Magazin

Kreirajte savršen ambijent za venčanje na otvorenom

25.03.2022

Planirate da organizujete venčanje na otvorenom?

Na vaš veliki dan treba da budete apsolutno bezbrižni i uživate u proslavi ljubavi sa vašim najmilijma, pa je zato pravovremena organizacija od ključnog značaja.

Izuzev odabira prostora, angažovanje muzike, odabira venčanice, odela i drugih neizostavnih stavki, postoji još nekoliko stvari na koje treba da mislite kako bi vaše slavlje na otvorenom prošlo u najboljem redu.

Nastavite da čitate naš tekst i informišite se kako da kreirate savršen ambijent za venčanje na otvorenom i na šta sve treba da mislite prilikom organizacije.

Mesta za sedenje - jedna od najvažnijih stavki za venčanje na otvorenom

Prva stavka na koju treba da mislite jeste obezbeđivanja mesta za sedenje za sve goste i kreiranje rasporeda sedenja.

Možete se odlučiti za profesionalne usluge iznajmljivanja stolica za svadbe u skladu sa brojem zvanica. Izuzev stolica, poseban detalj koji je ujedno sjajna dekorcija, ali i praktičan element jesu ljuljačke. U skladu sa ambijentom i izgledom prostora koji želite da postignete, odlučite se za viseće fotelje za jednu ili više osoba. Smestite ih pored krošanja drveta, u kutku koji je posebno dekorisan ili na mestu koje vam deluje prigodno.

Ove fotelje sjajno su mesto za opuštanje i potpuni užitak gostiju na otvorenom, odličan su detalj za originalne fotografije, a izuzev toga dobro će doći i najmlađim gostima kojima predstavljaju poseban vid zabave.

Venčanje na otvorenom

Dekoracija - uskladite je sa ambijentom

Jedan od važnih detalja svakog venčanja na otvorenom svakako je i dekoracija koja igra bitnu ulogu u kreiranju romantične atmosfere. Predlažemo vam da angažujete profesionalce koji bi u skladu sa vašim željama napravili cvetne aranžmane za stolove i stolice. Ukoliko niste sigurni šta želite, inspiraciju potražite na internetu i svoje želje prenesite dekoraterima.

Posebnu pažnju obratite na kutak za fotografisanje koji treba da bude dekorisan u skladu sa ostatkom prostora i odiše dozom elegancije i luksuza.

Obratite pažnju na insekte

Insekti nam tokom leta redovno prave probleme.

Imamo ih u stanu, kući, dvorištu, a najviše ih ima u njihovom prirodnom staništu - na otvorenom.

Ukoliko venčanje organizujete na otvorenom, pored reke, u šumi, ili okruženi zelenilom, pojava insekata je neminovna. Ipak, postoji nekoliko načina da ih se rešite i da proslava prođe bez ujeda i dosadnog zujanja ovih insekata.

U ovom procesu pomoći će vam mrežice za insekte, mirišljave sveće, spirale protiv insekata, ali i veoma moćna lavanda. Poznato je da insekti ne podnose ovu biljku, a kako je sjajna dekoracija, odličan je izbor za venčanje.

Na svakom stolu, centralni deo može upravo da bude namenjem pažljivo dekorisanom aranžmanu sa lavandom. Na mestu gde se nalaze priključci za struju, možete staviti i aparat protiv insekata, a poseban vid dekoracije mogu biti i specijalne lampe protiv insekata.

Kada uključite sve ovo, možete biti sigurni da se insekti na vašoj proslavi neće pojaviti!

Hrana i piće - na šta treba da obratite pažnju

Kada je reč o odabiru hrane i pića, organizacija venčanja na otvorenom i u zatvorenom ne razlikuje se puno. Ipak, ono što je važno za proslavu pod vedrim nebom jeste održavanje hrane i napitaka svežim.

Ako odaberete kompleks na otvorenom i odlučite se za usluge profesionalaca koji redovno organizuju venčanja ovog tipa, onda ovaj segment nije vaša briga.

Ipak, ako ste sami pronašli prostor, organizovali mesta za sedenje, muziku i sve druge važne stavke, onda je i odabir hrane vaš zadatak.

Izuzev odabira pouzdane agencije za ketering koja nudi veliki izbor hrane i pića, važno je da sa njima prođete neka važna pitanja.

Frižideri za hlađenje i održavanje svežine hrane i pića su neizostavni, ali to nije sve na šta treba da mislite. Kada se hrana servira i piće smesti na stolove pored gostiju, važno je da ostanu sveži, te da visoke temperature i insekti ne utiču na njih.

 Zato je važno da između predjela i glavnog jela hrana bude adekvatno skladištena. U tom smislu neophodno je da posude sa hranom budu preklopljene, a za piće uvek postoji led koji bi održavao njihovu idealnu temperaturu.

Ukoliko venčanje organizujete tokom leta, kada su najviše temperature, predlažemo vam da za posluženje birate manje kvarljive namirnice, te budete apsolutno bezbrižni.

Fotografisanje - osvetljenje igra važnu ulogu

Iako je zadatak fotografa da uhvati najlepše kadrove i ispostavi vam fotografije koje će vas zauvek sećati na jedan od najvažnijih dana u vašem životu, to ne znači da vi ne treba da se potrudite da na ovom polju sve bude kako treba.

Pre svega, obavezno organizujte probno fotografisanje na mestu na kom će biti održano venčanje. Za fotografisanje u zatvorenom osvetljenje je uvek isto i lako podesivo, dok za venčanje na otvorenom situacija nije takva, pa je osvetljenje stavka na koju posebno treba da obratite pažnju.

Jedno mesto treba da bude idealno osvetljeno za fotografisanje mladenaca i gostiju. Ukoliko vas prirodno osvetljenje ne posluži, zadatak fotografa je da nabavi potrebnu opremu koja će pomoći da fotografije izgledaju savršeno. Takođe, baš kao i u drugim segmentima organizacije i ovde je važno da napravite rezervni plan ukoliko se vreme neočekivano promeni.

Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan, a pre svega koristan, te da ste sada spremi da se posvetite organizaciji vašeg savršenog venčanja na otvorenom!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem