Magazin

Šta pokloniti partneru za godišnjicu braka?

19.02.2021

Šta pokloniti partneru za godišnjicu braka?

Ideje za poklone koje treba uručiti partneru za različite važne datume poput godišnjice ili rođendana, neizostavno se crpe iz godine u godinu. Zato je vremenom sve teže osmisliti poklon koji će izazvati iskren osmeh na licu voljene osobe.

Godišnjica braka se obeležava kako biste partneru ponovo stavili do znanja koliki značaj ima u vašem životu, stoga poklon treba biti nešto što će podsetiti partnera na lepe uspomene, ali i podstaći one nove.

Ukoliko vam se bliži godišnjica braka, a niste još uvek sigurni koji bi to adekvatan dar bio za bračnog partnera, u nastavku teksta navešćemo ideje koje možete iskoristiti i prilagoditi ih vašem idealnom poklonu za godišnjicu braka.

Emocionalni vremeplov kroz fotografije

Godišnjica braka je idealna prilika da iskažemo svoje emocije, podsetimo sebe i svog partnera samog početka veze kao i budućih planova za zajednički život.

Ukoliko želite da podsetite sebe i partnera nostalgičnih momenata koje ste zajedno proveli, album sa pažljivo odabranim fotografijama je nepogrešiv poklon za godišnjicu braka.

Fotografije mogu biti raspoređene hronološki od trenutka upoznavanja, prvih sastanaka, putovanja, prazničnih i rođendanskih proslava, rođenja deteta i svih značajnih momenata koji su obeležili vašu romansu.

Pronađite odgovarajuće mesto u vašem domu i postavite zanimljivo dizajnirane ramove sa slikama, koje ćete vremenom dopunjavati spontantim i srećnim trenucima.  

Putovanje kao poklon za avanturiste 

Za supružnika koji je avanturističkog duha, materijalni pokloni padaju u drugi plan, jer oni najviše cene putovanja i uspomene. 

Doba pandemije je dobro vreme da upoznate prirodne lepote naše zemlje, koje svojom atraktivnošću ukrašavaju sve krajeve Srbije. Iznenadite partnera putovanjem i izletom, a preporučićemo samo neke od omiljenih turističkih destinacija.

Tara - “pluća” Srbije

Taru nazivaju i “plućima Srbije”, jer je preko 75% površine Tare prekriveno šumama u kojima dominiraju bukva, jela i smrča.  

Područje Tare obuhvata gotovo 25.000 hektara i proglašeno je Nacionalnim parkom 1981. godine. Tara je mesto sa čijih popularnih vidikovaca se pruža pogled na fantastične panorame, u kojima možete uživati satima i napraviti zanimljive fotografije za porodični foto album. 

Omiljeni vidikovci koje bi svaki turista trebalo da poseti su Banjska stena, Bilješka stena, Crnjeskovo, Skolarica, Sjenič, Osluša i Janjač. Do nekih je moguće stići vozilom, dok je do nekih potrebno pešačiti stazama okruženih šumom, a tokom prijatne šetnje udisaćete čist vazduh i osećati se mnogo bolje.

Na Tari možete učestvovati u različitim aktivnostima kao što su lov i ribolov, splitboarding, planinski biciklizam, alpinizam, kanjoning, rafting i mnogim drugim koje će nesumnjivo ostaviti veoma jak utisak na vašeg bračnog partnera. 

Vino čaše na poslužavniku

Uvac - mesto sa razglednice

Kada govorimo o prirodnoj lepoti, Specijalni rezervat prirode Uvac je prvo što nam padne na pamet. Veoma bogat, zanimljiv i razvijen životinjski i biljni svet ispuniće vas pozitivnom energijom, a pećinski sistem Uvca dug 6.000 kilometara izgledom podseća na predele iz romana epske fantastike. 

Nebom iznad Uvca krstari Beloglavi sup, naša najveća ptica sa rasponom krila od gotovo 3 metra, i težinom od 7 kg do 11 kg. Ova vrsta orla je lešinar i ima izuzetnu ulogu u ekosistemu jer ne lovi, već se hrani uginulim životinjama što ga čini prirodnim sredstvom “reciklaže” koji sprečava širenje zaraze.

Uklješteni meandri, vijugava reka, neverovatni vidikovci, prelepa flora i fauna i brojne aktivnosti na Uvcu poput krstarenja, biciklizma, ribolova, planinarenja i kampovanja pružiće vašem supružniku kvalitetan odmor vredan pamćenja, a vaš poklon za godišnjicu braka sigurno neće ostati zaboravljen. 

Đavolja varoš - skulpture majke prirode 

Na Đavoljoj Varoši se nalaze 202 zemljane figure koje su visoke od 2 metara do 15 metara, formirane snažnom erozijom tla koja je nastala potresima od vulkanskih aktivnosti, starih nekoliko miliona godina. 

Kao prirodni fenomen koji je redak u svetu, ovaj spomenik prirode našao se u najužem izboru za novo svetsko čudo. Đavolja Varoš će vas nadahnuti i inspirisati, a mističnost ovog mesta ispredala je mnoge legende i mitove koji se vezuju za ovo mesto na jugu Srbije.

Tragom do poklona

Da li je vaš bračni partner ljubitelj detektivskih filmova, serija ili romana? Možete ostaviti tragove koji će dovesti do poklona, i na taj način darivanje učiniti zanimljivim.

Na ovaj način ćete od običnog uručivanja poklona napraviti avanturu koja zahteva trud i zalaganje, a supružnik će sa svakim sledećim tragom biti sve više radoznao da skupi sve deliće mozaika, koji čine konačan poklon za godišnjicu braka. 

Uobičajeno je da bude 4 do 5 tragova, i delove poklona možete prilagoditi preferencijama bračnog partnera. To može biti privatna poruka napisana iz srca, omiljeni slatkiši, knjiga, kupon ili flaša kvalitetnog vina koju možete na samom kraju zajedno otvoriti. 

Važno je da u danima pred godišnjicu pažljivije osluškujute želje partnera, kako biste eventualno “uhvatili” signal koji će vam ukazati na to šta bi supružnik želeo da ima. Naposletku, godišnjicu braka obeležavate zajedno, stoga pripremite atmosferu u kojoj ćete zajedno uživati.





Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem