Magazin

NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM IZBORA MUZIKE ZA SVADBE

01.09.2019 Video

Organizacija svadbe zahteva dosta vremena i truda, bilo da ste se rešili da tom prilikom proslavite sa manjim ili većim brojem gostiju, u krugu najbližih prijatelja i rodbine ili ste pak sastavili podužu listu zvanica.

Sve tačke planiranja ovog dana dodatno se uslovljavaju sve većim mogućnostima izbora, kako prostora za slavlje, tako i posluženja, torte, venčanice i odela, dekoracije sale, bidermajera, i naposletku muzike za svadbe, koja je ključna za venčanje za pamćenje.

Da vam se u čitavoj gomili obaveza koja se na vas svalila ne bi potkrale mane i nedostaci, na osnovu iskustva mnogih organizatora venčanja, otkrivamo vam koje su to najčešće greške kada je u pitanju muzika za svadbe.
 

Muzika za svadbe

Loše uvežban bend

Većina mladenaca se, u današnje vreme, i dalje odlučuje za muziku za svadbe uživo, odnosno daje prednost orkestru nad DJ – em, kako bi slavlje proteklo u što boljem raspoloženju. Reklo bi se, sasvim opravdano, jer je uvek življe na onim venčanjima na kojima bend ume da podigne atmosferu i podstakne goste da se dobro provesele.

Ipak, jedna od poteškoća kada je uživo muzika za svadbe po sredi, svakako jeste loše uvežban orkestar, koji može učiniti da proslava splasne i zvanice ne podigne na noge. Stoga pažljivo vodite računa na ukomponovanost izabranog benda , kako biste bili sigurni da će slavlje proteći u najboljem redu.

dj za svadbe
 

Uzak repertoar benda ili DJ – a

Muzika za svadbe može biti izvođena podjednako dobro i od strane benda i od strane DJ – a, ma koliko se prednost davala živim svirkama. Međutim, oba ova načina mogu da zakažu, ako se ispostavi da nemaju dovoljno širok repertoar pesama iz svih muzičkih pravaca.

Bilo da ste rešeni da vaša muzika za svadbe podrazumeva uvod koji će sačinjavati popularne strane numere ili domaći pop zvuk, koji će se nastaviti ex-yu i rock hitovima, preko neke od balada za prvi ples i naposletku starogradskim i/ili novokomponovanim narodnjacima, uverite se da li izvođači umeju da odgovore na ovaj zadatak, jer je ipak potrebno ugoditi većem broju različitih muzičkih ukusa, a opet učiniti da se svi dobro provedu i vašu svadbu ocene kao onu za pamćenje.


tamburice za svadbe

Naručivanje pesama kao dominantan segment

 Ukoliko ste se odlučili za muziku za svadbe koju će izvoditi orkestar, precizirajte sa muzičarima da li želite da dozvolite naručivanje pesama ili ne. Muzičke želje nekog od starijih članova rodbine umeju da se pretvore u dominantan segment svadbe, te mlađe zvanice, koje najčešće i nose atmosferu, mogu da se osete zapostavljenim. Ukoliko pak, poznavajući svoje goste, ipak dozvolite naručivanje pesama, gledajte da to ne postane dominantan segment, kako ne bi samo jedan muzički ukus preovladao.

Muzika za svadbe prilagođena starijim gostima

Najčešća greška koju prave mladenci kada je u pitanju muzika za svadbe je, kako se pokazalo, pokušaj da se prilagode starijim zvanicama, odnosno njihovom muzičkom ukusu i pesmama koje se samo ovom prilikom izvode. Činjenica jeste da treba svima izaći u susret, jer gosti jesu tu zbog vas, ali treba brižljivo voditi računa da se muzika ne pretvori u ispunjavanje želje samo jednom delu zvanica, već treba obratiti pažnju na sve koji su pozvani, kako bi provod bio sjajan, a slavlje smatrano uspešnim.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem