Magazin

Troškovi venčanja i da li je moguće pokriti ih keš kreditom

02.08.2022

Dan venčanja - najlepši dan u životu za mladence!

To je datum kada prosto sve mora da bude savršeno, počevši od venčanice, odela, odabira crkve, fotografa, restorana, pa da ne nabrajamo dalje, jer verujemo da je potpuno jasno.

Ono što često ne bude najjasnije u samom početku jeste kako pokriti sve te troškove. U njih dobijate uvid tek onoga trenutka kada zapravo otpočnete sa organizacijom.

Javlja se veliki broj neočekivanih troškova, dok je takođe sve poskupelo usled inflacije i ekonomske krize. Usled velike potražnje, organizatori venčanja, vlasnici restorana, fotografi i ostali podigli su cene.

Shvatili ste da vam treba jedna sasvim solidna količina novca na gomili, ali niste sigurni kako da je nabavite.

Mi imamo rešenje za vas - podignite keš kredit!

U nastavku pročitajte više o troškovima za venčanje i zašto je keš kredit odlična opcija.

Zašto odabrati baš keš kredit kao način finansiranja venčanja?

Keš kredit je kratkoročni način finansiranja, koji će vam obezbediti bilo koja banka, ali pod različitim uslovima, dok je na vama da pronađete onu koja vam najviše odgovara.

Saznajte sve o keš kreditima i informišite se zbog čega je ovo idealan izbor kada vam je hitno potrebno pokrivanje planiranih, ali i neplaniranih troškova.

Venčanje sigurno planirate već dugo, ali veoma lako se može desiti da se nađu još neki nepredviđeni troškovi. Osnovna prednost keš kredita jeste što će novac biti na vašem računu u najkraćem mogućem roku.

Dovoljno je da ispunjavate uslove kao što su:

  • zaposlenje na određeno ili neodređeno;
  • starosna granica - između 20 i 70-75 godina (zavisi od banke);
  • minimum 6 meseci rada kod trenutnog poslodavca;
  • minimum 6 meseci ukupnog staža.

Od dokumentacije će vam biti potrebna lična karta ili pasoš, potvrda o zaposlenju, promet na računu za prethodnih 6 meseci, kao i isplatne liste.

Žirant i učešće vam neće biti potrebni, što dodatno olakšava proces obrade kredita.

Nakon što sa agentima u banci odaberete vrstu kamatne stope i podnesete svu dokumentaciju, kredit će biti odobren veoma brzo, dok novac na računu možete očekivati kroz par dana, zavisno od banke.

Keš kredit pripada nenamenskim kreditima, tako da neće biti potrebe da u banci bilo kome polažete račune o tome kako će novac biti utrošen. Sve je na vama - tako da odaberite najlepšu venčanicu i restoran za venčanje po izboru.

Mladenci se ljube

O kojim troškovima pri organizaciji svadbe treba brinuti?

Organizacija svadbe zaista je komplikovana i može biti izuzetno stresna, naročto kada je finansijski momenat u pitanju. Međutim, taj problem smo rešili i sada je vreme da zaista uvidimo koliki su ti troškovi i koliki će vam zaista keš kredit trebati.

Čak i da ne želite preterano veliku svadbu, već opuštenije okupljanje sa prijateljima, svakako će vam trebati između 1.000 i 2.000 evra samo za organizaciju ceremonije.

Evo i koji su najveći troškovi ceremonije venčanja:

  • venčanje u crkvi - crkvi je potrebno platiti do 100 evra za ovaj pravoslavni običaj, ali i još 100 evra ukoliko želite da imate hor tokom ceremonije;
  • izlazak matičara na teren je oko 100 evra - ovu praksu možete preskočiti i venčati se u opštini za simboličnu sumu;
  • odabir burmi i njihova cena zavise od vaših afiniteta - svakako budite spremni na trošak od 200 do 500 evra;
  • fotografisanje - do 1.000 evra;
  • najam limuzine ili kočija - do 300 evra;
  • video snimanje - do 300 evra.

Ovde nismo uračunali i određene sitne troškove, ali budite spremni i na njih, dok se na našem kalkulatoru troškova možete uveriti u sve cene. 

Troškovi restorana oduzimaju najevći deo sredstava pri organizaciji. Imajte u vidu da se prosek na nivou Srbije kada je u pitanju rezervacije po osobi kreće oko 35 evra.

U Beogradu cene dostižu 50 i više evra, dok je u ostatku Srbije ona na nekih 20 evra po osobi. Za 200 gostiju koliko je potpuno realno da bude na jednoj prosečnoj svadbi, moraćete izdvojiti negde oko 7.000 evra za restoran, ako računamo prema proseku na nivou cele zemlje.

Ne zaboravite na iznajmljivanje venčanice za mladu, koje se kreće od 150 do 750 evra u najvećem broju slačjeva, dok će sigurno pored toga biti potrebno još 300 do 400 evra na modne detalje i dodatno sređivanje (frizura, šminka i ostalo).

Ukoliko mladoženja bude malo skromniji, komplet odelo može pronaći i za 200 evra, ali i njihova cena može biti drastično veća.

I na kraju pitanje - da li se od svadbe zaista zaradi?

U našem narodu česta je pomisao kako mladenci od svoje svadbe sasvim pristojno zarade. Pa ipak, nije baš sasvim sigurno da li je to uvek slučaj.

Najviše zavisi od ekonomske situacije u kojoj se nalazi rodbina, prijatelji i ostali gosti - tačnije od toga koliko će debele biti koverte. Na kraju, finalnu računicu treba izvući upoređivanjem širokogrudosti gostiju sa time koliko su mladenci uložili u organizaciju venčanja.

Koliko smo i sami stekli utisak, deluje da su mladenci uglavnom makar na pozitivnoj nuli, a u najvećem broju slučajeva čak i u blagom plusu.

Samim tim, ukoliko ste za organizaciju venčanja koristili novac pozajmljen od banke u vidu keš kredita, vrlo je moguće da ćete ga vratiti u najkraćem mogućem roku.

Potrudite se da vaše venčanje bude savršeno i da se gosti provedu kao nikada u životu - novac je prolazan, dolazi i odlazi, a najbitnije je da ga možete imati na gomili onda kada vam je najpotrebniji. Verujemo da je po svemu sudeći keš kredit sasvim dobra opcija za finansiranje venčanja. Srećno!

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem