Magazin

Sve što bi mladenci trebalo da znaju kada planiraju svoje venčanje

25.06.2020

Sve što bi mladenci trebalo da znaju kada planiraju svoje venčanje

Planirate venčanje kao iz bajke i želite da sve protekne u najboljem redu? Želite da napravite fenomenalnu proslavu za pamćenje i da se posvetite svakom detalju kako biste imali sve pod kontrolom? Niste sigurni šta je sve potrebno kako biste organizovali idealnu proslavu povodom vašeg venčanja?

Planiranje venčanja

Na pravom ste mestu da otkrijete šta je sve neophodno kao biste uspešno organizovali jednu od najvažnijih proslava u vašem životu o kojoj će se dugo prepričavati sa velikim oduševljenjem. 

Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam dosta olakšati sve “slatke muke” koje čekaju sve mladence kada je u pitanju planiranje njihovog venčanja. Da li ste spremni da uplovite u svet... 

#1 Agencije za organizaciju venčanja su idealne za uštedu vremena i energije 

Ne postoji ništa lepše nego kada je organizacija venčanja na visokom nivou zahvaljujući tome što je prepuštena iskusnim stručnjacima koji odlično poznaju svoj posao. Svakodnevni rad sa ljudima, dobre preporuke, odlična organizovanost i profesionalizam su samo od neki od razloga zašto se mnogi mladenci odlučuju za agencije.

Ono što bi jednim mladencima oduzelo mnogo vremena, truda i energije, ljudima iz agencija za organizaciju venčanja bi već bilo pripremljeno unapred. Ako ne želite da gubite vreme tražeći idealan prostor, odličan bend koji će svirati baš onakav repertoar kakav vi želite, savršenu dekoraciju, bidermajer i slično, onda su agencije za organizaciju proslava i venčanja najbolji mogući izbor. 

Pored toga što ćete sačuvati dosta vremena i energije da se posvetite drugim stvarima, bićete dosta opušteniji jer ste organizaciju vašeg dugo očekivanog dana venčanja prepustili profesionalcima koji će tačno znati šta vi želite od vašeg venčanja i to će vam sigurno omogućiti. 

#2 Rezervacija sale i benda na vreme je veoma poželjno

Iznenadili biste se kada biste znali koliko su neki mladenci spremni da unapred rezervišu idealnu salu i dobar bend unapred. Nekada se i do godinu i po dana unapred prave rezervacije, kako bi se, za svaki slučaj, izbeglo da željena muzika i dobar prostor ne budu zauzeti određenog datuma za venčanje. 

Ako imate tačnu predstavu gde želite da organizujete svoje venčanje i kakav bend želite da svira tog dana, potrudite se da ih rezervišete na vreme, što je pre moguće. Kvalitetan bend i prelepe sale se veoma brzo bukiraju od strane raznih mladenaca širom grada i zato je jako važno da ne čekate zadnji čas.

Osim toga što će vam pravovremeno bukiranje možda i najbitnijih stavki za jedno venčanje sačuvati dosta energije, osiguraćete baš onaj bend i prostor o kome ste dugo maštali, bez potrebe da pravite kompromise i tražite alternative za jedan od najvažnijih datuma u vašem životu. 

Sve što vredi, brzo se rasproda, zato požurite sa bukiranjem i ne zaboravite da naznačite bendu šta je sve ono što želite i ne želite od pesama kako biste u potpunosti bili zadovoljni vašom proslavom venčanja.

#3 Napravite spisak stvari pre same kupovine i realizacije

Pre nego što odete u salon venčanica, prodavnicu odela, cipela i obavezno prethodno napravite spisak šta je sve neophodno za kupovinu kako ne biste propustili i najmanju moguću sitnicu. Kupite burme koje će biti pravi simbol vaše ljubavi. 

Mladenci u bašti

Zatim sedite, na miru sami ili sa vašim budućim supružnikom, prijateljima, porodicom kumovima i napišite šta je sve ono što morate da kupite ili iznajmite za vaš poseban dan. Počnite sa najkrupnijim stvarima, praveći prvo spisak za mladu, kao što su: 

 • Venčanica
 • Veo
 • Ženske svečane cipele
 • Adekvatan veš 
 • Cipele i haljina za drugi deo dana
 • Nakit
 • Torbica i sadržaj u njoj koji će vam biti potreban tog dana
 • Bidermajer
 • Blejzer (pogotovo za crkvu ako je venčanica bez rukava)
 • Zakazivanje salona za frizuru, šminku, nokte, depilaciju, i slilčno
 • Kaput, bunda ili jakna ako je hladnije godišnje doba

Zatim, spisak stvari za mladoženju:

 • Košulja

 • Odelo

 • Adekvatan veš

 • Kravata i leptir mašna (po potrebi)

 • Muške svečane cipele

 • Dobar sat ili neki komad nakita

 • Muška torbica (po potrebi) 

 • Zakazivanje salona za frizuru 

 • Dodatna košulja kao eventualna presvlaka

 • Kaput ili jakna ako je hladnije godišnje doba

Ovi spiskovi mogu biti još duži, možete sami dopisati šta je još sve neophodno za vas i vašeg budućeg supružnika kako slučajno ne biste izostavili neku od neophodnih stvari. 

#4 Odredite tačan broj gostiju i idealna mesta za sedenje

Kada planirate venčanje, od suštinske važnosti je da odredite tačan broj gostiju koji planirate da pozovete kao i njihova mesta za sedenje u sali. Sigurno ne želite da za isti sto smestite goste koji se međusobno ne poznaju ili nisu u dobrim odnosima.

Kako biste izbegli negativnu atmosferu kod gostiju koja može biti prouzrokovana lošem rasporedu sedenja, dobro razmislite o svakom gostu i mestu koje bi bilo najidealnije za njega. Spajajte ljude koji se vole i dobro poznaju, koliko god je to moguće.

Idealno je da u jedan deo sale smestite starije goste, a da drugi deo koji čine mladi postavite u drugi deo sale, bliže podijumu i bendu, jer su najčešće mladi ti koji vole da igraju i da prave odličnu atmosferu na venčanjima. 

#5 Ne zaboravite na dekoraciju, fotografe i ketering 

Iako većina agencija za organizaciju proslava kao i samih restorana nude svoje fotografe, ketering i dekoraciju koja bi bila idealna za vaš važan dan, mladenci su ti koji odlučuju šta je sve od toga što oni zaista žele.

Ako, kojim slučajem, restoran ili sala u kojoj organizujete venčanje ne nudi ono što očekujete, možete im predložiti da sami osmislite i pronađete idealnu dekoraciju, hranu i dovedete tim provereno dobrih fotografa u čije ste se sposobnosti uverili mnogo puta do sada. 

Ne zaboravite na odabir idealne svadbene torte koja će biti vrhunac vašeg savršenog dana.

Izračunajte sve troškove unapred i probajte da uživate u svim slatkim mukama

Još jedna bitna stavka se odnosi na izračunavanje svih mogućih troškova unapred, kako biste se organizovali oko toga ko će šta da plati i koliko će vam biti potrebno novca za određene stvari.

Nakon svega ovoga, probajte da uživate u svim slatkim mukama koje se odnose na organizaciju jednog od najlepših događaja u vašem životu. Na kraju krajeva, uspeh vašeg venčanja će isključivo zavisiti od vas i vaše pozitivne energije koja će se preneti na sve goste i učiniti da proslava bude jedna od nezaboravnih! 

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem