Magazin

Najlepše destinacije za venčanje u Italiji

26.12.2023

Italija, zemlja romantike, umetnosti i nežnih pejzaža, predstavlja idiličnu destinaciju za venčanje iz snova. Sa svojom bogatom kulturnom baštinom, slikovitim obalama i prelepim vinogradima, Italija pruža savršena mesta za jedinstveno venčanje.

Od venčanja uz obalu Amalfijske obale do ceremonije u šarmantnim toskanskim vilama, ova zemlja odiše romansom na svakom koraku.

Sicilija - ostrvo Sredozemlja

Sicilija je najveće italijansko ostrvo i predstavlja bajkovitu kulisu za venčanje iz snova. Ovo ostrvo bogate istorije, prirodnih lepota i kulinarskih čuda pruža raznolike lokacije koje mogu učiniti vaš poseban dan još nezaboravnijim.

Taormina, s panoramskim pogledom na obalu i vulkan Etnu, nudi spektakularne terase poput Teatro Antico, antičkog pozorišta s pogledom na more. Vila Comunale je elegantna opcija za ceremonije, okružena mediteranskim vrtom i arhitekturom iz 19. veka.

Cefalu, živopisan gradić sa srednjovekovnom katedralom, pruža romantičnu atmosferu uz plaže poput Spiaggia dei Normanni, gde možete razmeniti zavete uz zalazak sunca.

Monreale, poznato po svojoj normanskoj katedrali i klaustru, pruža autentičan ambijent za intimna venčanja. Katedrala Santa Maria Nuova, sa svojim mozaicima i impozantnom arhitekturom, predstavlja jedinstvenu pozadinu za ceremoniju.

Palermo, glavni grad, krije čuda poput Botaničke bašte s egzotičnim biljkama i prelepim vrtom. Palazzo dei Normanni, normanski dvorac, nudi raskošne sale za venčanja s bogatom istorijom.

Etna, jedan od najaktivnijih vulkana u Evropi, pruža neobičan pejzaž za venčanja. Mogućnost organizacije ceremonije na obroncima vulkana, uz pogled na lavu i Jonsko more, čini venčanje na Etni nezaboravnim iskustvom.

Sicilija, sa svojim kontrastima, od antičkih spomenika do netaknute prirode, pruža bezbroj mogućnosti za jedinstvena venčanja koja će ostati urezana u sećanju svih prisutnih.

vencanje mladenci baloni

Venčanje u Veneciji - romantična vožnja gondolom

Venecija, grad na vodi, čarobna je destinacija koja pruža jedinstvenu atmosferu za venčanja iz snova. Poznata po svojim slikovitim kanalima, istorijskim mostovima i elegantnom arhitektonskom nasleđu, Venecija odiše romantikom na svakom koraku.

Gondole koje klize kroz uske vodene puteve predstavljaju nezaboravan način da razmenite zavete, dok vožnja Grand Canalom pruža pogled na raskošne palate koje krase obalu. Piazza San Marco, centralni trg grada, sa svojom bogatom arhitekturom, kafićima i galerijama, pruža elegantan ambijent za ceremoniju i proslavu.

Basilica di San Marco, impozantna crkva na trgu, sa svojim mozaicima i arhitektonskim detaljima, nudi jedinstvenu pozadinu za venčanje. Palazzo Cavalli, gradska većnica, takođe je popularna lokacija za ceremonije sa svojom prelepom baroknom fasadom.

Otoci Venecijanske lagune, poput Burana ili Torcelloa, nude mirne i slikovite okoline za manja venčanja. Burano, poznata po šarenim kućama, pruža romantičan ambijent uz lagunu.

Venecija ne samo da nudi prelepe lokacije za ceremoniju već i vrhunsku kulinarsku scenu. Tradicionalni italijanski specijaliteti mogu obogatiti svadbeni obrok, stvarajući gastronomsko iskustvo koje će doprineti celokupnom doživljaju venčanja u ovom jedinstvenom gradu.

Amalfijska obala - idilična ceremonija uz obalu Jonskog mora

Amalfijska obala, biser Tirenskog mora, predstavlja jedno od najromantičnijih mesta na svetu za venčanja. Poznata po svojim slikovitim klifovima, multikolornim gradovima i toplim tirkiznim vodama, ova obala nudi idiličnu kulisu za ceremonije uz obalu Jonskog mora.

 

Grad Positano, sa svojim karakterističnim pastelnim kućama koje se nižu nizbrdo, čini slikovitu pozadinu za intimna venčanja. Plaža Spiaggia Grande, sa svojim toplim peskom i pogledom na zalazak sunca, pruža romantično okruženje za razmenu zaveta.

Amalfi, istorijski grad sa impozantnom katedralom, nudi elegantne terase sa pogledom na obalu, savršene za ceremonije. Villa Cimbrone u Ravello-u, okružena prelepim vrtom i antičkim skulpturama, predstavlja luksuznu opciju za venčanje u prelepom okruženju.

Posetioci mogu istraživati netaknute uvale poput Fjorda di Furore, gde morske stene pružaju dramatičnu pozadinu za intimna venčanja. Vožnja brodom duž obale omogućava parovima da istraže skrivene uvale i pećine koje čine ovu obalu jedinstvenom.

Osim prirodnih lepota, Amalfijska obala nudi i bogatstvo italijanske kuhinje. Tipični specijaliteti poput limončela, domaćih testenina i svežih morskih plodova dodaju autentičnost svadbenom doživljaju. Amalfijska obala ne samo da pruža spektakularne lokacije za venčanje, već i stvara nezaboravnu atmosferu koja čini ovu destinaciju jednom od najpoželjnijih na svetu za organizaciju venčanja.

Rim - večnost u velelepnom gradu

Rim, večni grad, predstavlja izuzetnu destinaciju za venčanje sa svojom bogatom istorijom, spektakularnom arhitekturom i romantičnim ambijentom. Ceremonija u ovom gradu sama po sebi nosi dozu magije.

Piazza del Campidoglio, s okolnim palatama i rimskim Forumom u pozadini, predstavlja grandiozan prostor za venčanje sa spektakularnim panoramskim pogledom na večni grad. Ceremonija u jednom od rimskih parkova, poput Villa Borghese, nudi miran i zeleni ambijent pod vedrim nebom.

Bazilika Santa Maria in Trastevere, sa svojim mozaicima i bogatom istorijom, čini impozantan ambijent za venčanje. Takođe, Forum Romanum i Koloseum predstavljaju ikoničke lokacije koje pružaju dramatičan kulturni okvir za razmenu bračnih zaveta.

Vila Aurelia, sa svojim prelepim vrtom i panoramskim pogledom na Rim, pruža sofisticiranu opciju za venčanje u luksuznom ambijentu. Takođe, restorani uz reku Tiber nude intimne prostorije za svadbene svečanosti uz tradicionalnu italijansku kuhinju.

Vožnja rekom Tiber, uz pogled na mostove i znamenitosti Rima, stvara romantičnu atmosferu za ceremoniju na vodi. Svadbeni putnici mogu istraživati skrivene delove grada, poput Trasteverea, gde se tradicija i autentičnost sjedinjuju sa modernim šarmom.

Rim ne samo da nudi nebrojene lokacije za venčanje, već i kombinuje istorijsko nasleđe i umetnost, čineći svadbeno putovanje u ovaj večni grad nezaboravnim iskustvom.

Od antičkih ruševina do kanala i slikovitih obala, ove destinacije pružaju nezaboravne trenutke i romantičnu atmosferu koja ostavlja bez daha. Ova četiri dragulja u inostranstvu nude ne samo spektakularne lokacije, već i duboko ukorenjenu strast za ljubavlju i slavlje.

 

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem