Magazin

Kako da upotpunite svoj izgled na dan venčanja - o čemu sve mlada treba da misli

22.12.2020

Venčanje je dan o kojem svaka devojčica mašta, a snovi o idealnom venčanju nastavljaju se i u starijem dobu. Kada upoznate čoveka svoga života i kažete magično DA, vreme je da započnete sa pripremom za venčanje.

Važno je da naglasimo da se za ovaj događaj pripremate sa partnerom, te birate prostor, dekoraciju, jelovnik i muziku zajedničkim snagama. Ipak, ono u čemu ste sami je odabir stajlinga i svih detalja u vezi sa vašim izgledom. Ponekad se desi da zaboravite na neke ključne detalje, te vam u nastavku teksta navodimo na šta bi trebalo da mislite u procesu pripreme za ovaj veliki dan.

Detalji na venčanju

#1 Nemojte da zaboravite na aksesoare

Kada krene priprema za venčanje, mlade se uglavnom fokusiraju na odabir savršene haljine za venčanje, a zapostave detalje koji su jednako važni kao i sama haljina. Tu naravno govorimo o nakitu, ali i o torbici u koju će spakovati ogledalce, ruž i još neke neophodne sitnice za popravljanje šminke i nepredviđene situacije.

Nakit koji ćete odabrati za dan venčanja treba da se ističe elegancijom i sofisticiranošću, ali i da se uklapa sa stilom vaše venčanice. Pored toga, kao izuzetan detalj mogu se istaći ukrasi za kosu, od ručno rađenih cvetova do venčića za jedinstven izgled.

Venčanje je idealna prilika da ponesete unikatan komad nakita koji ste nasledile od bake ili majke, naravno, ukoliko se uklapa uz stil čitavog venčanja.

Kada govorimo o torbicama, tu su torbe visoke mode, koje bi trebalo da budu idealne veličine, a ističu se torbe od satena, kože ili torbe sa posebnim završnim sjajem. Pored torbice i nakita, potrebno je da vodite računa o još nekoliko stavki.

Ukoliko je vaše venčanje u letnjim mesecima, definitivno će vam biti neophodna lepeza, te i nju izaberite tako da se uklapa u vaš stil ovog posebnog dana. Pored toga, svaka mlada treba da misli na dodatnu haljinu u koju će se sigurno preobući.

Često venčanice mogu da učine da vam bude vruće ili vam onemoguće da uživate u igri sa dragim ljudima. Pored haljine koja bi trebalo da bude jednako elegantna kao venčanica, možete kupiti i baletanke ili udobne cipele.

#2 O frizuri treba da mislite mnogo ranije

Verovatno se pitate zašto bi trebalo da razmišljate o frizuri ranije kada je to posao frizera koga ćete angažovati na dan venčanja. Međutim, mi ovde govorimo o svakodnevnoj nezi kose koja treba da zadrži kvalitet i bude sjajna na dan venčanja.

Baš iz tog razloga treba da razmišljate o adekvatnoj i odaberete proizvode koji će učiniti vašu kosu mekanom i svilenkastom. Ukoliko se farbate, pre venčanja nemojte eksperimentisati sa bojama, jer postoji mogućnost da ne dobijete željeni rezultat, a to može izazvati veliki stres i otežati vam pripremu.

Ukratko, nega kose bi trebalo da obuhvata šampon i balzam za vaš tip kose, a ukoliko se borite sa suvom kosom, negujuće ulje je idealno rešenje za vaš problem. Naš predlog su neka od prirodnih ulja kao što su kokosovo ili arganovo ulje.

Torta mlada i mladoženja

#3 Kako da vam koža zablista na dan venčanja

Šminker je zadužen da misli na izgled vašeg lica na dan venčanja. Naravno, pre samog događaja ćete otići na probno šminkanje, te odabrati šminku za ovu posebnu priliku. Predlažemo vam da se odlučite da istaknete vaš adut. Pod time mislimo da treba da naglasite oči ili usta, jer preteranim naglašavanjem možete postići kontra efekat.

Šminka jeste bitna na dan venčanja, ali je pored toga važna i priprema za šminku. O koži lica, ali i čitavog tela treba misliti tokom cele godine, a pre venčanja bi trebalo da je pripremite na poseban način.

Bilo bi odlično kada biste sebe častili tretmanima čišćenja lica, gde će se kozmetičar pobrinuti za uklanjanje mrtvih ćelija sa vaše kože. Izuzev toga, dan pred venčanje možete uraditi blagi piling koji bi dodatno uklonio mrtve ćelije i pripremio vašu kožu sa šminku koja će trajati celoga dana.

#4 Još nekoliko sitnica koje ne smete zapostaviti

Kada ste odabrale venčanicu, nakit, torbicu i cipele nemojte zaboraviti na još bitnih detalja. Verovatno niste razmišljale o donjem veš, ali on je još jedna ključna stavka. U vešu bi trebalo da se osećate udobno, s obzirom na to da ćete ga nositi celog dana. Pored toga, on se ne sme ocrtavati ispod vaše haljine, pa njemu treba posvetiti posebnu pažnju.

Negovani nokti su bitni adut svake žene. I da jeste i da niste ljubitelji gel laka, na dan venčanja treba da zablistate, te su i nokti obavezan deo pripreme. Možete odabrati nežne pastelne nijanse ili jednostavan frenč koji ne izlazi iz mode i odlično se uklapa uz sve kombinacije.

Venčanje je jedan od najradosnijih događaja u životu svakog čoveka, pa kada to shvatite ne bi trebalo da vam pada teško priprema o kojoj smo pisali. Šta više, trebalo bi da uživate u svim detaljima iste.

Ukoliko vam ona ipak izaziva stres, predlažemo vam da se pre venčanja opustite sa najboljom prijateljicom u spa centru ili na vikend putovanju.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem