Magazin

Budite originalni - 10 kreativnih poklona za goste

29.09.2022

Svi volimo sitnice i neke uspomene po kojima ćemo pamtiti bitne dane i događaje. Vaše venčanje ćete svakako pamtiti do kraja života, i vi, a i vaši gosti.

Ali, kada znate da će vaši gosti otići kući posle dobrog provoda i posebnog dana sa nekim posebnim, unikatnim poklonom koji će imati kao večnu uspomenu na taj datum, verujemo da ćete ipak celo to slavlje i zahvalnost što su ga uveličali svojim dolaskom podići na neki novi nivo.

U Americi se to zove wedding favor i predstavlja zahvalnicu gostima za dolazak od strane mladenaca. U poslednjih nekoliko godina praksa poklona za goste je počela i kod nas da se primenjuje.

Na primer, ukoliko je vaše venčanje u jesen, zanimljiv izbor su reklamni kišobrani na kojima možete ištampati datum vašeg venčanja i vaše inicijale. Lepa uspomena, a korisno za goste.

Ideje za poklone

Kada smišljate poklon za goste, gledajte da to bude nešto korisno za njih i nešto što je možda povezano sa vama, vašim  poslovima ili možda povezano sa godišnjim dobom u kom se održava venčanje.

A danas sve može da se personalizuje i postoje i prodavnice poklona koje se bave personalizacijom različitih poklona po vašim potrebama.

Takođe, obratite pažnju na broj gostiju. Za neke od ovih ideja moraćete izdvojiti malo veći iznos, pa su one praktičnije ukoliko imate intimnije venčanje i manji broj gostiju.

1.       Monogramska vina

Naš prvi predlog jeste monogramska flaša vina. Poklonite vašim prijateljima i porodici flašu vina sa personalizovanom nalepnicom koja će ih podsećati na vaš poseban dan. Dobra stvar je što nalepnice možete sami da pravite ukoliko znate da radite u nekom od alata za fotografije ili da naručite da neko napravi po vašoj želji. Izaberite vaše omiljene boje, inicijale, datum i šta god poželite i na taj način, poklanjate gostima i bocu vina, ali i prelepu uspomenu.

2.     Privezak

Jedna zanimljiva ideja može biti i privezak za ključeve. Plastični, kožni, neka imitacija kože ili bilo koji drugi materijal. Ovaj poklon takođe možete personalizovati prema vašim željama, a vaši gosti će imati večnu uspomenu na taj datum.

pokloni za goste na venčanju

3.     Oprema za mamurluk

Oprema za mamurluk može da bude u nekim malim personalizovanim torbicama, džakovima, cegerima ili kutijama. Dovoljno je da unutra stavite aspirin, malu flašicu vode, bananu i još neke sitnice koje mogu biti korisne prilikom borbe sa mamurlukom.

4.    Šal, kapa, rukavice

Kao što smo spomenuli gore, odabir poklona za goste može da zavisi od godišnjeg doba kad se održava venčanje. Iako, većina venčanja se održava tokom prolećnog i letnjeg perioda, u slučajevima nemogućnosti pronalaska termina, ljudi zakazuju svadbe i na zimu.

U toj situaciji, možete gostima pokloniti šal, kapu, rukavice ili bilo šta od ova tri. Vaš izbor je da li ćete moći da personalizujete ove poklone ili ne. Dovoljna bi bila i neka mala etiketa, kako bi gosti ove poklone i nosili, jer vrlo je verovatno da ukoliko na kapi se nalazi datum vašeg venčanja i vaši inicijali u nekom većem formatu, da niko od gostiju neće da ih nosi.

5.    Oprema za plažu

Prethodni primer je bio vezan za zimu. A možete i da gostima poklonite što će im koristiti leti. Peškir za plažu, mini kreme za sunčanje, sunčane naočare ili bilo šta slično što im može poslužiti u letnjim danima. Ovi pokloni i ne moraju da budu personalizovani, ali možete da personalizujete kutije, kese ili bilo šta drugo u čemu ćete im predati ove letnje poklončiće.

6.    Ekološke olovke

Jedan od zanimljivih, a nesvakidašnjih poklona jesu olovke koje imaju umesto gumice, seme neke biljke. I kada završite sa pisanjem, tačnije kada je istrošite, zasadite je u saksiju i dobijete biljku. Vaši gosti će dobiti 2 u 1 poklon, a vi ćete imati to zadovoljstvo da ste učestvovali u borbi za održivost i smanjenju otpada.

7.     Med

Kao što smo naveli prethodnu ideju sa vinom, tako isto može i sa medom. Jedan sladak poklon sa personalizovanom etiketom koji može itekako biti koristan za vaše goste, a da im tegla nakon korišćenja meda ostane kao uspomena ili neka dekoracija da krasi njihove police.

8.    Mirišljave sveće

Mirišljave sveće su dobar poklon koji isto tako možete personalizovati po vašim preferencijama. Gostima ovo može da krasi njihov dom i da imaju jednu lepu uspomenu na vaš poseban dan. A kada upale ove cveće, miris će da im ulepša prostor u kome borave i sigurno je da će se prisetiti lepih trenutaka sa vaše svadbe.

9.    Rokovnik

Jedan koristan i lep poklon koji je pogodan za personalizovanje. Možete na prednje, unutrašnje ili pak zadnje korice ispisati vaše inicijale i datum proslave. Ovo je nešto što je sigurno potrebno vašim gostima. Jako lep način da im se zahvalite što su ulepšali vaš dan.

10. Slatkiši

Ukoliko vam se nijedna od ovih ideja nije dopala ili prosto nemate budžet za njih, uvek možete da se odlučite za slatkiše. Personalizovane čokolade, krofnice, bajadere, kolačiće ili bilo koji drug slatkiš. Personalizujte omote i iznenadite goste sa slatkišima.

Nadamo se da ćete pronaći dobru ideju za poklone i da ćete vaš dan provesti sa vašim dragim ljudima u najlepšoj mogućoj atmosferi. Ukoliko možete, idite korak iznad i poklonite gostima još neku uspomenu osim dobrog provoda. Srećno!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem