Magazin

6 saveta za letnje venčanje iz snova

21.07.2023

Letnja venčanja su nešto posebno. Toplina sunčevih zraka, mirisi cveća i zelenila, sve to čini atmosferu venčanja u letnjem periodu neodoljivom. U nastavku teksta vam dajemo 6 saveta za letnje venčanje iz snova, kako biste mogli da planirate svoj poseban dan na najbolji mogući način.

Izaberite pravu lokaciju

Prvi korak ka savršenom letnjem venčanju je izbor prave lokacije. Razmislite o otvorenim prostorima, baštama ili plažama koje će vam omogućiti da iskoristite sve čari leta, dobra opcija su i restorani za svadbe koji imaju baštu. Takođe, proverite da li izabrana lokacija ima dovoljno hlada za vas i vaše goste i da li je dobro klimatizovana ako se radi o zatvorenom prostoru.

Svakako je najlepše iskoristiti prednosti leta i organizovati zabavu na otvorenom. Postavite plesni podijum na otvorenom prostoru, priredite svojim gostima nezaboravnu plesnu atmosferu, a možete ih iznenaditi i prelepim vatrometom kako biste upotpunili doživljaj.

Mislite o vremenskim uslovima

Leto može biti izuzetno toplo, stoga je važno da se pripremite za visoke temperature. Ako ste na otvorenom, ne zaboravite na detalje i obezbedite dovoljno suncobrana, lepeze i osvežavajuće napitke. Takođe, pripremite korpe sa sredstvima za zaštitu od sunca i insekata kako biste gostima omogućili potpuni ugođaj. Ukoliko je moguće, pokušajte da zakažete ceremoniju u kasnijim popodnevnim časovima kako biste izbegli najtoplije delove dana.

Odaberite lagane materijale za venčanicu i odelo

Letnje venčanje zahteva odeću koja je lagana i prozračna. Birajte venčanicu od prirodnih materijala kao što su svila ili čipka da biste se što prijatnije osećali. Tradicionalne venčanice će se takođe lepo uklopiti u celokupnu letnju atmosferu. Muškarcima preporučujemo neke laganije materijale poput lana, a kada su boje u pitanje, najbolje je birati svetlije tonove.

Mladin buket

Obratite pažnju na dekoraciju

Odaberite tematiku venčanja kako biste mogli da uskladite dekoraciju. Možete odabrati romantičnu, rustičnu, elegantnu ili modernu temu. Koristite letnje boje koje će dodatno osvežiti ambijent. Cveće igra važnu ulogu na venčanju, a leto je idealno vreme za prelepe cvetne aranžmane. Iskoristite sveže i zelene biljke kako biste ulepšali prostor. Birajte cveće u bojama koje odražavaju letnje raspoloženje, poput žute, narandžaste, ali i svečane bele boje sa kojom nikada nećete pogrešiti.

Ukrasite stolove elegantnim stolnjacima, trakama ili cvetnim aranžmanima. Dodajte ukrasne detalje kao što su vaze, sveće ili ogledala. Ovi detalji će dati poseban šarm čitavom ambijentu. Stolice takođe možete ukrasiti trakama ili cvetnim venčićima.

Dodajte lični pečat svom venčanju tako što ćete koristiti personalizovane detalje. Možete napraviti personalizovane kartice za mesta, poklone za goste ili dekoraciju sa vašim imenima i datumom venčanja.

Još jedan bitan detalj jesu svakako staze i ulaz na sam događaj koji mora biti posebno dekorisan kako biste dočekali goste na pravi način. Možete koristiti tepihe, cveće ili svetla kako biste stvorili dojmljiv doček. Kada je svetlo u pitanju, odgovarajućom rasvetom možete napraviti pravu romantičnu atmosferu kako na ulazu tako i na venčanju. Koristite mirišljave ukrasne sveće, lampe ili LED svetla kako biste stvorili toplu i intimnu atmosferu.

Na kraju, ne zaboravite da obezbedite adekvatno mesto za slikanje koje će obeležiti celo vaše venčanje. Napravite posebnu pozadinu na kojoj ćete se fotografisati sa gostima. Možete koristiti cvetne zidove, zavese ili druge dekorativne elemente.

Osigurajte osvežavajuće piće i hranu

Letnje proslave na visokim temperaturama često znaju da iscrpe, pa iz tog razloga je neophodno imati adekvatan ketering i piće za goste. Osvežavajući napici poput koktela daju dodatnu čar samom događaju, čineći ga posebnim i nezaboravnim. Kokteli mogu biti voćni, osvežavajući i lagani, savršeni za vrele letnje dane. Oni su i vizuelno veoma atraktivni, što doprinosi atmosferi i estetici venčanja. Gosti će uživati u eksperimentisanju sa različitim ukusima i uživati u jedinstvenom doživljaju koji kokteli pružaju.

Kada je hrana u pitanju, preporučljivo je imati lagane obroke na venčanju tokom leta. Teška hrana vas može opteretiti i otežati uživanje u svečanosti. Treba se odlučiti za lagane i osvežavajuće obroke koji će zadovoljiti svačiji apetit, a da nikoga ne preoptereti. Različite salate, voćni tanjiri, mini sendviči i hladne zakuske su odličan izbor koji će održati goste energičnim i veselim tokom celog venčanja. Ova kombinacija pića i hrane stvara savršen ambijent za nezaboravno letnje venčanje.

Obezbedite prevoz i smeštaj

Letnje venčanje često zahteva putovanje do lokacije na otvorenom. Razmislite o tome kako će vaši gosti stići do mesta na kojem će se ceremonija održati i obezbedite prevoz ukoliko je potrebno. Ako planirate višednevno venčanje, važno je osigurati smeštaj za goste, ili ih barem uputiti na isti. Pronađite hotele, vile ili apartmane u blizini venčanja kako biste olakšali svojim zvanicama da se smeste i omogućili im da se opuste pred sam događaj.

Ukratko, letnje venčanje iz snova zahteva dobru organizaciju i pažljivo planiranje. Ne zaboravite da uživate u svakom trenutku planiranja i pripreme za vaš poseban dan. Leto je sezona ljubavi i radosti, stoga iskoristite sve čari ove sezone i stvorite nezaboravne uspomene sa vašim najbližima.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem