragi moji, pred vama, gola stoji, torta najnovijeg trenda, lepa u svoj svojoj jednostavnosti, neponovljivosti i prirodnosti.

Ona ne skriva svoje neravnine i nema savršeno ispeglan oklop od šećera, već sa svakim svojim slojem, ona prikazuje svoju unutrašnju lepotu.

torta za venčanja, gola svadbena torta

 

Ukus ovih torti dolazi od hrskavih kora koje mogu biti različitih boja i ukusa, šlagova i filova koje ih povezuju, kao i sočnih preliva od voća, karamela, meda i čokolade.

Naked cakes (golišave torte) su savršene za mladence koji vole prirodan izgled jer za dekoraciju imaju sveže voće, prirodno cveće i razne bobičave plodove.

torta za venčanja, gola svadbena torta

 

Sa strane može doći ribana čokolada ili kristal šećer, ali samo u malim količinama jer slojevi treba da budu otkriveni.

Da bi torta dobila skroz prirodan ton, nekada se kao postolje koriste panjevi drveta ili se voće i delovi dekoracije razbacaju oko torte kao da je pravljenje još u toku.

torta za venčanja, gola svadbena torta

 

Svaka golišava torta je jedinstvena, neponovljiva samim tim što kore nikada ne možete da ispečete da budu jednake boje i oblika, a kod ovih torti to i ne želite. Svaki sloj daje svoj pečat torti, počev od boje, preko hrskavosti, do sastava i ukusa.

 

Ove prelepe torte imaju i jednu malu manu, a to je da ne mogu dugo da stoje. Korice im se suše, a sveži plodovi venu i kvare se.

Ali, ko može da im odoli?

torta za venčanja, gola svadbena torta

 

Izvore fotografija pogledajte na Pinterestu ovde

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem