Magazin

Vodič za izbor burmi - Ko kupuje i plaća burme za venčanje?

13.03.2023

Jedna od najvažnijih odluka koju parovi donose tokom planiranja venčanja je izbor burmi. Ovi prstenovi simbolizuju ljubav i posvećenost koju dele partneri i predstavljaju opipljiv prikaz obećanja da ćete se zauvek voleti i negovati.

Izbor burmi je značajan deo koji zahteva pažljivo razmatranje. Međutim, sa toliko dostupnih opcija, može biti izazovno odabrati savršen prsten koji odgovara stilu i budžetu oba partnera.

U ovom članku ćemo istražiti nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete savršene burme i razgovaramo o tome ko kupuje i plaća burme.

Faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru burmi

Postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir kada birate svoje burme, recimo metal prstena je ključni aspekt koji treba uzeti u obzir. Popularni metali uključuju zlato, srebro, platinu i titanijum.

Neophodno je odabrati metal koji odgovara vašem životnom i ličnom stilu, ali treba uzeti u razmatranje da je tradicionalan izbor kada su burme za venčanje u pitanju zlato i to u novije vreme belo ili roze zlato.

Sem toga, venčano prstenje dolazi sa različitim tipovima dizajna, od klasičnog do modernog, i može imati detalje kao što su gravure, dijamanti ili drago kamenje, a za dobar izbor i zadovoljan bračni par je ključno odabrati dizajn koji oba partnera vole i koji odražava njihovu ličnost.

Pošto ćete svoj venčani prsten nositi svaki dan, od suštinskog je značaja da izaberete udoban prsten koji dobro odgovara i lepo stoji vašem prstu, a videćete u tekstu kako da napravite adekvatan izbor veličine burme.

Treba uzeti u obzir da cena burmi može uveliko varirati u zavisnosti od metala, dizajna i izrade, a parovi bi trebalo da odrede svoj limit pre odlaska u kupovinu kako bi suzili izbor i lakše doneli odluku!

Ko kupuje i plaća burme za venčanje?

Tradicionalno, mladoženja je odgovoran za kupovinu burmi za oba partnera. Međutim, u modernim vremenima, sve je češće da oba partnera doprinose troškovima burmi, a samo verenički prsten je isključivo na partneru.

Neki parovi takođe mogu da odluče da kupe odvojeno prstenje, gde svaki partner bira i plaća svoj venčani prsten, a u ovom slučaju, cena prstenova može se razlikovati u zavisnosti od preferencija i budžeta svakog partnera, pa je dobra zamisao koristiti kalkulator svih troškova i imati širu sliku izdataka u glavi.

Na kraju krajeva, ko kupuje i plaća burme je lična odluka koju treba doneti na osnovu onoga što najbolje funkcioniše za par, ali je od suštinske je važnosti da zajedno kupujete burme kako biste bili sigurni da su oba partnera zadovoljna konačnom odlukom.

burme i ruze

Ovo je takođe prilika da pronađete odgovarajuće ili komplementarne prstenove.

Mada, kada je u pitanju izbor burmi, jedna važna odluka koju parovi moraju doneti je da li da odaberu prstenje koje je posebno dizajnirano za muškarce ili žene, ili da odabere prstenje koje je više uniseks stila.

Ukoliko se pitate koja je razlika, tradicionalno, burme za muškarce i žene su drugačije dizajnirane, pri čemu je muško prstenje obično deblje i šire, a žensko prstenje tanje i delikatnije.

Međutim, poslednjih godina, mnogi parovi su se udaljili od ovih tradicionalnih dizajna i umesto toga su izabrali burme koje su sličnog stila, sa malim varijacijama koje odražavaju individualni ukus svakog partnera.

Svakako ne postoji tačan ili pogrešan odgovor na ovo pitanje, a na kraju odluka se svodi na lične preferencije i šta se čini ispravnim za par!

Najbolji načini da odredite veličinu prstena

Veličina prstena je važan faktor koji treba uzeti u obzir pri izboru burmi. Pravilna veličina osigurava da prsten udobno i bezbedno stoji, zbog čega je bitno da pre kupovine odredite tačnu meru, iako će se tokom života često menjati obim prstiju.

Postoje dve glavne metode za određivanje veličine prstena, a one su merenje u prodavnici ili korišćenje onlajn vodiča za određivanje veličine.

Međutim, jedan od najpouzdanijih načina za određivanje veličine prstena je poseta zlataru ili prodavnici nakita da biste se lično izmerili, ali odlučite se pre toga na kojoj ruci ćete nositi burmu!

Zaposleni će koristiti alat za određivanje veličine prstena da izmeri obim vašeg prsta i odredi veličinu vašeg prstena. Mnogi ljudi preferiraju ovu metodu jer je tačnija i omogućava vam da isprobate različite stilove i širine prstena da vidite kako se osećaju i izgledaju.

Druga opcija za određivanje veličine prstena je korišćenje onlajn vodiča za određivanje veličine, jer mnogi prodavci nakita nude veličine prstena za štampanje ili onlajn vodiče koji vam omogućavaju da merite prst kod kuće.

Ovaj metod može biti zgodan, posebno ako nemate lak pristup prodavnici nakita. Međutim, važno je imati na umu da tačnost onlajn vodiča za određivanje veličine može da varira i da možda neće biti tako precizna kao merenje u prodavnici.

Dodatno, vaši prsti mogu da oteknu ili da se skupe tokom dana zbog promena temperature, vežbanja ili drugih faktora, zbog čega je najbolje da merite prst na kraju dana kada je najkonzistentnije veličine.

Pritom, širina prstena može uticati na to kako stane na vaš prst. Šire trake mogu zahtevati nešto veću veličinu od uskih traka da bi se udobno uklapale.

Prateći ove savete, možete pronaći savršene burme koje ćete ceniti ceo život, želimo vam puno sreće u izboru savršenih burmi!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem