Magazin

Planiranje obnove bračnih zaveta

18.07.2023

Možda baš ovog leta možete kao mnogi parovi u svetu proslaviti i ponovo potvrditi svoju ljubav i posvećenost obnavljajući svoje bračne zavete na nekoj lepoj plaži. Bilo privatno, sami  ili sa decom na nekoj simboličnoj destinaciji, ili javno, evo par predloga kako da obnova vaših venčanih zaveta bude zabavna i značajna.

Obnavljanje svadbenog zaveta može biti odličan način da svoju ljubav podelite sa prijateljima i porodicom, okupite sve koje volite i jednostavno provedite divan dan zajedno. Detalji ceremonije su u potpunosti na vama, a možete je učiniti formalnom ili opuštenom koliko želite. Ne zaboravite da to učinite ličnim i specifičnim za vašu vezu, i što je najvažnije: uživajte u danu i ljubavi koju gajite jedno za drugo.

Razlozi zbog kojih biste želeli da obnovite bračne zavete

Obnavljanje venčanih zaveta je pogodno  bez obzira na to koliko ste dugo zajedno sa svojim partnerom i zavisi od vaše inspiracije i mogućnosti kojima raspolažete. Obnova vaših zaveta nije pravna ceremonija već je simbolična i sentimentalna ceremonija i dodatna papirologija nije potrebna. U nekim zemljama možete dobiti sertifikat da ste obavili svečanu ceremoniju obnove zaveta. Od dalekih destinacija Mauricijus je najatraktivniji za ovu vrstu ceremonije a od bližih definitivno Grčka.

vencanje na plazi

Evo nekih razloga zbog kojih parovi žele ceremoniju obnove zaveta i koji će vas možda inspirisati da napišete vašem partneru zakletvu povodom obnove zaveta:

  • Posebna godišnjica, kao što je vaša peta, 10., 25., 50., itd.
  • Vi i vaš supružnik ste imali težak period iza vas i želite da počnete svečano novo poglavlje
  • Nakon rođenja prvog deteta
  • Imali ste venčanje u zimskom periodu i sada želite da organizujete na plaži
    • Želite na nekoj lepoj destinaciji sa vašom decom da obeležite godišnjicu na mestu gde ste se sreli
    • Vas dvoje želite javnu izjavu o vašoj ljubavi na neki vama značajan datum
    • Prijatelji i porodica nisu mogli da prisustvuju vašem venčanju zbog udaljenosti a sada želite da svoju ceremoniju obnove zaveta podelite sa većim brojem rodbine i prijatelja
    • Prvobitno ste imali građansko venčanje a sada želite da imate versku ceremoniju
    • Prvobitno ste imali versku ceremoniju i sada želite da održite ceremoniju, koja nema ograničenja....
    • Sada imate sredstva za proslavu, koju niste mogli priuštiti za vaše originalno venčanje.

Postoji i nekoliko faktora koji treba razmotriti ako se odlučite za ovu ceremoniju. Evo šta se preporučuje i ne preporučuje.

Nije preporučeno:

  • Registar poklona
  • Grandiozne torte na sprat
  • Kupovati novo prstenje- koristite postojeće burme

Preporučeno:

  • Obnovite venčanje u opuštenoj atmosferi, ​​jednostavno .
  • Ako Vi i partner pišete svoje zakletve u vidu pisma jedno drugom, ne skrećite pažnju na negativnost u vašoj prošlosti, već se fokusirajte na svoju budućnost i značajne momente koje ste prošli zajedno.
  • Blagoslovite venčano prstenje u crkvi umesto da kupite novo prstenje.
  • Shodno budžetu planirajte cvetni buket, ali ga nemojte baciti nakon ceremonije.
  • Vi i / ili vaš supružnik možete nazdraviti svojim gostima ili deci ukoliko ceremonija nije javna a ako ste sami onda jedno drugom uz čitanje pisma zakletve ljubavi
  • Ista garderoba kao sa venčanja

Idealno mesto za organizaciju

Obično izbor pada na intimnu proslavu sa bliskim prijateljima i porodicom. Ukoliko proslavu želite da proširite slično planiranju vjenčanja, treba započeti razmišljanjem o tome kakvu svečanu ceremoniju i prijem želite i koliko gostiju će prisustvovati. Postavite budžet i datum, a zatim pronađite mesto. Crkva, plaža, hotel ili restoran? Možete izabrati bilo koju lokaciju za obnavljanje zaveta koja se uklapa u vaš budžet i inspiraciju. Ljubitelji klasike mogu odabrati da odjeknu u atmosferi venčanja i da se održi na istoj ili sličnoj lokaciji, držeći se originalne teme. Možete razmotriti uključivanje svih onih elemenata, koji su vam nedostajali u organizaciji venčanja. Svi putevi iz Srbije vode za Grčku!   

Vencanje u Grckoj                                                     

Hotelska grupacija Grecotel može da organizuje za vas romantičnu obnovu zaveta pod azurnim nebom, pored tirkiznog mora, u Grčkoj.

Preporučujemo na samo 8h od Beograda Grecotel Grand Hotel Egnatia Alexandroupolis na peščanoj plaži, okružen borovima pored grada Aleksandropolisa. Ovde imate jedinstvenu ponudu gde možete dobiti sobu sa vašim privatnim bazenom par metera od obale mora po atraktivnim cenama ispod 200 eur po danu. To je najbolji odnos kvalieta i cene koju možete dobiti relativno blizu naše granice na peščanoj plaži azurno plavog Egejskog mora. Prednost je što ukoliko se uključite u program lojalnosti Privilege Club, možete dobiti bodove za svaki potrošeni euro u okviru ove hotelske grupacije, koje kasnije možete koristiti za nova putovanja u okviru ove hotelske grupe.

Ko treba da bude domaćin ceremonije?

Pošto su obnove zaveta mnogo manje strukturirane od venčanja, možete ih prilagoditi svojim željama koliko god želite. Prilikom obnavljanja zaveta, vaši domaćini mogu biti vaša deca ako su dovoljno stara  i žele da se prihvate izazova; vaši roditelji, ako ste se nedavno venčali i oni bi želeli da dodaju svoj glas proslavi vaše veze; vaš kum i deveruša ; ili bilo kog drugog prijatelja ili člana porodice koga biste želeli da uključite u svoj poseban dan.

 

Autor: Neda Salai

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem