Magazin

Najlepše lokacije za venčanje u Srbiji

30.03.2021

Najlepše lokacije za venčanje u Srbiji

Kucnuo je čas da svoj život započnete ruku pod ruku sa voljenom osobom, da zaplivate bračnim vodama bez pojasa za spasavanje i da ozvaničite svoju ljubav proslavom za sve bliske i drage ljude. Ovaj poseban trenutak želite da obeležite na posebnom mestu - negde u zagrljaju prirode naše zemlje Srbije.

Naravno, govorimo o venčanju, i to ne o bilo kakvom, već o onom koje možete organizovati na nekim od najlepših lokacija u Srbiji. Ukoliko se opredelite za bajkoviti zeleni pejzaž, pripremili smo lokacije koje će vam mogu pružiti savršen ugođaj za vaš najvažniji dan.

Evo naših predloga koje bi trebalo da uzmete u razmatranje ukoliko želite da organizujete nezaboravno venčanje.

Fruška gora i Vrdnik - bajkovito venčanje

Izdignuta iznad beskonačne ravnice, Fruška gora je pravi dragulj vojvođanskog turizma, kome se uvek rado vraćaju stari i dolaze novi turisti. To i ne čudi s obzirom na sve raskošne osobenosti njene prirode, koje su učinile da bude proglašena nacionalnim parkom.

Sve više ljudi prepoznaje njen potencijal da na otvorenom prostoru ugosti sve zvanice važnih događaja i proslava, a kao posebno interesantne lokacije ističu se Iriški venac, Andrevlje, Borkovac i Popovac, izletišta koja su provereno dobar izbor za relaksaciju na Fruškoj Gori, a koja ujedno mogu biti i odlično mesto za proslavu davanja bračnih zaveta.

Još kada se uzme u obzir da se u ovom delu Srbije nalaze pravi mali hramovi vina, kojima možete nazdraviti početak novog poglavlja u svom životu, nema sumnje da je reč o idealnoj lokaciji za proslavu ljubavi.

Vrdnik je takođe odlična ideja da imate bajkovito venčanje, a smeštaj u Vrdniku može biti savršen izbor da se odmorite nakon proslave i provedete nekoliko nezaboravnih dana uživajući u svim njegovim lepotama. Vrdnik ima banju koja ga čini jednom od najatraktivnijih destinacija severne Srbije, a sadrži i brojne druge znamenitosti koje vredi posetiti.

Srbija vencanje na otvorenom

Srebrno jezero - romantika pored jezera

Naša zemlja nema more, kao što je slučaj sa zemljama iz okruženja, tako da venčanje na peščanim plažama uz zvuke talasa čini se da ipak ostaje scena rezervisana samo za filmske scenarije.

Međutim, Srbija ima nekoliko svojih ‘malih mora’, među kojima je možda i najpoznatije Srebrno jezero. Nalazi se u širokoj maloj dolini Dunava i pruža osećaj ušuškanosti, a ujedno i čini da zaboravite da niste zaista pored mora.

Centar svih dešavanja predstavlja šetalište, na kom se nalazi mnoštvo ugostiteljskih objekata koji imaju terase na kojima možete proslaviti svoj najlepši dan, gosteći se raznim srpskim specijalitetima.

Ukoliko ste ljubitelj egzotičnog odmora u prirodi i želite da vaše venčanje i dani medenog meseca prođu na autentičan način, možete iznajmiti kamp prikolicu ili šator i nakon venčanja provesti neko vreme okruženi veličanstvenom prirodom koja čini Srebrno jezero tako popularnom destinacijom za turiste.

Venčanje na obali reke - “gde Dunav ljubi nebo”

I Dunav je to čuveno srpsko more - iako protiče kroz nekoliko zemalja, njegov najduži deo je upravo u našoj zemlji, što čini da se duž njegovog toka nađu brojna prelepa mesta za proslavu venčanja i drugih važnih datuma.

I Beograd leži na obalama ove fascinantne reke, tako da su splavovi na Dunavu omiljena mladenačka lokacija za venčanje u delu godine kada je vreme lepo i prijatno za boravak napolju.

Većina splavova ima i zatvoreni deo, u koji se možete skloniti ako vas neprijatno iznenadi kiša, jak vetar ili neka druga vremenska nepogoda, te će vaša proslava i dalje ostati posebna i neće je pokvariti faktori na koje baš i nemamo uticaja.

I urbano i okruženo prirodom - venčanje na otvorenom u gradskoj sredini

Pored pomenutih splavova, postoji još mnogo drugih objekata namenjenih proslavama na otvorenom, a nalaze se u Beogradu i Novom Sadu, ali takva mesta postoje i u drugim gradovima Srbije (Sremski Karlovci, Zrenjanin, Topola, Inđija itd).

Proslave venčanja na otvorenom u Beogradu

Ovde bismo izvojili prostor Gabbiano Yachting Cluba, elegantnog i modernog restorana sa baštom i očaravajućim pogledom na reku. Možete pozvati svega nekoliko desetina ljudi, ukoliko ste ljubitelji malih proslava, ili ići do 250 zvanica, ukoliko želite da slavite u širem krugu ljudi.

Proslave venčanja na otvorenom u Novom Sadu

Ako je po nečemu poznat Novi Sad, kao i gradovi u njegovom okruženju, onda su to salaši. Posebno je zanimljiv Salaš 137 na Čeneju, gde možete napraviti proslavu uživajući u upečatljivoj atmosferi salaša i lokalnoj muzici.

Etno kompleks Vrdnička kula, poznato po čistom vazduhu, mirisu lipove i borove šume koje okružuju ovo naselje, takođe je savršen izbor za venčanje na otvorenom. Sa kule se pruža veličanstven pogled na celo naselje i obronke Fruške gore, što daje naročitu draž ovom kompleksu, a tu je i vinski podrum, mali hram vina koji može ugostiti do 130 ljudi.

Nadamo se da su vam svi predlozi bili inspirativni i da će vam olakšati potragu za idealnim mestom za proslavu najvažnijeg dana u vašem životu, te da ćete se i vi i vaši gosti provesti nezaboravno i dugo pamtiti taj poseban dan!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem