Magazin

Zašto je Italija najpopularnija destinacija za medeni mesec?

24.01.2023

Sa svojom divnom prirodom, preukusnom hranom, umetnošću i modom Italija je jedna od najpopularnijih destinacija turistima iz raznih delova sveta! Ali, ova država je i odlično mesto za putovanje na medeni mesec!

Italija nije uzalud najromantičnija destinacija sveta, Romeo i Julija su upravo u Veroni doživeli svoju veliku ljubav!

Ova država ima mnogo da ponudi svojim turistima, od zimskog skijanja, letovanja na obalama mora, jedini aktivni vulkan u Evropi, izoblje kulturnoistorijskih spomenika i još mnogo toga!

U nastavku teksta pročitajte zašto je mladim bračnim parovima putovanje u Italiju prvi izbor kada je u pitanju odlazak na medeni mesec!

Istorija iza svakog ćoška!

Ova država je stara vekovima, a čim zgazite na italijansko tlo, postajete svedok neverovatne isorije i događaja kroz koje je prolazilo nekadašnje Rimsko carstvo. Sve od severa do juga, svaki delić obale su svedoci neverovatne istorije ove države.

Izbor za putovanje Sicilija i San Marino će biti savršene destinacije za romantično putovanje, ali i istraživanje istorije!

Italija se ujedinila u jedno kraljevstvo srednom 19. veka, ali na svakom koraku se može videti pređašnja bogata istorija. Rim je savršen svedok moćnog Rimskog carstva gde Koloseum i dalje ponosno stoji!

Koloseum je svrstan u jedno od sedam svetskih čuda, i njegov dizajn je jako praktičan. Ima 76 ulaza što je omogućavalo da se gledaoci efikasno evakuišu ako dođe do bilo kakvog incidenta. Ulaz u ovaj amfiteatar je bio slobodan za sve Rimljane, a mogao je da primi čak 50 000 gledalaca koji su sedeli na svojim mestima, i 10 000 onih koji stoje.

Mesta su bila kvalifikovana po statusu samih građana, tako da su na višim nivoima sedeli oni iz nižeg staleža, a car, senatori i drugi ugledni građani su sedeli u prvim redovima. Ovo zdanje i dalje oduzima dah svojom veličinom, a možemo samo da zamislimo kako je izgledalo u starim vremenima kada je bilo u funkciji!

Pompeja je neverovatni grad-muzej na otvorenom koji svedoči jednoj od najgorih vulkanskih erupcija u istoriji! U ovom gradu je istorija zamrznuta, a za to je zahvalan vulkan Vezuv, čija je erupcija trajala cela dva dana.

Ova nesreća je zadesila mnoge stanovnike ovog grada koji su ostali okamenjeni, neki od njih spavajući, drugi pokušavajući da se zaštite od prirodne katastrofe. Ako prošetate ulicama ovog grada i dalje možete videti pozorišta, kuće, škole za gladijatore, pijace i forume. Ceo grad je ostao u jednom trenutku u prošlosti, a svakako bi trebalo da ga poseti svaki ljubitelj istorije!

Italija je kolevka umetnosti

Svi oni ljubitelji umetnosti će uživati na medenom mesecu u Italiji! Romantične šetnje kroz muzeje nikada nisu prevaziđene, ali bi mogle potrajati.

Sikstinska Kapela koja se nalazi u Vatikanu zaista oduzima dah! Tavanica koju je oslikao Mikelanđelo svakako treba videti ako cenite velike umetnike, a scene iz Starog zaveta i Stvaranje Adama su neverovatni. Ovako nešto se nikada ne zaboravlja, pa ako je Rim jedna od destinacija za vaš medeni mesec, Vatikan morate posetiti!

U Veroni se nalazi Julijina kuća, iz dobro poznate drame o Romeu i Juliji. Ako posetite Veronu, odmah će vam biti jasno zašto je Šekspir odabrao baš ovaj grad za mesto dešavanja svoje drame! Možete se popeti na Julijin balkon i odatle izjaviti ljubav svom partneru!

Mikelanđelo, koji je vodio veoma interesantan život, je autor možda jedne od najlepših skulptura sveta - Davida. Predstavlja Biblijsku priču o Davidu i Golijatu u trenutku Davidove koncentracije pre samog ispaljivanja kamena. Danas se može videti u Akademiji Firence, a ova remek-delo visoko 5,17 metara i dalje zadivljuje svojom lepotom.

italijanska pica

Neprevaziđena hrana

Italija je svojom kuhinjom pokorila ceo svet, a vama će pomoći da povratite snagu nakon dugih šetnji i obilazaka!

Zaboravite sve što ste znali o italijanskoj hrani, jer je kuvanje u ovoj državi umetnost! Ne moramo da pominjemo neverovatnu picu koja je napravljena od domaćih i svežih sastojaka! Za isprobavanje rižota, paste, i raznih morskih plodova bi bilo potrebno mnogo vremena, ali jedno je sigurno - hrana nigde nije tako ukusna kao u Italiji.

Gelato će biti potreban posle svakog ručka kao desert i ovaj kremasti sladoled nikada nećete zaboraviti!

Italijani piju espreso sa nogu, skoro u jednom gutljaju. Ali vi imate tu privilegiju da uživate u ukusima raznih kafa koje su nastale na ovom podneblju. Trebalo bi pripaziti na dozu kofeina, ali ukusima raznih italijanskih kafa je teško odoleti!

Putovanje u Italiju će biti i odličan poklon za godišnjicu braka, a ne samo dobra destinacija za medeni mesec! Ova država zaista ima za svakoga po nešto i bilo koji grad da posetite nećete se razočarati!

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem