Magazin

Саопштење за јавност поводом забране рада

23.10.2020

IventIndustrija

Саопштење за јавност,

 

ЗАБРАЊЕН НАМ ЈЕ РАД – ПОШТУЈЕМО МЕРЕ – АЛИ ТРАЖИМО РЕШЕЊЕ

 

Чланови Ивент индустрије Србије свесни су ситуације у којој се налази земља. Свесни смо да су прославе један од ризика за ширење заразе, зато и не радимо. Поштујемо мере Кризног штаба и Владе Србије, али ми једини већ 8 месеци не радимо!!! Због тога тражимо хитан састанак са премијером и министрима финансија и здравља од којих захтевамо хитну реакцију и решење за најугроженију привредну делатност – а то је организација свадби и других прослава. Овде више нису у питању фирме и њихови профити, тога бити неће минимум 3 наредне године. Овде је у питању чиста егзистенција људи. 

 

Комплетна привреда како тако ради, неко отежано, неко са смањеним прометом, а неки су и профитирали од ове ситуације, само је Ивент индустрији ЗАБРАЊЕН рад.

Ако већ наша индустрија сноси највеће последице онда сматрамо да је логично и да нас надлежни органи приоритетно узму у разматрање и нађу начин како да преживимо, као што је то урађено у највећем броју земаља широм света. Јер рачуни стижу на наплату, фиксни трошкови закупнина, рате кредита и лизинга, порези, таксе, плате, а фирме немају никакве приходе.

 

Ивент индустрију чини неколико стотина фирми из следећих делатности:

-          простори за организацију прослава – ивент центри

-          организатори венчања и декоратери

-          салони венчаница и свечаних одела

-          фотографи и сниматељи

-          кетеринг и посластичари

-          музичари

-          техничка подршка, лимо сервис

-          изнајмљиваље опреме и сл

у којима ради неколико хиљада радника чија егзистенција је угрожена. Неколико десетина хиљада чланова породица који живе од ове привредне гране ће за мање од месец дана остати без икаквих примања. Да ли је то довољан разлог да нас неко позове на разговоре, да се проба да се пронађе неко решење!?!

А верујте ситуација је драматична.

Ивент индустрија још једном апелује на председника владе Србије и министре финансија и здравља да нас приме на разговоре у најкраћем могућем року.

Ивент индустрија апелује и на све своје чланове да поштују прописане мере за спречавање ширења заразе и покушају да одрже мир и сталоженост. Сигурни смо да само тако можемо доћи до неког решења.

 

 

У Београду 22.10.2020. 

 Удружење „Ивент индустрија“ Србије

 

 

УДРУЖЕЊЕ „ИВЕНТ ИНДУСТРИЈА“ СРБИЈЕ Зрењанински пут 82ш Београд - Палилула

Матични број 28307390, ПИБ 112121987, Шифра делатности 9499

Број рачуна: 250-1070000445760-47                        

Број телефона +381 64 3333-674, www.eventindustry.rs Е-mail: office@eventindustry.rs

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem