Magazin

Slatkiši na svadbi su uvek dobrodošli!

18.10.2022

 Možda o slatkišima za svadbu niste razmišljali, ali oni su uvek dobra ideja za poklanjanje – čak i kada je venčanje u pitanju. I ne samo to, nego su podjednako dobar izbor kao poklon za mladence i kao poklon za svatove. Evo na koji način.

Slatkiši su, zapravo prilično, često deo svadbenih običaja. Negde se bacaju bombone iz sita, zajedno sa pšenicom, sitnim novcem... negde se iz kolone vozila deci na ulici bacaju bombone. Zavisi od mesta do mesta.

Tradicinalno se za svadbu poklanjaju darovi mladencima. I dok su to ranije često bili šerpe, lonci i poklopci, servisi za jelo i stvari za kuću , danas su se stvari promenile. Poslednjih nekoliko godina nekako je praksa da se ne poklanja ništa konkretno, osim ako niste baš baš bliski sa mladencima pa znate da ima baš nešto posebno treba. Uglavnom se kao poklon daje novac u koverti uz čestitku i tu se magija darovanja završava. Dobro, novac je uvek koristan i potreban, ali priznaćete da kao poklon baš i nema „dušu“ što bi se reklo.

Nekad i mali znak pažnje, izlazak iz šablona može da ostavi sjajan utisak. Slatkiši su idealno rešenje za to.

Slatkiši kao poklon za mladence

 

Zašto da ne! Ispadnite iz šablona! Negde je običaj da se na svadbe nosi torta. I one su divne , slatke... ali imaju manu koja se zove „rok trajanja“.

Eto argumenta u korist slatkiša.

Ko se još nakon stresne organizacije i realizacije venčanja ne bi obradovao punoj kutiji bombona?

 Mladić i devojka sa čokoladicom

 Naravno, za venčanje ipak birajte neku malo specijalniju vrstu. Poluprazne a skupe bombonjere kojih ima u svakoj radnji zaobiđite. Izaberite provereno pune bombonjere na poklon.

Ostavite uz to i neku originalnu personalizovanu poruku i zapravo ovakvom sitnicom možete da se izdvojite iz mase i ulepšate mladencima dane nakon svadbe.

 Candy universe

Na kraju krajeva, medeni mesec treba da asocira na nešto  slatko zar ne? Pa, zašto da to ostane samo na asocijacijama! Zasladite im ga stvarno dobrim slatkim poklonom.

Slatkiši kao poklon za svatove

 

Ovo je već  malo uobičajeniji scenario koji postaje sve veći trend. Ranije je tradicija nalagala da gosti dobiju deo mladine pogače kao vid poklona. Negde se običaj zadržao i dalje, negde je modifikovan na drugačiji način. Uostalom, svadbenih običaja ima pregršt. Jedan od novijih jesu i pokloni za goste. U pitanju su, naravno, simbolični pokloničići po kojem će gosti pamtiti venčanje na kom su bili.

Slatkiši su ovde prilično čest izbor, a evo i ideja kako se sve mogu servirati.

Male čokoladice u omotu zavezane u til

Ovo je najčešća varijanta. Personalizovane čokoladice sa slikom mladenaca, njihovim inicijalima, prezimenom, porukom dobrodošlice ili obične čokoladice bez bilo kakve štampe. Nekoliko komada se zaveže u til koji je obično u skladu sa svadenom dekoracijom, doda se tome neki cvetić ili još neki detalj, zaveže se mašnica i ostavi se gostima na stolu.

 Slatki poklončići 

No, i ovde se može izaći iz šablona. Recimo ovako...

Mini teglice sa bombonama

U male teglice koje se prigodno ukrase u stilu ostalih svadbenih detalja mogu se ubaciti bombone koje ne moraju biti u papiriću. Mogu da budu čokoladne, ali i ne moraju. Sasvim je u redu da budu i neke šarene varijante.

Za kakve god bombone da se odlučite, sve vrste bombona ima Candy universe.  Potrebno je samo da njima napunite teglice.

 Bombonice od čokolade

Nema greške!  Sve bombone slute na radost, mališani će im se oduševiti, a ni stariji gosti neće odoleti. Pri tom mogu da izgledaju vrlo lepo i dekorativno.

Praline ili čokoladne dražeje u malim kutijicama

Još jedan način da se izdvojite jeste da goste darujete zaista posebnim slatkišima koji i po izgledu i po ukusu odudaraju od svakidašnjih.  Primera radi, belgijske praline u malim personalizovanim ili nepersonalizovanim kutijicama mogu baš da ostave sjajan utisak i ostanu u sećanju gostima kao lepi promišljen gest.

 Čokoladice u kutiji

Uradi sam slatki paketići

Postoji još dosta načina da sami napravite slatke paketiće za goste.

 Primera radi, možete ih dopuniti još nečim što će gostima ostati kao trajna uspomena, kao što je recimo neki magnetić, privezak, mala ukrasna sveća, pismo u kom im se zahvaljujete... Naravno, to treba da su neke simbolične sitnice koje stanu na sto i nisu preterane.

 Ovo ima svoje prednosti i mane. Svakako, lepo je da unesete malo svoje kreativnosti u svoj veliki dan  i obradujete svoje goste. Sa druge strane, ako je gostiju puno, priprema ovakvih poklončića može biti i nepotreban teret koji bi ipak možda trebalo da prepustite drugima koji se time profesionalno bave.

Kao što vidite, slatkiši na svadbi su uvek dobrodošli i ne moraju uvek da budu u obliku torte.

Kako god okrenete i obrnete, sa koje god strane da gledate, bilo sa mladine ili mladoženjine,  bilo iz ugla svatova ili mladenaca – slatkiši se uvek lako prilagode situaciji i uvek su pun pogodak. Potrebno je samo da izaberete vrstu - a ni tu ne možete mnogo pogrešiti!

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem