Magazin

Kako sakriti tragove umora za venčanje?

19.07.2022

Planiranje venčanja i sama organizacija istog, svima nama predstavlja veliki stres, jer je obaveza previše, a vremena uglavnom nema dovoljno. Sve mi bismo za taj dan želele da sve izgleda savršeno i da je svaka sitnica na svom mestu.

Naravno da je tih dana, a možda i meseci, stres i umor neizbežna stvar, naročito ako je u sve to udružen i posao koji ne možemo da izostavimo. Osim umora i stresnih dana, ukoliko se baš ne vodi računa, može doći do ozbiljnog narušavanja zdravlja, što nikako nije prihvatljivo, naročito pred najvažniji dan, kada treba da budemo lepe, zdrave, energične i nasmejane.

Upravo zbog toga, mi smo danas pripremili par saveta kako da sve uspešno odradite, a da se tragovi umora na licu ne primete u danu kada treba da budete najlepše.

umor i vencanje

Kako umanjiti tamne kolutove ispod očiju?

Sigurno jedan od prvih znakova umora su definitivno podočnjaci ispod očiju, koji se kod nekih i fiziološki javljaju nakon samo nekoliko neprospavanih noći, a kod nekih su izraženi i inače genetski. Podočnjaci i njihovi uzroci mogu nam ukazati i na neka ozbiljnija zdravstvena stanja, koja mogu i ne moraju biti alarmantna. Uglavnom, bitno ih je razlikovati, jer od njihovog nastanka zavisi i način na koji ćete ih se rešiti.

S obzirom da ih ima puno vrsta, od tamnih, crnih, plavih, ljubičastih krugova, kesica ispod očiju, moramo voditi računa o signalima koje nam telo šalje, da bismo ih najefikasnije uklonili. Držimo se toga da su to oni uglavnom samo jedna ružna estetska pojava, koje se brzo i lako možemo osloboditi, uz ove savete.

Pijte dovoljno vode u toku dana, jer su podočnjaci uglavnom izraženiji kada je telo dovedeno u stanje dehidracije, naročito u vrelim, letnjim danima.

Koristite hladne obloge od čajeva koji u sebi sadrže kofein i tanin. Oni u kombinaciji i smanjuju otečenost i umanjuju pojavu onih tamnih kolutova oko očiju. Vraćaju očima budnost i koža lepo reaguje.

Možete koristiti i krugove krastavca, kao što često viđamo na filmovima. U jutarnjim časovima ostavite 15 minuta krastavce na svoje oči i priuštite im dozu vitamina i minerala tog dana. Krugovi oko očiju će se smanjiti, a koža će biti hidrirana i mekana.

Vodite računa šta jedete, trudite se zdravo da se hranite, birajte manje slanu i začinjenu hranu koja zadržava vodu u organizmu i čini vas težima nego što zapravo jeste.

Možete koristiti i neki korektor i kremu za podočnjake, ali je njihova upotreba potrebna za duži period, da bi pokazala prave rezultate. Ne trudite se da odjednom sakrijete sve te znakove umora sa svog lica, već mu pružite odgovarajuću negu kakvu i zaslužuje. Redovna nega je pola lepote i zdravlja za lep i odmoran izgled. Trudite se da uvek birate prirodne preparate koji neće kožu da opterete, već će joj pružiti samo najbolje iz prirode.

Koristite kremu protiv podočnjaka

Idealan tretman za podočnjake jeste dugotrajna upotreba kreme koja može pomoći da se oni umanje. Kreme koži daju neophodne nutritijente, koji pozitivno deluju na tanko tkivo ispod očiju. Jako je važno redovno je koristiti, da bi efekat bio dugotrajan i istrajan.

Potrebno je sigurno mesec dana pred venčanje početi sa svakodnevnom upotrebom kreme, koja će ukloniti jaku pigmentaciju, vratiti koži hidriranost i smanjiti natečenost. Za taj svečani dan, slobodno možete koristiti i korektor koji će podočnjake sakriti u potpunosti.

Dijeta pred svadbu

Ne držite dijetu pred svadbu

Još jedan efikasan način da se održi dobro zdravlje i energija pred najlepši dan svakoga od nas, jeste dobra i kvalitetna ishrana, na koju mnoge devojke tih dana zaborave, zbog pregršt obaveza koje imaju. Ne dozvolite da se zbog par kilograma viška vaš dan upropasti i da zbog rigoroznih dijeta ostanete bez energije.

Ponašajte se normalno, jedite što više i raznovrsnijih malih obroka, koji će učiniti da se dnevna energija lepo rasporedi i metabolizam dovede u red. Tada će vam i kosa i koža biti lepše, pa ne morate dodatno da brinete zbog odlaska kozmetičaru. Pokušajte da grickalice i slatkiše zamenite svežim voćem i povrćem, kao i kuvanim obrocima, koji će vam duže držati sitost i učiniti da telo ima više energije tokom dana. To će vam pomoći da imate dovoljno snage da sve obaveze pred venčanje završite bez mnogo umora i muke.

Spavajte do 8h tokom noći

Manjak sna utiče na vaše organizacione sposobnosti, koje su vam u danima ispred venčanja najneophodnije. Potrudite se da priuštite sebi minimum 8h sna tokom noći, kao i ranije odlaske na spavanje. Tako ćete sebi omogućiti ranije ustajanje narednog dana, i pojačano ćete lučiti serotonin (hormon sreće).

Neka istraživanja su pokazala da se telo najbolje odmara do dva sata ujutru, tako da se potrudite da bar u 10h legnete, da biste imale dovoljno vremena da se do dva odmorite. Ne zamerajte sebi ako nešto od zadatih obaveza tog dana niste ostvarile, sutra je novi dan, pa ćete tako lepe, odmorne i sveže nadoknaditi sve što prethodnog dana niste.

Napravite dobar balans svojih navika, a tako ćete i svoj organizam učiniti zdravim. Znate i same da je bez dobre životne organizacije nemoguće ijedan posao dobro obaviti, tako da se lepo uklavirite i dobro se naspavajte, a za obaveze nemojte mnogo da brinete, one će vas opet sačekati ujutru. Jutro je pametnije od večeri možda vam baš ono i donese neku ideju kako da bolje organizujete stvari.

Na samom danu vašeg venčanja šminka je ta koja će učiniti da vam lice zablista i da se sakriju svi tragovi umora i iscrpljenosti. Ali ne dozvolite da vas unutrašnji umor savlada i učini da vam najlepši dan u životu propadne zbog loše organizacije i planiranja istog.

Budite tog dana zaista dobro skoncentrisane i prisutne u onoj meri koja vas zaslužuje, bez trenutka kajanja da je nešto moglo da ispadne bolje ili drugačije od onoga što ste same isplanirale. Slike ćete sačuvati i gledati ceo život, ali učinite da vam i sećanje na taj dan bude podjednako lepo kao i sve drugo što je tada bilo.

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem