Magazin

Kako sačuvati uspomene sa venčanja

22.09.2021

Kako sačuvati uspomene sa venčanja

Venčanje se održava samo jedan dan, međutim, uspomene sa ove jedinstvene životne proslave jesu ono što ostaje mnogo duže nakon tog dana. Činjenica je da mladenci obično čitavo venčanje provedu u nekom slatkom bunilu, pa im je i više nego potrebno da nakon samog događaja puste da im se slegnu utisci i da sumiraju ceo događaj.

Baš kao i za sve bitne i jedinstvene životne trenutke, nesumnjivo je da želimo da sačuvamo sve uspomene, u različitim formama, kako opipljivim tako i neopipljivim.

Zato smo izdvojili zanimljive, kreativne, ali i dobro poznate načine da sačuvate uspomene sa vaše svadbe, kako biste u bilo kom trenutku mogli da se vratite na ovaj izrazito poseban događaj.

Uramljene fotografije - tradicija koja nikada ne izlazi iz mode

Neki bi rekli da su ramovi za slike i izrada fotografija pali u drugi plan. Mi se ne bismo složili sa tim!

Činjenica je da mnoge fotografije ostaju u digitalnom formatu, čak je to postala praksa i na svadbama - da mladenci i gosti dobiju digitalni album svih fotografija, ipak uramljna slika je nešto sasvim posebno i opipljivo, što vas podseća na poseban trenutak. Štaviše, činjenica da generalno ne izrađujemo fotografije će posebno dati na značaju sikama koje zapravo uradimo.

Što se ramova za slike tiče, zaista možete pustiti mašti na volju. Možete odabrati one koje ćete okačiti na zid, ramove koje postavljate na police ili komode, a mogu biti u paru, odnosno kreirani tako da spajaju više fotografija - idealni za one koji putem slika žele da ispričaju svoju priču.

Ukoliko želite da pogledate veliki izbor ramova, oslonite se na čari online kupovine, i posetite sajt kao što je idelano.ba, gde možete pronaći sve što vam je potrebno.

Cvece bidermajer svadba

Scrapbook - neobična knjiga uspomena

Da li čuvate salvete iz poslastičarnice odakle ste poručili slatki sto za svadbu, da li vam još uvek stoji flajer od krojačke radnje za odela, ili čuvate posvetu sa kojom je stigla venčanica na vašu kućnu adresu?

Dali smo samo neke primere, ali verujemo da ste razumeli u kom pravcu idemo - ako čuvate različite sitnice  kao uspomene, onda je scrapbook vrlo zanimljiv način da sačuvate uspomene sa venčanja.

Naime, scrapbook je rokovnik ili sveska u kojoj lepite različite opipljive uspomene. Ovde možete zalepiti kartu sa vašeg prvog odlaska u biskop, kao referencu na to kako je sve počelo, a zatim zalepiti pozivnicu sa svadbe, kao referencu na to kako se završilo.

Ideja je mnogo, a treba pustiti mašti na volju i urediti uspomene onako kako želite - možete koristiti neke vremenske odrednice, grupisati ih u neke važne etape, ili rasporediti prema posebnim osobama koje su bile gosti vaše svadbe.

U scrapbook-u možete zalepiti različite sitnice koje mnogo znače, a najlepše od svega je to što jednog dana to možete pokazati svojoj deci, i na taj način im dati da bar na trenutak zavire u deo vaše prošlosti i poseban trenutak kakav je venčanje.

Personalizovani albumi sa slikama

Iskoristite sve blagodeti digitalizacije i svoje fotografije sa venčanja pretvorite u jedinstvenu uspomenu u vidu personalizovanog albuma. To funkcioniše tako što odaberete slike koje želite da se nađu unutar albuma, ali osim njegove unutrašnjosti bićete zaduženi i za dizajniranje njegove spoljašnjosti.

Tako možete izabrati koja fotografija će se nalaziti na koricama albuma, kao i koji tekst će biti ispisan. Osim toga i raspored svih fotografija, koje se pritom štampaju, i prave od vašeg albuma “knjigu” vaših uspomena, takođe možete diktirati u skladu sa vašim željama.

Pinboard sa uspomenama sa venčanja

Pinboard je tabla od plute (ili plutana tabla) na koju se pomoću špenadli kače različiti papirići, podsetnici, ideje i slično. Deo je različitih kancelarija, kao i učionica u školi. Njenu osnovnu funkcionalnost - da služi kao svakodnevni podsetnik, možete iskoristiti za kačenje najlepših uspomena sa svadbe.

Pinboard je pravi svetski trend za dekorisanje životnog prostora, jer ih možete bojiti i kreirati tako da budu samo vaš jedinstveni ukras u prostoriji.

Inspiraciju možete pronaći na Pinterestu ili različitim sajtovima koji se bave dekoracijom, a budite slobodni i da se u potpunosti prepustite mašti i osećaju, te da izdvojite uspomene koje su vama najbitnije, a koje se ipak slažu uz estetiku koju ste zamislili.

Nadamo se da smo vas inspirisali da na kreativan način sačuvate uspomene sa svog venačnja, kako biste ove slatke uspomene evocirali na najlepši mogući način.

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem