Magazin

SVADBENE TORTE ODRAŽAVAJU KARAKTER MLADENACA

13.05.2019 Video

Da li ste ikada bili na svadbi na kojoj vam se nije svidela torta? Pretpostavljamo da su svima nama torte slatke i divne, ali ovde mislimo na ukupan utisak o torti. Svadbene torte umeju da kažu više o mladencima nego što to na prvi pogled izgleda.

Kada se svadbene torte prvi put pojave pred gostima, prvo što se vidi jeste spoljašnjost. Ako je reč o romantičnom i tradicionalnom paru, torta će biti ukrašena šlagom i svedeno, sa figuricama mladenaca na vrhu koji se zaljubljeno gledaju ili plešu. Ako je reč o mladom paru koji je još u mladalačkom zanosu zaljubljenosti, svadbene torte mogu da imaju figurice u obliku zaljubljenih meda ili fondanska srca u raznim bojama. Kada se venčavaju individualci, nemojte se iznenaditi crnom svadbenom tortom sa simbolom Betmena ili nekom sličnom ekscentričnošću.
Svadbena torta

Svadbene torte ne iznenađuju samo spoljašnjim izgledom, unutrašnjost takođe govori mnogo. Recimo, ispod isključivo bele jednlostavne površine mogu da se pojave slojevi svadbene torte u duginim bojama posebno smešanim sa prehrambenim bojama, ili će ukus biti uslovljen posebnim začinima poput đumbira ili cimeta. Svedbene torte su ipak nešto češće klasičnih ukusa, pa se razlikuju voćne, čokoladne, švarcvald, kinder i druge svadbene torte koje su zapravo samo lepše ukrašene svakodnevne torte sa lepim povodom.

Šta kad se ukusi mladenaca razlikuju?

Ako se mladi ne svidi ideja o betmenskoj torti ili mladoženji ne svidi zamisao o torti sa dodatkom đumbira, nije uvek jedino rešenje da jedno popusti. To takođe odražava karakter zajednice koju svadbene torte simbolizuju, jer je lako izvodljivo da u poslastičarnici naprave svadbene torte na više spratova i da na svakom spratu bude poseban ukus. Ili posebna dekoracija. Ili je čak moguće da svadbene torte budu vertikalno podeljene vizuelnim dekoracijama i da prikažu kontrast koji postoji između mladenaca. Zanimljivo je da za svadbene torte, od svih svadbenih dekoracija, mladenci najviše eksperimentišu i za svadbene torte smatraju da su najvažnije u prikazivanju njihovog jedinstva, tačnije najbolje ih opisuju. Venčanica i odelo jesu lepi i posebni, ali su pojedinačni i prethode braku. Mladenci se njima zapravo predstavljaju jedno drugom i porodicama čiji deo postaju, a svadbene torte šalju jasnu poruku drugima o tome ko su oni kada su zajedno i kako sebe doživljavaju kao par.


Svadbena torta

Svadbene torte dolaze u različitim oblicima i ukusima. Jasno je da neće svi gosti biti ljubitelji ukusa ili izgleda svadbene torte, ali malo ko će se odlučiti da vašu tortu ne proba. Izaberite dekoraciju kakvu mislite da treba i mislite samo na sebe i svog budućeg bračnog druga. Svadbene torte se izrađuju u roku od nekoliko dana, pa treba da mislite na vreme kada poručujete svadbene torte. Moguće je izmeniti porudžbinu ako na vreme javite poslastičarnici izmenu, ali nemojte to raditi ako niste sasvim sigurni da je izmena neophodna. Svadbene torte čine prvu zajedničku stvar u braku i sečenje prvog parčeta označava prvi zajednički posao mladenaca. Jasno je da ćete svaki posao koji budete radili, a posebno taj najslađi, prvo isplanirati. Definišite sa partnerom kakvu tortu priželjkujete, raspitajte se kakve svadbene torte postoje u poslastičarnicama, pa spojite željeno i izvodljivo u svoj mali projekat za najlepši dan.

Ove savete nam je dala Tatina slatka kuća i njen vlasnik Nikola Momić nagrađivani poslastičar, više možete pogledati na njihovom sajtu http://www.tatinaslatkakuca.rs/

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem