Magazin

Kako da sami napravite dekoraciju za svoje savršeno venčanje?

11.09.2023

Da li ste kreativni i uživate u dekorisanju i ukrašavanju celog svog života? Ako jeste, verovatno ste razmišljali o tome da budete zaduženi za pravljenje dekoracija na svom venčanju. Pravljenje dekoracija zapravo nije tako teško ako zaista želite da to uradite sami, a uz savete koje ćemo vam dati, bićete u mogućnosti da to sa lakoćom i uradite.

Napravite prelepu pozadinu za fotografisanje

Napravite svoju savršenu pozadinu za slikanje uz jednostavne korake i malo mašte. Ova kreativna ideja će vam omogućiti da stvorite predivan ambijent za fotografisanje koji će privući pažnju svih.

Prvo, treba da napravite konstrukciju od drveta. Možete koristiti daske ili letve koje ćete pričvrstiti šrafovima, a za to vam je potrebna šrafilica na baterije koja će vam pomoći da brzo i lako zašrafite sve. Važno je da konstrukcija bude stabilna i čvrsta kako bi mogla da podrži platno ili tkaninu koju ćete koristiti kao pozadinu.

Nakon što ste postavili konstrukciju, možete je jednostavno pričvrstiti na zid ili je ostaviti samostalnu. Ako želite mobilnu pozadinu, možete je pričvrstiti na točkiće kako biste je lako pomerili po potrebi.

Potom treba da odaberete materijal koji će prekriti konstrukciju. Platno je odličan izbor jer je lako dostupno i može se naći u različitim bojama i dezenima. Možete izabrati belo platno za elegantan i čist izgled ili se odlučiti za boju koja će se uklopiti sa temom ili stilom vašeg fotografisanja.

Ako želite dodatni luksuzni izgled, možete koristiti svilu umesto platna. Svilene tkanine su meke, glatke i daju sofisticiran izgled pozadini. Možete ih pronaći u različitim bojama i teksturama, što vam omogućava da stvorite unikatnu pozadinu koja odražava vašu kreativnost. S obzirom da je svila prilično skupa, možete kupiti saten po mnogo nižoj ceni, a izgledom prilično podseća na svilu.

Kako biste dodali još više detalja i elegancije, možete vezati satenske trake na pozadinu. Saten je sjajan materijal koji će dodati luksuzan izgled vašoj pozadini. Možete ih vezati u mašne ili napraviti ukrasne cvetove koji će uneti dodatnu lepotu.

Kada postavite pozadinu, možete je dodatno koristiti veštačke cveće u uglovima, svetleće girlande ili bilo koji drugi ukras koji će vam pomoći da dodatno ulepšate sve.

dekoracija stola kristali

Napravite cvetne aranžmane po svojoj želji

Stvaranje cvetnih aranžmana za venčanja je najzanimljivije. Dekorativnim aranžmanima ćete stvoriti predivnu atmosferu koja će oduševiti vas i vaše goste. Ovaj jedinstveni dodatak može dodati poseban šarm, eleganciju i svežinu vašem velikom danu. Važno je da se aranžmani uklope sa ostatkom dekoracije ali i celokupnim prostorom. Najlepše lokacije za venčanje treba da se uklope u vaš stil i ukus, možete organizovati i venčanje na otvorenom gde već ima puno prirodnog cveća koje će dodatno oplemeniti vaš događaj.

Kada pravite aranžmane, razmislite o bojama koje želite imati i pokušajte da sve uskladite sa ostalim detaljima kao što su stolnjaci, stolice, pozivnice, torta i drugi dekorativni elementi.

Kada se odlučite da sami napravite cvetne aranžmane, imate potpunu kontrolu nad izborom cveća i boja koje najbolje odražavaju vašu ličnost i stil. Možete odabrati omiljene cvetove ili se inspirisati trenutnim trendovima. Bilo da želite klasične ruže, romantične petonije, egzotične orhideje ili sveže poljsko cveće, mogućnosti su beskrajne.

Prvo treba da posetite lokalnu cvećaru ili pijacu cveća kako biste pronašli najlepše cvetove koji će se uklopiti u vašu viziju venčanja.

Za početak, možete koristiti stiropor kao osnovu za vaše aranžmane. Stiropor je lagan i lako se oblikuje, omogućavajući vam da stvorite različite oblike i veličine aranžmana. Oblepite stiropor dekorativnom svilenom tkaninom ili trakama koje se uklapaju u temu i boje vašeg venčanja.

Kada je osnova spremna, možete početi dodavati svoje omiljene cvetove. Budite kreativni i eksperimentišite sa različitim bojama, teksturama i visinama cvetova kako biste stvorili vizuelno zanimljive aranžmane. Možete dodati i dodatne elemente kao što su lišće, grančice ili perje kako biste dodali dubinu i teksturu.

Kada su vaši cvetni aranžmani spremni, postavite ih na željena mesta kako bi se istakli i privukli pažnju. Možete ih postaviti na stolove, pozadine, stubove ili čak napraviti prelepe cvetne vence za venčani luk.

Napravite sami kićanke za goste

Napravite sami prelepe kićanke kojim ćete kititi goste na vašem posebnom događaju.

Pravljenje kićanki je jednostavno i zabavno. Možete koristiti različite materijale kao što su satenske mašne, perle, šljokice, prirodno cveće ili veštačko cveće, trake ili bilo šta drugo što vam se dopada. Izbor materijala zavisi od teme i stila vašeg događaja.

Nabavite osnovne materijale kao što su trake ili satenske mašne. Možete birati između različitih boja i dezena kako biste se uklopili sa celokupnom temom vašeg događaja. Zatim, dodajte perle ili šljokice kako biste dodali malo sjaja i glamura. Možete koristiti lepak ili iglu i konac da biste pričvrstili ove dodatke na traku.

Možete koristiti sveže cvetiće koji će odgovarati bojama vašeg događaja. Napravite narukvicu za vezivanje sa trakom i stvoriti prelepi prirodni ukras koji će oduševiti vaše goste.

Ako ne želite da koristite prirodno cveće zbog straha da će brzo da uvene, veštačko cveće je odlična alternativa. Možete pronaći različite vrste veštačkih cvetića u prodavnicama koje će vam koristiti.

Vaši gosti će biti oduševljeni kada saznaju da ste, korak po korak, sami napravili ove prelepe kićanke. To će pokazati vašu kreativnost i posvećenost detaljima i sigurno je da će ih sačuvati.

Nadam se da će vam ovi saveti pomoći da stvorite savršenu dekoraciju za svoje venčanje. Vaša kreativnost i lični pečat će sigurno učiniti vaš dan još posebnijim i nezaboravnim. Srećno!

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem