Magazin

Lav i Jarac

07.09.2020

Lav i Jarac


Problematična kombinacija vatrenog i zemljanog znaka.

Lav je topli optimista, a Jarac hladni pesimista. Na sve gledaju i svemu prilaze iz suprotnih uglova. Udaljeni su međusobno i nikad ne uspevaju da zaista približe jedan drugom.

Veza je u erotskom smislu slaba i klimava, a često i sasvim promašena. Ono što se dešava kada se svetla ugase ne znači im puno. Lav trpi zbog toga znatno više i ne retko se obraća za pomoć izvan braka. Ni božanski Eros ne uspeva da spoji ove dve sasvim različite individue.

I u drugim poljima zajedničkog života sve ide nategnuto i nema puno saglasnosti. Hijerarhija se nikako ne uspostavlja, jer ni jedan ni drugi ne mogu igrati podređenu ulogu.

Isto tako ni jedan ni drugi se ne mire lako sa sudbinom pa do raskida veze teško dolazi. Zato se veza može pretvoriti u dugu tragediju koja se ponekad i nesretno završava.

Loš aspekt vladara Sunca i Saturna daje ovoj vezi grotesknu i opasnu dimenziju. Čak i dobar međusobni aspekt nije siguran znak da će veza ipak kako tako dobro završiti.

Lav situaciju u kojoj se nalazi preuveličava i dramatizuje, a Jarac ostaje hladan i obuzdava svoje reakcije.

Sva sreća je što se Lav i Jarac relativno teško sreću i na samom početku shvataju da ne odgovaraju jedan drugom. I Lavu i Jarcu se veza ne preporučuje, već im se savetuje da potraže nekog sličnijeg i bližeg sebi.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem