Magazin

Atipične ideje za medeni mesec za avanturističke parove

22.02.2023

Medeni mesec je savršeno vreme da novopečeni supružnici zajedno proslave svoju ljubav, odmore se nakon venčanja i naprave nezaboravne uspomene.

Za parove koji traže nešto neobično, postoji mnogo jedinstvenih i atipičnih ideja za medeni mesec. U ovom tekstu predstavićemo neke od najboljih ideja za medene mesece avanturističkih parova.

#1 Iznajmite brod i idite na krstarenje

Iznajmljivanje čamca i krstarenje otvorenim vodama može biti uzbudljiv i romantičan način da provedete svoj medeni mesec.

Kuba za vaše zajedničko putovanje može biti idealna lokcija. Uživajte u privatnosti sopstvenog plovila i istražite zapanjujuće destinacije koje nisu lako dostupne kopnom, kao što je Kuba, prelepo karipsko ostrvo sa bogatom istorijom i kulturom.

Možete ploviti od Havane do južne obale Kube, gde možete da ronite, plivate i uživate u živopisnom morskom životu.

Međutim, ako ste avanturistički par, možda biste želeli da istražite više od jednog mesta. Iskoristite priliku da obiđete brodom što više obližnjih destinacija u Karipskom moru.

Naravno, u skladu sa vašim željama, interesovanjima i budžetom nakon troškova venčanja, možete iznajmiti brod i ploviti na nekoj nama bližoj destinaciji kao što su na primer, grčka ostrva, zadivljujuće obale Hrvatske ili čak veličanstveni Dunav.

Sa iznajmljenim plovilom, mogućnosti su neograničene, a vi možete imati jedinstveno i nezaboravno iskustvo medenog meseca.

#2 Iznajmite privatnu kolibu u šumi ili na udaljenoj lokaciji

Za parove koji traže osamu i privatnost, iznajmljivanje privatne kolibe u šumi, kraj jezera ili na nekoj udaljenoj destinaciji može biti savršena ideja za medeni mesec. Možete se isključiti iz sveta i provesti kvalitetno vreme jedno sa drugim, okruženi prirodom i mirom.

Postoji mnogo destinacija koje možete izabrati, u zavisnosti od vaših preferencija. Možete odabrati destinaciju u Srbiji, ili na nekoj od mnogobrojnih evropskih planina. Takođe možete da se prepustite aktivnostima na otvorenom, kao što su planinarenje, pecanje ili posmatranje zvezda, i uživate u miru i tišini svog usamljenog skloništa.

Ukoliko želite pravu avanturu, preporuka je da iznajmite kamp prikolicu, te da obiđete više destinacija.

medeni mesec avantura

#3 Idite na Safari ili obilazak divljih životinja

Za parove koji traže avanturu i uzbuđenja, safari ili obilazak divljih životinja može biti nezaboravna ideja za medeni mesec.

Možete istražiti prirodne lepote i divlji život udaljenih destinacija, kao što su Afrika, Azija ili Južna Amerika, i svedočiti veličanstvenosti i moći prirode.

Možete ići na safari u Tanzaniji, Keniji ili Južnoafričkoj republici i videti velikih pet životinja u njihovom prirodnom staništu.

Kostariku, amazonska prašuma ili Galapagos takođe su odlična opcija udaljenje destinacije i tamo možete videti razne egzotične ptice, sisare i gmizavce. Tokom safarija ili obilaska divljih životinja, možete se prepustiti i kulturnim iskustvima, kao što su upoznavanje sa lokalnim plemenima, poseta drevnim ruševinama ili učenje o naporima za očuvanje.

#4 Vozite se balonom na vrući vazduh ili skačite sa padobranom

Za parove koji se ne plaše visine, vožnja balonom ili skakanje sa padobranom mogu biti uzbudljiv i romantičan način da proslave svoju ljubav.

Možete se voziti balonom na vrući vazduh preko slikovitih predela, kao što su Kapadokija u Turskoj, Serengeti u Tanzaniji ili dolina Napa u Kaliforniji. Takođe možete skakati padobranom preko zadivljujućih obala, planina ili gradova i uživati u naletu adrenalina i pogledu koji oduzima dah.

#5 Učestvujte u avanturi na otvorenom

Za parove koji traže uzbuđenja i adrenalin, avantura na otvorenom može biti uzbudljiv i hrabar način da provedu medeni mesec.

Možete isprobati ekstremne sportove, kao što su penjanje po stenama, bungee jumping ili rafting, i testirati svoje granice i veštine.

Možete da idete na penjanje u Josemitima, El Čaltenu ili plaži Rejli i da se popnete na visoke litice i kamene gromade. Takođe možete ići na bungee jumping na Novom Zelandu, Švajcarskoj ili Južnoj Africi i skočiti sa vrtoglavih visina. Takođe možete ići na rafting u Velikom kanjonu, Zambeziju ili Futaleufuu i hrabro se boriti na brzacima i talasima.

#6 Idite na gastronomsku avanturu

Ako ste vi i vaš partner ljubitelji hrane, razmislite o odlasku na kurs kuvanja ili degustaciju vina na nekoj prelepoj destinaciji kao što su Toskana ili Grčka.

Takođe, možete otići na gastronomsko putovanje za medeni mesec i na udaljenije lokacije i u zavisnosti od vaše omiljene internacionalne kuhinje, odabrati da uživate u ukusima Azije ili Latinske Amerike.

Zaključak

Medeni mesec je posebno vreme za par da proslavi svoju ljubav i napravi nezaboravne uspomene zajedno.

Kao što vidite, za avanturističke parove, postoji mnogo jedinstvenih i netipičnih ideja za medeni mesec. Od iznajmljivanja čamca i krstarenja otvorenim vodama do avantura na otvorenom, mogućnosti su beskrajne. Odabirom netipičnog medenog meseca, parovi mogu stvoriti iskustvo koje je zaista jedinstveno i prilagođeno njihovim interesovanjima i ličnostima.

Šta god da odaberete, atipični medeni mesec može stvoriti trajna sećanja i ojačati vašu vezu. Zato razmislite o ovim idejama i izaberite onu koja je najbliža vašem srcu i duši. Srećan medeni mesec!

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem