Magazin

Kako odabrati restoran za vaše venčanje?

19.11.2021

Kako odabrati restoran za vaše venčanje?

Restoran je najpraktičniji izbor za organizaciju venčanja iz mnogo razloga. Manji je prostor, omogućava intimniju atmosferu, a uz to će se i samo osoblje i menadžment restorana više potruditi oko samih svatova, kako bi kojim slučajem zadobili stalne goste.

Jednostavno, to je najisplativije rešenje.

Međutim, restorani se međusobno dosta razlikuju i nije tako lako odabrati jedan od svih onih koji ulaze u uži izbor. Postoji nekoliko stavki na koje bi bilo dobro da naročito obratite pažnju, a koje su od suštinskog značaja za odabir restorana za vaše venčanje.

U nastavku teksta saznajte kojim pojedinostima treba posvetiti najviše pažnje kako bi se pronašao najbolji restoran za venčanje.

Osoblje restorana mora biti na visokom nivou

Osoblje restorana je ono koje može učiniti vaše goste i srećnim i besnim - a izbor je na vama. Potrebno je da nađete način da se upoznate sa osobljem restorana i da procenite njihovu profesionalnost - u svakom smislu.

Kada pričamo o osoblju, to se najviše odnosi na konobare, a oni moraju biti besprekorni. Tražite konobare koji će oduševiti vaše goste, koji će veče učiniti prijatnijim za sve. Takođe bi bilo dobro da se konobari na vašem venčanju po nečemu razlikuju od drugih. To može biti specifična kravata samo za tu priliku ili kecelja sa posebnim dezenom, koje možete naručiti i te večeri podeliti konobarima da nose.

To je još jedna šansa da na kreativan način iznenadite svoje goste i izmamite osmeh svima, već pri samom ulasku u restoran.

mlada i mladozenja

Gosti ne bi trebalo da izgube mnogo vremena tražeći parking

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, i kako se pre dolaska u restoran ne bi stvorilo negativno raspoloženje, uverite se da je restoran koji ste izabrali u blizini određene garaže ili parkinga, na kome će gosti moći da ostave svoje automobile.

Naravno, najpoželjnije je da se parking nalazi u okviru samog restorana, međutim to nije neophodno. Najbitnije je da svatovima već uz poslatu pozivnicu, dostavite uputstva kako najlakše da stignu do adrese restorana i u kojoj obližnjoj garaži mogu parkirati automobil.

U restoranu će biti potreban dodatni prostor

Šta podrazumeva dodatni prostor? U većini restorana je obično sav prostor iskorišćen za sedeća mesta, odnosno stolove i stolice i to je idealno za klasičan restoranski ambijent. Međutim, za svadbu će biti potreban dodatni prostor, gde će biti smešten bend, odnosno muzičari, prostor koji će poslužiti kao podijum za ples, a takođe će biti od značaja da se stolovi dodatno razmaknu jedni od drugih.

Imajte u vidu ovu stavku pri odabiru restorana i uvek birajte veći restoran u odnosu na broj gostiju koji očekujete na svadbi. Sa druge strane, potrudite se da ne preterate sa veličinom i širinom prostora, kako se ne bi desila situacija da sala izgleda poluprazno uoči svadbe.

Restoran treba da obezbedi ukusnu hranu

Pored muzike i mlade, ljudi na venčanju obraćaju dobar deo pažnje i na hranu, što je za očekivati. Podrazumeva se da hrana treba da bude ukusna i kvalitetna, što ćete lako oceniti unapred obavljenom degustacijom, ali izbor jela i mogućnost pripreme će biti uslovljeni izborom restorana.

Kuhinja će verovatno moći da zadovolji vaše zahteve u pogledu glavnog menija, ali svi mladenci žele i veliku lepu tortu za ovaj poseban dan. Idealno bi bilo da restoran čiju ste salu zakupili, u svojoj kuhinji ima i jednog majstora, poslastičara koji će ispuniti vaša sigurno visoka očekivanja. To je zaista najpraktičnije i puno će vam olakšati organizaciju.

Personalizovanje i dekorisanje prostora

Svaki restoran ima svoj određeni stil i dekoraciju, što bi bilo dobro iskoristiti kako bi se smanjili troškovi dekoracije u sopstvenoj režiji. Gledajte da odaberete onaj restoran koji najviše odgovara po stilu onome što ste zamislili i što biste vi želeli, jer to može uštedeti dosta novca.

Sigurno da će mlada uvek naći još nešto što bi dodala i čime bi dodatno ukrasila prostor i na taj način ostavila svoj pečat, što je odlika svake srećne žene, ali dobro će vam doći svaka ušteda pri organizovanju venčanja.

Cena zakupa restorana je često presudna

Ovde dolazimo do trenutka kada počnemo malo realnije da gledamo na stvari. Jedno su naše želje, a drugo su mogućnosti. Ukoliko se oni poklapaju, to je idealno, ali nije baš uvek tako.

Problem se javlja u tome što kada želite da zakupite ceo restoran, vi tada ne plaćate samo prostor, dnevnice zaposlenih, hranu i piće, već je u cenu obično uračunat i gubitak prihoda restorana tog dana, a ponekad i sledećeg. To značajno povećava cenu zakupa, pa se može desiti da ta kap prelije čašu.

Imajte u vidu da uvek za sve možete pronaći alternativu, tako da ako se desi da vam budžet predstavlja problem, u trenutku kada ste se već odlučili za određeni restoran, pokušajte da napravite kompromis. Zakupite manju salu, umesto veće, jedan deo čitavog restorana, probajte da se uklopite i prilagodite, ali nikako nemojte odustajati.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i želimo vam svu sreću u braku i životu!

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem