Magazin

IZBEGNITE MOGUĆE NEPRIJATNOSTI NA TAJLANDU

10.10.2019 Video

Izbegnite moguće neprijatnosti na Tajlandu


Poslednjih godina, Tajland je postao nezaobilazna destinacija među mladencima, ali i svim poklonicima luksuznih putovanja i avanture. Ipak, neretko, i pored sjajnih uslova u hotelima koje se nalaze u ponudi ovdašnjih agencija, dešavaju se situacije koje svakako ne želite na svom savršenom putovanju. Krađe i prevare, kao i povremena trovanja hranom i vodom, opasnosti su na koje morate da obratite pažnju putujete li u ovu prelepu daleku zemlju. Ovde ćemo navesti neke od najčešćih potencijalnih opasnosti sa kojima se turisti susreću.

Hrana i piće

Ako ne želite da ceo odmor provedete u kupatilu, evo nekoliko jednostavnih pravila koja vam mogu pomoći u tome. Za početak, uvek perite ruke pre nego sto konzumirate hranu. Postarajte se da hrana koju jedete bude termički obrađena, a ako jedete voće, oljučtite ga sami. Ni u kom slučaju nemojte piti vodu sa česme (ovo znači i da obavezno zatvorite usta dok se tuširate).

HRANA NA TAJLANDU

 

Krađe

Da biste izbegli da budete opljačkani na Tajlandu, ključno je da u svakom trenutku budete svesni svoje okoline. U mnogim hotelima postoje sefovi u sobama, a ako vredne stvari i novac nosite sa sobom čuvajte ih sakrivene ispod odeće. Ako nosite torbu, okačite je unakrsno preko grudi i uvek je držite zatvorenu. Na ovaj način, torba ili ranac će vam uvek biti na dohvat ruke i pred očima.

KRAĐE NA TAJLANDU

 

Droga

Kazne za konzumiranje ili posedovanje ilegalnih supstanci na Tajlandu su veoma ozbiljne, uključujući doživotnu kaznu zatvora, a u nekim slučajevima čak i smrtnu kaznu, tako da je svako eksperimentisanje sa drogama bukvalno kockanje sa životom.

DROGA NA TAJLANDU

 

Prevare

Ako na Tajland odete potpuno nepripremljeni, lako možete postati žrtva prevare koja će vas koštati novca i dragocenog vremena..

 

Postoji mnogo načina na koji vas mogu prevariti. Od nuđenja nakita za neverovatno niske cene, do iznuđivanja novca za oštećenja na vodenom skuteru koji ste iznajmili. Generalno pravilo je: ako neka ponuda zvuči previše dobro da bi bila istinita, radi se o prevari.

PREVARE NA TAJLANDU

Kako biste izbegli bilo kakvu naznaku neprijatnosti i sačuvali sebe od nevolje tokom boravka na Tajlandu, unapred organizujte svoje putovanje i obezbedite se potpunom podrškom koje ovdašnje agencije pružaju. Na taj način, dobićete punu satisfakciju i u potpunosti ćete uživati u čarima Tajlanda.

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem