Magazin

Atraktivne lokacije za venčanja na moru

07.06.2022

Venčanja na moru oduvek su bila privlačna ljudima, međutim malo ko se na našim prostorima odluči za ovakav korak.

Venčanja na moru obično su intimnija, podrazumevaju samo uzak krug ljudi, za razliku od naših tradicionalnih svadbi koje podrazumevaju veliki broj zvanica. Neki parovi prosto ne žele da se odreknu zabave sa svim svojim prijateljima i porodicom, dok ipak postoji određen procenat parova koji zamišlja svoje venčanje na potpuno drugačiji i nesvakidašnji način.

Jedan od takvih načina su upravo venčanje na moru čija priroda i pejzaži zauvek ostaju urezana u srcima, a najlepši trenuci bivaju krunisani vašim fotografijama.

Ukoliko i vi imate želju da vaše venčanje bude potpuno drugačije od onog što smo navikli, sa vama u nastavku teksta delimo nekoliko atraktivnih lokacija za venčanja na moru.

#1 Grna Gora - Budva kao jedna od najpoželjnijih lokacija

Pored toga što je Crna Gora idealna lokacija za odmor, gde naš narod najviše voli da provede svoj godišnj odmor, Crna Gora je isto tako sve više i više popularna za venčanja na otvorenom među mladim bračnim parovima.

I ne samo ljudi iz Srbije, već parovi iz čitavog sveta dolaze u Crnu Goru radi venčanja. Pored toga što ova zemlja ima more pa je sama po sebi egzotična destinacija za organizovanje ovako intimnog događaja, za ulazak u Crnu Goru za druge evropske zemlje nije potrebna viza što je još jedan od razloga zbog kojih se parovi odlučuju upravo za ovu lokaciju.

Ova zemlja nudi pregršt prelepih lokacija za organizovanje venčanja, ali se među najpopularnijim lokacijama ubrajaju Budva, Sveti Stefan, Perast, Kotor i druge lokacije.

Cene organizovanja venčanja u Crnoj Gori pre svega variraju od lokacije, broja gostiju, usluga i slično. Međutim, ukoliko organizujete venčanje za mali broj ljudi, ne brinite, nećete morati da uložite čitavo bogatstvo za to.

Prema rečima poslodavaca, venčanje na moru u Crnoj Gori može da se napravi prema svačijm mogućnostima.

Pre nego što se odlučite za ovakav korak, podrazumeva se da ste prethodno istražili lokacije za smeštaj vaših gostiju. Dovoljno je da u vaš pretraživač ukucate “nekretnine Budva” kako biste pretražili ponudu apartmana, hotela kao i vila koje su na raspolaganju u tom periodu.

 Venčanje na moru

#2 Santorini - čarobno ostrvo sa najlepšim zalaskom sunca

Zbog svog autentičnog izgleda i nestvarnih plaža, Santorini se ubraja među idealnim lokacijama za venčanja na otvorenom.

Bele vulkanske stene i plavetnilo mora čine ovo mesto jednim od najfotogeničnijih na svetu. Osim toga što je Santorini idealna destinacija za letnji odmor, ovo mesto dobro je poznato i po velikom broju venčanja budući da izgled ovog mesta zajedno sa najlepšim zalaskom sunca kreiraju romantičnu scenografiju za nestvarne fotografije.

Izbor lokacija za venčanje na otvorenom na Santoriniju su brojne. Lokacije koje se posebno izdvajaju su crkva Sv. Irina kao i plaža Santorinija koja je poznata po svom crnom vulkanskom pesku. Koju god lokaciju odabrali, nema sumnje da će vaše venčanje biti kao iz bajke!

Venčanje na Santoriniju možete organizovati u sopstvenoj režiji, ali imajte na umu da je ova lokacija poznata kao mesto za ljude sa “dubljim džepom”.

Osim toga, brojne turištičke agencije u svojoj ponudi takođe imaju i aranžmane za venčanja na moru koje može biti jeftinija varijanta budući da turističke agencije imaju već sklopljene ugovore sa brojnim hotelima.

#3 Sejšeli - egzotično ostrvo u Indijskom okeanu

Kada bismo pitali mnoge parove kako zamišlaju venčanje na otvorenom, većina njih bi sigurno reklo - tirkizna boja mora, nestvarni prizori i peskovita plaža sa baldahinima. Ukoliko je i vaš odgovor bio ovakav, onda su Sejšeli idealno mesto za koje će vaše venčanje učiniti savršenim!

Sejšeli su ostrva u Indijskom okeanu koja se ističu pre svega po svojoj netaknutoj prirodi čiji prizori ostavljaju bez daha.

Iako je ovo jedna od skupljih lokacija, njihove cene su postavljene takve sa namerom kako bi se ovaj dragulj zaštitio od masovnog turizma i kako bi se očuvao ekosistem koji je već poljuljan.

S obzirom na to da su brojne egzotične destinacije poznate po tome što brak sklopljen na ovakvim lokacijama nije priznat u našoj zemlji, sa Sejšelima to nije slučaj. Brak koji je sklopljen na ovom ostrvu je u potpunosti punovažan, samo je potrebno overiti venčani list kod matičara u svojoj opštini.

I u ovom slučaju, brojne agencije organizuju venčanje u skladu sa vašim željama čija ponuda obično pokriva svaki segmet venčanja - letove, odabir smeštaja, lokacije za venčanja, detalje ceremonije kao i profesionalnog fotografa koji će ovekovečiti najlepše trenutke vašeg venčanja.

Mnogi smatraju da su cene za organizaciju venčanja na Sejšelima i više iznad proseka, međutim razmislite samo koliko parove košta organizacija venčanja na naš tradicionalan način. Vrlo brzo ćete uvideti da cene za venčanja na moru na pomenutnim destinacijama mizerne u odnosu na to koliko bi platili svadbu u nekom luksuznom hotelu sa 300 zvanica.

Ukoliko je venčanje na moru vaš san, nema sumnje da će vaš najvažniji dan na bilo kojoj od navedenih lokacija izgledati kao iz bajke!

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem