Magazin

Kako sam izabrala prostor za Venčanje iz snova?

09.06.2023

Izbor prostora je jedna od najvažnijih odluka koje sam morala da donesem prilikom planiranja svog venčanja. Želela sam da pronađem prostor koji će odražavati moj stil, stvoriti romantičnu atmosferu i pružiti nezaboravan doživljaj za moje goste. Kao mala sam sanjala o svadbi pod zvezdama na nekoj plaži ili u nekoj čarobnoj šumi, ali dosta mojih zamisli nije uspelo zato što živim u gradu i naprosto je bilo logistički jako teško tako nešto izvesti.

 Ipak, na kraju sam pronašla prelep stakleni restoran sa divnim osvetljenjem, a ono što je meni pomoglo delim i sa svima Vama koji još uvek tragate u ovom blogu.

Definisanje stila venčanja

 Prvi korak u odabiru prostora bio je definisanje stila koji sam želela postići. Da li sam želela da bude romantično i elegantno ili opušteno i neformalno? Razmišljanje o stilu venčanja mi je pomoglo da suzim izbor prostora koji najbolje odgovaraju mojoj viziji.

 Kada sam razmišljala o romantičnom i elegantnom stilu, zamislila sam svečanu atmosferu sa svilenim tkaninama, prefinjenim cvetnim aranžmanima i svećicama koje stvaraju romantično osvetljenje.

 S druge strane, opušten i neformalan stil bi bio savršen za venčanje na plaži ili u vrtu. Ova opcija bi podrazumevala ležerniju atmosferu, lagane haljine, dekoraciju sa morskim motivima ili prirodnim elementima poput cveća i drvenih detalja.

 Ja sam se odlučila za romantični i elegantni stil i to mi je mnogo pomoglo u usmeravanju izbora prostora, dekoracije, cvetnih aranžmana i ostalih detalja. Bez obzira na Vaš izabrani stil, najvažnije je da odražava Vašu ličnost i da Vi budete zadovoljni tokom celog venčanja.

Restorani za venčanje

Potraga za savršenom lokacijom

 Nakon što sam jasno znala kako želim da izgleda dan mog venčanja, započela sam potragu za savršenom lokacijom. Pročešljala sam internet stranice venčanih sala, hotela, vila i drugih mesta koja su pružala usluge iz ove sfere. Takođe sam se obratila prijateljima i porodici u potrazi za preporukama.

 Kada sam našla nekoliko potencijalnih prostora, organizovala sam lične posete kako bih ih razgledala. Prilikom obilaska, pažljivo sam posmatrala prostor, procenjujući atmosferu, estetiku i opremljenost. Nisam imala ogroman budžet pa sam razgovarala sa osobljem kako bih se informisala o njihovim uslugama, cenama i dostupnosti za datum mog venčanja.

 Jedan od aspekata na koje sam posebno obratila pažnju tokom obilazaka je bilo svetlo. Jako mi je bilo bitno jer mi je muž fotograf i rekao mi je kako slike mogu upropastiti loši izvori svetla. Sva sreća u ovoj mojoj sali postojao je divan prostor napolju, mnogo ulaza i krovni prozori.

 Tokom obilazaka sam takođe proveravala i druge bitne detalje kao što su kapacitet prostora, dostupnost parkinga za goste, mogućnost postavljanja dekoracija prema mojim željama i prisustvo odgovarajućih prostorija za pripremu mlade i mladoženje.

 Uzimajući u obzir sve ove faktore, pažljivo sam razmotrila sve obilaske i napravila listu mesta koja su najbolje odgovarala mom stilu venčanja i ispunjavala sve moje zahteve.

 

Budžet

Budžet je imao ključnu ulogu prilikom odabira prostora za venčanje. Bila sam svesna svojih finansijskih mogućnosti i pažljivo sam proračunavala troškove prostora, hrane, pića i drugih usluga. Želela sam da pronađem prostor koji bi bio u skladu sa mojim budžetom, ali istovremeno bi pružao vrhunsku uslugu i ispunjavao moje želje.

 Još jedan faktor koji mi je bio važan prilikom izbora prostora za venčanje bila je mogućnost korišćenja prirodnih dekoracija. Volim prirodu i želela sam da unesem njen čarobni dodir u atmosferu mog venčanja. Stoga sam tražila prostor koji je imao prelepe bašte, cvetne aranžmane ili druge prirodne elemente koji bi doprineli estetici i oživeli prostor. Bila sam srećna kada sam pronašla neke prostore sa predivnim vrtovima punim cveća i zelenila. To je zaista dodalo poseban šarm i svečanost mom venčanju.

 Još nešto što sam tražila u prostoru za venčanje bila je mogućnost da dodam lični pečat i stvorim jedinstvenu atmosferu. Želela sam da moje venčanje odražava moju ličnost i stil, zato sam tražila prostor u kojem bih mogla slobodno izraziti svoje ideje i postaviti dekoracije prema svojim željama. Bilo je divno kada sam pronašla neke prostore koji su mi pružili tu mogućnost i podržali me u ostvarenju moje vizije.

 

 Ove tri stavke su meni mnogo pomogle. Na kraju sam našla divan šarmantan prostor u blizni grada, sav u staklu sa veelikom baštom. Kao da sam ga sama zamislila i stvorila. Zato želim da Vam kažem da ono što zamišljate sigurno postoji i da ne odustanete dok ne nađete baš takav prostor kao u Vašim mislima i srcu.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem