Magazin

VODIČ ZA KUME: Kako organizovati nezaboravno devojačko veče

05.06.2019 Video

Vodič za kume:

Kako organizovati nezaboravno

devojačko veče

 

Istina je da ne mora svako devojačko veče da ubraja stripera, na stotine šotova alkoholnih pića ili svetlucave lente sa natpisima “Team bride”, ali nije ni san svake buduće udate žene ni opuštena čajanka sa prijateljicama. Najbolje proslave se dešavaju negde između svih ovih pažljivo isplaniranih i hrabro doziranih detalja o kojima će poneka žena, koja bude imala čast da nosi lentu “kuma”, morati da se pobrine.

Preuzmite stvar u svoje ruke

Prva stvar oko koje se morate potruditi je odabir idealnog mesta za svoju drugaricu mladu i sve pozvane devojke. Kafane su uvek dobra opcija, a i najčesći su izbor kuma i neveste zbog dobre atmosfere, žive muzike i relativno pristupačnih cena pića, jer - to veče će se dosta piti.

Kada ste odlučili gde ćete proslaviti devojačko veče, pozabavite se istraživanju stvari koje bi mlada želela da vidi ili ima na svojoj proslavi, kao i o stvarima kojima ne bi trebalo da se bavite ili ih ona ne želi.

Pokušajte da odolite iskušenju da pitate ostale gošće o njihovim željama, ako znate da će doći do sukoba mišljenja ili preterivanja. Tako ćete sebe poštedeti glavobolje zbog potencijalnih svađa, a i vi ste zaduženi za planiranje zabave.

Sigurnije je da se oko organizacije posavetujete sa još jednom ženskom osobom pored mlade, ali izlaganje svojih planova svima može da se pretvori u pravu katastrofu. Naravno, ovo ne podrazumeva kolektivne planove kao što su, na primer, skakanje padobranom, grupno tetoviranje i njima slični, radikalni podvizi.

 

Devojačko veče

Pažljivo planirajte budžet

Kada je u pitanju procena, planiranje budžeta i plaćanja pića, jela, ukrasa, kafane ili smeštaja - u redu je konsultovati se sa svim gošćama, čak je i poželjno, kako bi sve novčano učestvovale. Možete ih posavetovati da vam se individualno javljaju sa predlozima, kako biste sami, i na miru sastavili listu.

Kad je dekoracija u pitanju, i ovo slavlje, kao i svako drugo, zahteva poneki detalj koji odaje utisak veselja i radosti, ali se ne morate koncentrisati na dekoraciju kao da je rođendanska, a možete je i sami napraviti. Prepustite se planiranju kostima, naručivanju lenti i drugih, damskih obeležja za devojke.

Razmislite o zabavnim stvarima

Kada su dati odgovori na sva kardinalna pitanja, odnosno kada je rezervisan hotel ili separe i isplaniran ceo odlazak ili prevoz do odredišta, možete pustiti mašti na volju i popuniti “praznine” svim zabavnim (ili šaljivim) sitnicama. Kreativne dosetke kuma da devojačko veče začine odlaskom na neko mesto su najčešće i vrhunac večeri.

Odlazak u spa centar

Ima li šta bolje od odlaska na mesto na kom će vas osoblje razmaziti? Osim što će relaksirati umorne noge od đuskanja (a i želudac od alkohola), pružiće zasluženi odmor od posla svim devojkama, i pripremiti mladu na predstojeći korak i ponovnu zabavu na venčanju.

Odlazak u spa centar može biti i celodnevna aktivnost, umesto odlaska u klub, a možete ga upriličiti i u okrilju svog doma, gde će sve ipak biti po kuminom ukusu ili u cilju zadovoljenja svih mladinih želja. Povedite devojke u salon lepote na masaže, kod frizera, na manikir i pedikir - čeka vas nezaboravno veče.

 

Devojačko veče ideje

Začinite veče igricama

Sitne igrice će održavati atmosferu na zabavi gorućom, i to tokom cele večeri, a mnogi preskaču da u svoje planove uključe i njih. Dovitljive igrice mogu biti veoma zanimljive, a mogu poslužiti i kao idealna podloga da naučite nešto više baš o mladi, drugaricama, mlada o mladoženji i obrnuto.

Pokažite inicijativu, postavite mladoženji nekoliko pitanja (Ko je kome prvi rekao “volim te”? Koja je njena najbolja osobina? Koja joj je omiljena boja? Kako joj se zvao prvi ljubimac? Ko je gori vozač?), a onda rekreirajte odgovore sa mladom tokom neke sedeljke, ili odmora od igranja. Igranje “Istine ili izazova” može da zagreje atmosferu do usijanja, mogućnosti su brojne.

 

Ne zaboravite na poklone na kraju večeri

Idelano bi bilo da, kada se zabava završi, svaka od dama ode kući sa karakterističnom uspomenom na to veče (ili taj vikend). To mogu biti i ukrasi koje ste podelili devojkama po dolasku (mašnice, lente, tijare ili majice), a možete im pomoći i da im sutrašnji mamurluk ne padne toliko teško i podeliti im personalizovane bočice sa vodom i elektrolitima. Evo još nekoliko interesantnih predloga za poklone:

  • Putno pakovanje jednokratnog peškirića ili maramice za osvežavanje, natopljene eteričnim uljem i micelarnom vodom.
  • Torbica za sitan novac koja se može prikačiti kao privezak na ključeve. Nju možete printovati tako da bude personalizovana ili je oslikati u foto-radnji po ugledu na vašu fotografiju iz protekle večeri.
  • Kapkejk i lak za nokte. Idelano bi bilo da su i nadev na kolaču i lak u bočici neke pastelne, ženstvene boje poput lila, lavande ili ljubičaste.
  • Rokovnik (ili deblja sveska) u vintidž, cvetnom stilu sa sličnom hemijskom olovkom.

Planiranje devojačke večeri nije jednostavan zadatak, ali ne mora biti ni bauk, ukoliko sve svoje ideje zapišete na papir i postupno krenete u njihovo razrešavanje. Ukoliko se bliži pitanje o kumstvu, i znate da bi vaša drugarica (buduća kuma) volela da se “oprosti” od samačkog života uz muziku i zabavu, poslužite se ovim savetima i priredite joj veče za pamćenje.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem