Magazin

Originalne ideje za drugačiji medeni mesec

20.07.2023

Prvo zajedničko putovanje kao novopečeni supružnici značajan je događaj za sve parove i predstavlja jedan od načina krunisanja njihove ljubavi, ali i trenutak kada će se konačno opustiti nakon organizovanja i realizovanja ceremonije venčanja. Idealan medeni mesec za nekoga predstavlja izležavanje na plaži i upijanje sunčevih zraka, dok će nekima odlazak na kampovanje i višednevni hajking biti savršen vid prvog bračnog odmora.

U svakom slučaju, mladenci u tom trenutku treba da se osećaju rasterećeno, povezano, ali onima avanturističkog duha potrebno je i malo uzbuđenja. Kako bismo priredili sebi i partneru nesvakidašnje uživanje i kreirali uspomene za sva vremena, nije uvek neophodno putovati hiljadama kilometara daleko.

Mladenci na samom startu zajedničkog života imaju određene troškove kao što su organizovanje venčanja i kupovina i uređenje novog doma, stoga mnogi uzimaju u obzir putovanja u Srbiji i regionu. Na sreću, naše područje obiluje različitim prirodnim lepotama i predstavlja atraktivnu destinaciju za prave zaljubljenike u avanturu.

Predstavljamo vam neke od zanimljvih predloga za medeni mesec koji je pre svega dinamičan i avanturistički, i koji će na pravi način obeležiti početak zajedničkog života.

Kampovanje u dvoje

Luksuzno kampovanje

Glamping je poslednjih godina postao sinonim za istinsko uživanje u prirodi, ali bez odricanja od potrebnog komfora. Tradicionalno kampovanju u šatoru ume da bude izazovno zbog različitih faktora specifičnih za prirodno okruženje, a to su vremenski uslovi, prisustvo insekata i drugih životinja, kao i nedostatak udobnosti. Ukoliko odlučite da vaš medeni mesec provedete u avanturističkom duhu  koje kvalitetni glamping kampovi nude, na raspolaganju ćete imati sve ono što se nalazi u hotelu sa pet zvezdica. Samo što postoji jedna prednost, a to je prisustvo prirode i svih njenih blagodeti.

Adrenalinski rafting na Tari

Oduvek ste voleli dobru zabavu i aktivniji odmor, a sva vaša zajednička putovanja bila su začinjena određenom dozom adrenalina. Ukoliko još uvek niste iskusili rafting, onda ono može biti savršen predlog za medeni mesec. Različiti paketi za rafting rekom Tarom nude udoban i kvalitetno opremljen smeštaj, svu potrebnu opremu za splavarenje rekom, kao i vodiča koji će vas detaljno uputiti i biti sa vama tokom samog raftinga. Tu je i raznovrsna gastronomska ponuda u kojoj ćete sigurno uživati, a osim raftinga, očekuje vas neverovatna priroda, kao i mogućnost obilaska okolnilh planinskih pejzaža i jezera. Zajedničko veslanje i prevazilaženje prepreka predstavlja izazov koji ćete se truditi da zajedničkim snagama savladate i time učvrstite vaš odnos.

Letnji muzički festival

Oboje ste zaljubljenici u dobar zvuk i muzika je oduvek bila vaš način života. Ona vas puni pozitivnom energijom, a kada je slušate uz vašu omiljenu osobu, sada vašeg bračnog partnera, onda je to jedno posebno iskustvo. Tokom leta se održava mnoštvo različitih muzičkih festivala, uglavnom na interesantnim lokacijama, često u predivnom prirodnom okruženju ili nadomak mora. Slušanje omiljenih izvođača i plesanje uz zalazak sunca zajedno sa vašim suprugom nesvakdašnji su način da provedete vaš medeni mesec i stvarate uspomene za sva vremena.

Kampovanje

Iznajmljivanje broda ili krstarenje

Iznajmljivanje broda i samostalno upravljanje njime poseban je doživljaj za sve parove i idealan način na koji možete provesti vaš medeni mesec. Krstarenje otvorenim morem i istraživanje zanimljivih destinacija i skirvenih kutaka do kojih se teško stiže kopnom jeste san mnogih pojedinaca koji su naklonjeni avanturizmu. Posedovanjem sopstvenog broda imate svu potrebnu privatnost i samostalno kreirate vaše slobodno vreme i birate željene destinacije.

Spa uživanje u slovenačkim termama

Nakon organizacije i realizacije venčanja, potreban nam je jedan kvalitetan relaks kako bismo povratili energiju i uživali u trenucima sa partnerom. Kada su u pitanju spa programi, Slovenija se nametnula kao idealna destinacija, budući da u svojoj ponudi ima mnogobrojne terme i da konstantno ulaže u ovaj segment turizma. Pored toga, ovi centru su uvek smešteni  nadomak reka, šuma i pašnjaka, pa ćete tako boravkom u njima, biti u prilici i da istražite bogatu prirodu Slovenije. Ovo je odmor za sva vaša čula i prilika da se prepustite istinskom uživanju koje samo slovenačke terme mogu da ponude.

Medeni mesec predstavlja posebno iskustvo za parove i označava krunisanje ljubavi i priliku da kreirate originalne uspomene. Ukoliko želite da izađete iz ustaljenih okvira i zakoračite u nešto potpuno drugačije, udaljene egzotične destinacije nisu jedino rešenje. Postoji bezbroj ideja za nesvakidašnji medeni mesec, a koji je pre svega prilagođen interesovanjima i ličnostima supružnika,  sa ciljem da najvažnije zajedničko putovanje učini fantastičnim životnim iskustvom.

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem