Magazin

NAJLEPŠA PUTOVANJA ZA DVOJE - predlog destinacija koje će vas oduševiti

22.10.2019 Video

Najlepša putovanja za dvoje -

predlog destinacija koje će vas oduševiti

Romantična putovanja za dvoje predstavljaju posebne aranžmane koje turističke agencije nude zainteresovanim putnicima. Prelepe peščane plaže i šetnje u zalazak sunca, obilazak istorijskih znamenitosti uz držanje za ruku, fotografisanje kod najpoznatijih svetskih umetnina ili ispijanje kafe uz kanconu gondolijera, samo su neke od opcija za putovanja u dvoje.

Bilo da proslavljate Dan zaljubljenih, putujete na medeni mesec ili dočekujete Novu godinu, romantične destinacije koje su prepoznate širom Starog kontinenta imaju nešto za vas u svakoj prilici i svakom godišnjem dobu. U nastavku teksta pročitajte predlog destinacija za na najlepša putovanja za dvoje koji će vas oduševiti.

#1 Prag - čarobni grad bogate istorije

Ukoliko ste zaljubljeni u istoriju, gotičku arhitekturu i prelepe, romantične kutke koji daju novu dimenziju otkrivanju ovog grada, čarobni Prag je odlična destinacija za putovanje za dvoje. Smešten u srcu Evrope, na reci Vltavi, glavni grad Češke je zbog raskošnog bogatstva prozvan i “Zlatni Prag”.

Lutanje kaldrmisanim ulicama u centru grada, prelep pogled koji se pruža sa praških mostova i mističan izgled katedrala koje posetioce vraćaju u period od pre nekoliko vekova, čine da poseta Pragu postane prava romantična avantura. Ušuškani kafići i restorani koji ne odudaraju od srednjovekovnog ambijenta čine da poseta živopisnom Pragu bude pravi izbor za putovanje u dvoje koje će vas oduševiti.

Prag

#2 Pariz - romantika u gradu svetlosti

Nije samo fotografija ispod Ajfelove kule ono što Pariz čini najromantičnijim gradom na svetu. Čarobne šetnje mostovima na Seni, obilazak muzeja i katedrala, šarmantni restorani i kafei sa kroasanima, uz ulične svirače i romantični ambijent na svakom koraku čine glavnu pozivnicu da posetite grad svetlosti sa voljenom osobom.

Naravno, Pariz je poznat kao grad mode pa su šoping ture i razgledanje lokala u bajkovitim pariškim ulicama deo ponude glavnog grada Francuske. Prizori Jelisejskih polja, umetnine Luvra, mostovi na Seni, Trijumfalna kapija i prebogata istorija ovog divnog grada nateraće vas da ga što pre posetite, ukoliko to već niste učinili.

Pariz

#3 Santorini - romantično bekstvo na jug Grčke

Romantično ostrvo na jugu Grčke nudi prizore sa razglednice. Slikovito ostrvo jedno je od najposećenijih turističkih destinacija u ovoj mediteranskoj zemlji, sa kristalnočistom vodom i prelepim peščanim plažama. Bajkoviti prizori stepenastih građevina, sa pogledom na okno masivnog vulkana usred mora razbuktaće vašu ljubav na nestvarnom ostrvo u Mediteranu.

Bogat noćni život, sa atraktivnim klubovima i restoranima, savršena je suprotnost intimnim plažama, posebno Crvenoj plaži, koja je poznata i kao “plaža ljubavi”. Putovanje na Santorini mora da bude upotpunjeno romantičnom fotografijom sa pozadinom od prelepih belih kuća sa plavim krovovima. Ono po čemu je Santorini takođe poznat je i činjenica da je ovo šarmantno ostrvo atraktivna destinacija za venčanja.

Santorini

#4 Venecija - romantika na svakom mostu

Venecija je najpoznatiji grad na vodi u Evropi, a verovatno i na svetu. Romantičan grad, izgrađen na više od 100 ostrva, sa bogatom tradicijom i važnom istorijskom ulogom, Venecija je jedno od hodošašća romantika i ljubitelja pravog spoja kosmopolitske kulture i italijanskog šarma.

Karnevalska atmosfera, zadivljujuća arhitektura i vožnja gondolama dovoljni su da se zaljubite u ovaj grad, ali su njegovi skriveni delovi i kancone gondolijera pravi razlog da putovanje u Veneciju bude sa voljenom osobom. Razigran duh ispunjen šarolikim građevinama koje se presijavaju u kanalima učiniće da Venecija zauvek bude urezana u pamćenje kao destinacija za dvoje koja vas je oduševila.

 

Venecija

#5 Bergen - grad sa sedam planina

Nakon romantičnih izleta u kontinentalnom i ostrvskom delu Evrope, naša sledeća destinacija je na samom severu Starog kontinenta. Norveški grad Bergen, drugi po veličini, poznat je i kao “grad sa sedam planina”, a taj naziv duguje masivnim planinskim vencima i fjordovima koji ga okružuju.

Iako se smatra velikim gradom ove skandinavske zemlje, Bergen odlikuje šarm malog grada, sa romantičnom atmosferom uređenih norveških predela i harmoničnim predelima na severu kontinenta. Bajkovite kaldrmisane ulice ukrašene cvećem i stare vekovima probudiće u vama romantične pobude, pa je tako Bergen destinacija za dvoje koja će vas sigurno oduševiti.

 

Bergen

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem