Magazin

Značenje dragog kamenja

05.08.2020 Video

Značenje dragog kamenja

Još u praistoriji čovek je koristio drago kamenje za izradu amajlija i talismana. Verovao je da će na taj način privući pozitivne vibracije, a da će se istovremeno zaštititi od svega lošeg i negativnog.

Pored dragog kamenja, posebno mesto su zauzimali i plemeniti metali, koji su svojom čistoćom, lepotom, retkošću i svetlošću, uglavnom podsećali na zvezde i ljude približavali nedostižnom.

Kako je fini nakit obično po vrednosti jako skup, ono što ga često čini izuzetnim je to što je on prožet značajem. Komad nakita često ima određenu auru koja ne bledi i pomoću njega obeležavamo prekretnice u našim životima - veridbe, brak, prijateljstva, rađanje, rođendane, putovanja, tradicije i ljubav.

Nakit, tvrde neki,  predstavlja nešto veoma uzvišeno. Kada je drago kamenje u pitanju, postoji uverenje da ne biramo mi isti, već da kamen bira nas. Potrebno je da se dobro informišemo šta određeno kamenje može zbačiti nama. Često se dešava da prilikom dodirivanja dragog kamenja vaša podsvest reaguje i ukaže vam koji je pravi za vas. Ako osetite da vas određeni kamen privlači, budite sigurni da je pravi kamen našao vas.

U astrologiji postoje istraživanja koja nam ukazuju na značenja i uticaj  drgog kamenja i menerala u odnosu na mesec u kome smo rođeni, kao i u zavisnosti od horoskopskog znaka. Svaka planeta i svako sazvežđe ima svoj dragi kamen, koji bliže određuje osobine.

 

Vaše drago kamenje prema horoskopskom znaku:


OVAN: Dijamant
BIK: Safir
BLIZANCI: Smaragd
RAK: Rubin
LAV: Dijamant
DEVICA: Safir
VAGA: Opal
ŠKORPION: Topaz
STRELAC: Safir
JARAC: Oniks
VODOLIJA: Opal
RIBE: Safir

 

Vaše drago kamenje prema mesecu rođenja:


JANUAR: Smaragd
FEBRUAR: Krvavik
MART: Žad
APRIL: Dijamant
MAJ: Safir
JUNI: Biser
JULI: Rubin
AVGUST: Dijamant
SEPTEMBAR: Safir
OKTOBAR: Opal
NOVEMBAR: Topaz
DECEMBAR: crni Oniks

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem