Magazin

Kako da kosa zablista za venčanje?

29.10.2022

Za svaku ženu, sam čin venčanja predstavlja najlepši momenat u njenom životu i tada svaka od nas želi prosto da zablista. 

Pored same organizacije koja zahteva potpunu posvećenost mladenaca, kada je u pitanju odabir restorana, muzike, dekoracije, venčanice i mnogih drugih pratećih sitnica, za mladu je jako važno da na vreme rezerviše šminku i frizuru, ne bi li besprekornost izostala. 

To svakako treba prepustiti profesionalcima. Međutim, ni oni nisu baš svemogući. Obično posao odrade besprekorno, ali pod uslovom da se radi o licu koje je negovano i kosi koja je koliko toliko u dobrom stanju. Svaka od nas, u celoj toj trci i frci zaboravi na brigu o sebi, kako bi uspela da se pobrine oko organizacije samog venčanja i tome da baš tog dana sve protekne kako treba. 

E baš tu i nastaje problem. Nedostatak nege u nekom kontinuiranom periodu dovodi do ozbiljnijih problema, koje apsolutno ni profesionalci ne mogu preko noći rešiti. Mogu da upotrebe svoju veštinu i umeće da to dobro sakriju, da tog dana baš ništa ne izgleda kao da je krenulo po zlu, ali problem iza toga ostaje. Kada je kosa negovana, frizura maltene nije ni potrebna. 

Najčešće se javlja problem sa masnom kosom, pojavom masne peruti, kidanja vlasi usled čestog vezivanja kose u rep i mnogih drugih koje mladu verovatno u tom momentu više nervira nego da je povod nešto drugo. 

Frizure za vencanje

Ne zaboravite na redovnu negu pred samo venčanje!

Izuzetno je važno da kosa bude pravilno negovana, i inače i pred samo venčanje. Potrebno je obezbediti joj preparate koje prijaju baš njenom tipu i prilagoditi dovoljan vremenski razmak da svaki od njih izdeluje na pravi način. Ako je kosa suva i dehidrirana, obezbedite joj dovoljno vlažnosti, da bi izgledala sjajno i bila mekana kao svila. Ako imate puno peruti, usrdsrediste se da na vreme uklonite ove naslage sa kože glave, da ne biste imale neprijatnu situaciju na samom venčanju. Perut ume jako da svrbi i da stvara neprijatnosti. 

 

Kako ukloniti perut pred venčanje?

Perut u kosi i na koži glave jeste produkt izumrlih slojeva koji se na koži talože kada su pore nedovoljno otvorene pa koža ne vrši svoju funkciju na odgovarajući način. Iakoje nekad ne uočite na vreme, ona je već dosta duže tu, nego što se vama čini. Tek kada krene nesnosni svrab, vi primetite da se tu nešto čudno dešava. Zamislite samo kako bi izgledalo da podignete kosu u punđu za svoje venčanje, a ispod se naziru ostaci peruti?! To izuzetno ružno izgleda kada se radi o brineti ili mladi koja ima tamniju nijansu boje na svojoj kosi. 

Zato se pobrinite da se perut uopšte i ne pojavi, da ne biste imali dodatno o čemu još da razmišljate. Da kosa bude bez peruti, potrebno je da koristite blagu kozmetiku, koja je bazirana na prirodnoj osnovi. Ne nanosite veštačke preparate koji su puni silikona i sulfata, koji su jako opterećujući i teški, a kosi ne donose ništa dobro. Suše je previše i nagomilavaju naslage na koži glave, što dovodi do pojačanog opadanja vlasi i pojave masne peruti. 

Umesto toga, upotrebite neki blagi prirodni piling, koji će kožu glave da fino očisti, a zatim neki blagi šampon i prirodno ulje koji će vlas nahraniti celom dužinom. Kosa će zaista izgledati negovano i sjajno, toliko da vam frizer za venčanje neće ni biti potreban. Što je najvažnije, biće zdrava i negovana. Poželećete samo da je pustite i da preko nje zakačite veo. 

Naravno da većina dama želi da tog dana izgleda nesvakidašnje, pa se tako i dosta  njih odlučuje za punđe različitih oblika i veličina, a mnoge za taj dan biraju i krupne lokne. 

Svečane frizure

Kako odlučiti koja je frizura najbolja za svadbu?

Ovo je, moglo bi se reći, najveća dilema svih žena koje planiraju svoje venčanje. Da li kosu pustiti, da li je podići, da li da deluje neuredno, da li da to bude zalizana punđa? Mnogo je pitanja na koje niko ne može zasigurno da da odgovor. 

Ovo je prosto individualna stvar. Najbolji način da ne pogrešite kada vas ovakve dileme opterete, jeste da na vreme zakažete probnu frizuru sa svojim profesionalcem i da tada jednostavno isprobate šta vam najbolje pristaje. 

Ono što će vam kosu dodatno ukrasiti su zasigurno i ukrasi različitih oblika, koji će samo upotpuniti savršen izgled mladine frizure. 

Ukrasi za kosu i kako odabrati idealan?

Ukrasi za kosu su tu da upotpune savršen izgled mladine kose na dan venčanja. Koji je idealan baš za vas? Najbolje je da se posavetujete sa svojim frizerom koji je tog dana zadužen za vašu frizuru. On će najbolje znati šta vam najbolje pristaje i odgovara u zavisnosti od toga šta ste za frizuru odabrale. 

Oblika zaista ima raznih i svi su oni pažljivo izrađeni da se savršeno uklope uz bilo koju kosu i venčanicu. Najtraženiji su oni sa biserima i cirkonima, u obliku čipke i oni koji nalikuju na grančice cveća. Ima i onih u obliku rajfova, koji se samo stave iznad frizure, a ima i onih koji se pažljivo stavljaju između svakog pramena kose i uklapaju sa kikicama. 

Bilo koji da izaberete, svakako ćete dati pečat svojoj kombinaciji i svom partneru ćete tog dana biti najlepše. Pošto će sve oči biti uprte u vas, pobrinite se da budete dobro raspoložene i ne zaboravite da se široko osmehujete. Kada se sve to završi, vama ostaju samo lepe uspomene i taj dan ćete zauvek pamtiti. Ne dozvolite da vam sitnice upropaste veselje, u kome vi igrate glavnu ulogu! 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem