Magazin

Kako urediti dom za doček svatova?

19.11.2021

Kako urediti dom za doček svatova?

Ukoliko se bliži najposebniji od svih dana, a vi ste u tolikom haosu oko organizacije, istovremeno i pod euforijom zbog važnosti ovog događaja - verovatno ste zaboravili na nekoliko detalja. Na primer, možda ste odavno pronašli venčanicu ili odelo, ali ste zaboravili da nabavite idealnu šnalu za kosu ili maramicu za sako.

Isto tako, sigurno ste se pobrinuli za to kako će biti dekorisan vaš prostor na venčanju, ali ste zaboravili da će svatovi, ukoliko se držite starog običaja, pre tog prostora, posetiti i upravo vaš dom. Kako biste ih dočekali u najboljem izdanju, ne zaboravite da ga uredite na što bolji način.

U nastavku teksta čekaju vas saveti o tome kako urediti dom za doček svatova, pa sa liste obaveza možete precrtati i ovu stavku.

Sredite prilaz domu i obavite sve popravke - prvi utisak je najvažniji

Bilo da živite u stanu ili kući, potpuno je jednako važno da prilaz bude što uredniji. U prvom slučaju, to će biti sam ulaz u stan, ali i prostor ispred zgrade ako imate žardinjere ili prostran prilaz zgradi. Pošto na ova mesta najmanje obraćamo pažnju, često su na njima prisutni i kvarovi, ili su nedovoljno dobro održavani.

Odličan je trenutak da to promenite!

Dobar izbor opreme za baštu olakšava posao sređivanja flore, ali i estetike celog dvorista i bašte generalno. Ovo je sasvim dovoljno da bi vaš prilaz bio lepo uređen. Na ulazna vrata okačite lep cvetni aranžman, koji možete napraviti u istoj cvećari koju ste izabrali za dekoraciju cele svadbe - tako će sve biti u istom tonu i potpunom stilskom saglasju.

 

Buket vencanje

Vreme je da izvadite najlepše posuđe iz vitrine

Nema veće svečanosti i boljeg povoda da napokon iskoristite kristalne čaše iz vitrine, ili posuđe od najlepše keramike, od dana vašeg venčanja, ili venčanja vašeg sina ili ćerke - gde god da svatovi pre venčanja dolaze.

Običaj je da se dolazi od mladoženje, pa sa njim ide po mladu, ali možda to organizujete na drugi način. Ono što uvek ostaje isto jeste da se na jedno od ova dva mesta obavezno nazdravlja, ali i isprobavaju mezetluci.

Napravite meze od najfinijih sastojaka i servirajte ih na svečanom posuđu, a za vino i rakiju pripremite najbolje čaše. Ukoliko ga imate, ovo je pravi trenutak da iznesete i srebrni escajg. Ne zaboravite da nabavite lepe salvete - ne samo da su funkcionalne, već mogu da budu vrlo dekorativne!

Iskoristite moć detalja i uz male stvari napravite veliku promenu

Ne morate da trošite čitavo bogatstvo i na doček svatova. Biće dovoljno samo nekoliko detalja. To mogu biti zanimljivi, raskošni svećnjaci, ili cvetni buketi koje možete da poređate po kutcima doma, a najveći stavite u lepu vazu, u samo središte stola.

Igrajte se i sa hranom. Osim što je predviđena da se jede, uz dobro aranžiranje, može da postane i ukras. Daske za serviranje, uz zanimljive poslužavnike, koji nekada mogu da budu i ukrašeni ornamentima, sjajan su način da dopunite ambijent, ukrasite ga i učinite maksimalno svečanim i lepim.

Očistite svaki kutak pre dolaska svatova

Čistoća i red su važniji od svega.

Ništa ne može toliko da popravi ili pokvari utisak o domu, kao što to može da učini urednost i maksimalna čistoća. Ako nemate vremena, zbog svih ostalih detalja o kojima se morate brinuti ovog i prethodnih dana, zamolite svoje ukućane da vam pomognu po ovom pitanju, ili uposlite profesionalnu spremačicu doma.

Sigurno nećete zažaliti, a svatove ćete dočekati potpuno spokojni, svesni urednosti i čistoće svog okruženja, pa samim tim i slobodni da se posvetite drugim, važnijim stvarima, i sa vrata skinete još jednu obavezu.

Dobra atmosfera i energija su najbolji ukras

Da, zvuči kao kliše, ali nije slučajno to i postao!

Dobra energija, širok osmeh na licu i radost koju je nemoguće ne primetiti su neprocenjivi! Dočekajte svatove spremni da provod već počne. Ne zaboravite da su došli upravo da bi podelili sreću sa vama i bili vaši svedoci ovog važnog datuma.

Venčanje je praznik ljubavi i strasti, pa takva treba da bude i energija tokom njegovog obeležavanja, od početka do kraja slavlja.

Nazdravite sa svatovima uz mnogo priče, smeha i zabave. Idite po mladu sa, tradicionalno, okićenim automobilom i zatrubite po koji put - neka svi znaju da je danas vaš dan! Veselje i kvalitetan provod zaseniće svaku dekoraciju i mnogo su važniji od bilo kakvih ukrasnih aranžmana.

Napravite mnogo dobrih fotografija sa svatovima i neka ovo bude odličan početak svih uspomena koje ćete kreirati, a potom i sačuvati za sećanje na dan kada ste izgovorili sudbonosno: Da!.

Uz ove savete, sigurno ćete biti zadovoljni uređenjem svog doma za ovaj važan događaj. Ostaje da pripremite detalje i na dan svadbe se i potpuno prepustite svim emocijama koje će vas preplaviti i biti sa vama od jutra do mraka.

Lepo i nezaboravno venčanje vam želimo, kao i dugovečan brak pun ljubavi!

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem