Magazin

Kako isplanirati venčanje na moru?

20.06.2022

Ukoliko zamišljate da vaše venčanje bude autentično i potpuno drugačije od onoga što ste navikli, venčanje na moru je pravi izbor za vas.

Organizacija venčanja na moru nije nužno teži zadatak, već ono prosto uključuje pojedine jedinstvene ideje sa kojima se parovi, koji se odluče na tradicionalno venčanje, sigurno neće susresti.

Ukoliko ste spremni da vaše snove o venčanju na moru pretvorite u stvarnost, nastavite sa čitanjem jer ćemo u nastavku teksta detaljno objasniti korak po korak kako da organizujete venčanje na obali mora.

#1 Odredite datum i sve goste obavestite na vreme - najvažniji korak

Bilo da su u pitanju neke daleke destinacije ili pak one bliže, ali opet dovoljno daleko da vaši gosti moraju da preorganizuju svoje slobodno vreme, neophodno je da goste obavestite na vreme o datumu vašeg venčanja.

Ovo posebno važi ukoliko odaberete datum u toku radne nedelje kada većina ljudi radi. To znači da će vaši gosti unapred morati da najave vaše venčanje ne bi li dobili nekoliko slobodnih dana.

Šest meseci ili pak godinu dana unapred je sasvim dovoljno vremena da vaši gosti donesu odluku da li će moći da prisustvuju vašoj ceremoniji. Najava datuma unapred je posebno važna za bitne osobe sa venčanja poput roditelja i kumova budući da i njih čeka veliki zadatak.

#2 Rezervišite smeštaj za goste - pružite potpuni ugođaj vašim gostima

U zavisnosti od vaše finansijske situacije, za vaše goste možete organizovati avionske karte, smeštaj kao i hranu o vašem trošku. Ovakav korak je svakako prihvatljiviji za mladence ukoliko je u pitanju intimno venčanje sa najvažnijim ljudima, međutim ukoliko je u pitanju svadba sa nekoliko stotina zvanica, teško da će mladenci preuzeti svu odgovornost na sebe.

Uostalom, venčanja na moru obično su intimnija pa ćete tako sigurno poželeti da pomognete ali i ugodite vašim gostima tako što ćete se pobrinuti za njihov smeštaj.

Iz godine u godinu venčanja u Crnoj Gori postaju sve popularnija zbog brojnih prednosti koja ova država nudi mladencima. Priznati brakovi, nepostojanje viznih režima, kao i atraktivne destinacije na moru čine Crnu Goru poželjnom destinacijom kada je u pitanju organizacija venčanja na moru.

Prilikom bukiranja smeštaja dostupni su vam brojni apartmani, hoteli ali i rezidencije u Porto Montenegru kao jednoj od najluksuznijih marina u Crnoj Gori. Ovakav hotelski kompleks je najlakši, ali i najisplativiji način da svojim gostima osigurate ugođaj pre i nakon venčanja.

Ukoliko niste u mogućnosti da obezbedite smeštaj za sve goste, onda to bar uradite za vaše roditelje kao i kumu, odnosno kuma čija je uloga na vašem venčanju itekako važna.

vencanje na plazi

#3 Vodite računa o vremenu - sunce i kiša kao komponente koje mogu ugroziti ceremoniju

Vremenska prognoza prilikom organizacije venčanja na otvorenom je esencijalni faktor! Ukoliko ste se već odlučili da vašu ceremoniju obavite na pustoj plaži, vreme je nešto o čemu morate misliti te i spram toga prilagoditi datum venčanja.

Međutim i pored toga što ćete redovno pratiti vremensku prognozu, sa vremenom se nikad ne zna, te vas vrlo lako može iznenaditi kiša ili letnja oluja čak iako meteorolozi to nisu najavili. Bilo kako bilo, venčanje na moru znači da će biti topla klima i jako sunce te stoga savetujemo da imate plan B u slučaju kiše ili nekih drugih nepredviđenih okolnosti.

Ne zaboravite da vašu svadbenu garderobu prilagodite destinaciji na kojoj organizujete venčanja - ukoliko je to u pitanju plaža, onda savetujemo da zaboravite na štikle sa potpeticom, već se umesto toga odlučite za ravne sandale, ili što je još bolja alternativa, budite bosi kako bi se totalno uklopili uz morsku atmosferu.

#4 Ne zaboravite da zatražite dozvolu za venčanje - pribavite svu papirologiju

U zavisnosti od države, kao i lokacije za venčanje na kojoj želite da organizujete vaše venčanje, biće neophodno da pribavite dozvolu za to od nadležnih organa. Ovo pravilo posebno važi ukoliko se venčavate na javnom mestu kao što je u ovom slučaju javna plaža.

Čak i da planirate vašu ceremoniju na privatnoj plaži, zasigurno ćete morati da se konsultujete sa nadležnima u opštinama budući da će vam biti potrebna dozvola za postavljanje stolova, stolica, dekoracije i svega onoga što doprinosi jedinstvenoj atmosferi.

Ovo je još jedna stavka kojom ćete morati da se pozabavite kada krenete u ovakvu avanturu kako biste otklonili sve prepreke za vaš najvažniji dan. Dakle, kada konačno donesete odluku o datumu venčanja, sledi korak istraživanja i prikupljanja svih dozvola i papira ukoliko je to neophodno za vašu destinaciju.

U krajnjem slučaju, ukoliko pravite venčanje na moru, dekoracija vam neće biti ni potrebna, more je samo po sebi dovoljno da vaša ceremonija izgleda kao iz bajke.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da smo vas podstakli na razmišljanje o venčanju na moru čiju lepotu vam niko ne može prepričati već je morate sami doživeti! Ukoliko ono bude vaš izbor, ne zaboravite na naše savete koji će vam pomoći prilikom organizacije ceremonije.

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem