Magazin

Kako organizovati veridbu za pamćenje?

27.01.2021

Kako organizovati veridbu za pamćenje?

Vezu sa svojom partnerkom rešili se da krunišete brakom i sada sledi pitanje - kako je zaprositi? Možda već imate neku ideju kako to da izvedete, a u nastavku teksta mi vam dajemo nekoliko sugestija  na šta da obratite pažnju prilikom planiranja veridbe, u želji da vam dodatno olakšamo ovaj veliki poduhvat.

#1 Treba izabrati verenički prsten kojim ćete je ostaviti bez daha

Verenicko prstenje

Za centralni momenat veridbe neophodan je prsten koji će simbolizovati pristanak vaše drage da se uda za vas, a koji treba da bude pažljivo odabran za tako važnu i nesvakidašnju priliku.

Najlepše vereničko prstenje sastoji se najčešće od zlata i dijamanata, bezbojnog dragulja koji opčinjava sve dame. Odabirom ove kombinacije sigurno ćete napraviti pravi izbor, ma kakav ukus imala vaša buduća vernica kada je reč o nakitu - prosto, dijamanti osvajaju svakoga.

Pored svoje lepote i nesumnjive vrednosti, dijamant u sebi krije simboliku dugog trajanja jer je veoma postojan i izdržljiv materijal, pa i verenički prsten koji sadrži dijamant poručuje upravo to - veru u večnu ljubav i odanost.

#2 Upotrebite maštu da osmislite sam čin prosidbe

Naravno, važno je i kako ćete postaviti to čuveno pitanje, kome se raduje verovatno svaka žena. Mnogi scenarii prosidbe toliko su puta viđeni, da je pravi izazov biti upečatljiv, ali evo nekoliko predloga koji mogu biti zanimljivi.

Krov stambene zgrade

Možda se niste najpre toga setili, ali ako vaša zgrada ima krovnu terasu, sa koje se prostire zadivljujuć pogled na grad, eto ideje za ambijent u kome ćete je zaprositi. Još ukoliko odaberete smiraj dana, pa vam zalazak sunca posluži kao prirodan saveznik u tom važnom zadatku, nema sumnje da će čitav događaj biti za dugo pamćenje.

Za prosidbu u stanu osmislite kviz

Prosidba može biti naročito zanimljiva ako je osmislite kao kviz, baziran na pitanjima  o vašoj vezi, a pitanja rasporedite po skrivenim mestima prostorije ili stana u kom ćete je zaprositi. Najpre joj pokažite gde je START, a za svaki njen tačan odgovor kao nagradu dajte objašnjenje gde se nalazi sledeće pitanje. 

Poslednje pitanje treba da bude i ono glavno, da li će se udati za vas, a nakon njenog odgovora treba da joj date i poslednje uputstvo - gde se prsten nalazi. 

I muzej može biti savršeno mesto za prosidbu

Naravno, to ne podrazumeva nužno prisustvo velikog broja drugih ljudi, što posebno treba izbegavati ako vaša polovina nije ljubitelj prisustva nepoznate publike u važnim trenucima. 

Možete se dogovoriti sa kustosom da vas povede u obilazak koji će se završiti kod eskponata za koji se vezuje neka ljubavna priča, što može biti odlična podloga da postavite pitanje zbog kojeg ste tu.

Odvedite je na mesto prvog susreta

Ovo je posebno dobra ideja ukoliko dugo niste bili na tom mestu ili možda čak i nikada nakon prvog sastanka. Ako se sećate još nekog detalja sa tog sastanka, možete ga ponoviti i osvežiti zajednička sećanja na taj dan, na šta se jednostavno može nadovezati sam čin prosidbe.

Napravite filmsko veče

Odaberite film koji ćete zajedno pogledati. Pre filmske projekcije napravite video koji sabira važne momente vaše veze, one kojih se rado sećate, a možete čak i uključiti vaše drage ljude u to. 

Nađite način da video pustite tokom reklama, onda kada se namjanje nada tome, odgledajte materijal i na već utabanoj stazi emocija pitajte je da se uda za vas.

#3 Budite misteriozni

Veridba

Ukoliko ste kroz svoju vezu već pričali otvoreno o braku, verovatno se donekle taj čin i očekuje. Pa ipak, poseban je utisak kada tako veliki događaj ostane iznenađenje do samog kraja. Zato budite oprezni prilikom planiranja, a ako uključujete i druge u taj čin, birajte diskretne saveznike.

#4 Zabeležite taj događaj

Važni i veliki trenuci obično obiluju pozitivnim emocijama, ali neretko i osećanjem šoka, što na duže staze može učiniti da delovi bitnih događaja ostanu u maglovitom sećanju. 

Kako biste uvek imali prilike da se podsetite svoje veridbe, angažujte nekoga ko će vas fotografisati ili snimiti. Kasnije ćete zbog toga biti zadovoljni, a i vaša draga će vam sigurno biti zahvalna na tome.

Ukoliko osećate tremu i veliko uzbuđenje - prirodno je. Postavljate veoma važno pitanje, koje će svakako promeniti i vaš i njen dalji život, a potom treba da sačekate i odgovor na njega. Pa ipak, pokušajte da se opustite koliko je to moguće, da uživate u tom trenutku i zajedno se radujete svemu što dolazi. Srećno!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem