Magazin

Najpopularniji ukusi za torte za venčanje

26.08.2022

Degustacija uzoraka i odabir ukusa za mladenačku tortu će vam, ako ste sladokusci, definitivno biti omiljena aktivnost u okviru planiranja celokupnog venčanja.

Preporučljivo je da se svadbena torta bude na više spratova. To pruža mogućnost da svaki sprat bude drugačijeg ukusa - na jednom može biti voćna torta, na drugom čokoladna, na trećem puslica, vanila ili bilo koja varijanta koju zamislite.

Time ćete izabrati ukuse koje najviše volite, ali i osigurati da svaki gost na vašem venčanju pronađe nešto za sebe.

U nastavku teksta ćemo vam predstaviti najpopularnije ukuse i pomoći vam u donošenju najslađe odluke u životu.

#1 Voćna torta

Voćne torte su uvek dobar izbor za leto, jer su lagane i sjajno osvežavaju. Lepeza mogućnosti je široka - najukusnije voćne torte od višanja, jagoda, malina, banana, limunova i drugog voća čekaju da baš njih odaberete.

Ukus citrusa je odličan izbor za prolećno venčanje, te torte sa ukusom limuna postaju sve popularnije. Pravi su izbor za parove koji nisu ljubitelji jakih i teških ukusa.

Odličan “zimski” izbor može biti torta od narandže i brusnica, sa glazurom od krem sira. Bogatog je i slasnog ukusa, a dašak svežine daju joj sok od pomorandže, kora od pomorandže i pire od brusnica. Punjenje može biti marmelada od narandži ili brusnica, što će izazvati oduševljenje svih gostiju.

Kako je danas najraznovrnije voće u ponudi tokom cele godine, bilo koja voćna torta može biti vaš izbor tokom svih godišnjih doba.

Takođe, znamo da je voće efektnog izgleda, a još bolji utisak ostaviće ako mu se pruži mogućnost da zablista u svojoj savršenosti. Zbog toga su u poslednje vreme izuzetnomoderne "golišave” torte, sa nultom do minimalnom glazurom spolja. Sama tekstura - izložene kore, fil, iseckano ili celo voće - privući će poglede svih gostiju.

golišave torte

#2 Čokoladna torta

Kada možete pogrešiti sa čokoladom? Dok bi neki parovi možda želeli da se klone uobičajenog, izbegavajući čokoladni ukus svadbene torte, mnogi je još uvek žele - i to sa velikim žarom i entuzijazmom.

Postoji nešto senzualno u čokoladi.

Pritom je neverovatno podložna prilagođavanju i personalizaciji. Ukoliko ne žudite za običnom čokoladnom tortom i smatrate da torta treba da odražava karakter mladenaca, možete da “razbijete monotoniju” i istaknete njenu sofisticiranost dodavanjem narandži, jagoda, kupina ili smokvi.

Ako ste ljubitelj čokoladnih torti, verovatno ćete imati određene favorite među različitim kombinacijama ukusa.

Na primer, kombinacija slatkoće bele čokolade i karakterističnog voćnog ukusa malina predstavlja prekrasan kontrast. Malina u torti može da bude prisutna u vidu džema, krema ili fila napravljenog od svežih malina, i u svakoj varijanti biće pun pogodak.

S druge strane, menta je omiljeni dodatak čokoladi po hladnom vremenu. Zamislite samo: torta od tamne čokolade, uparena sa svilenkastom belom čokoladom, uz dodatak mente. Zvuči kao san, zar ne?

#3 Vanila

Tradicionalna torta sa ukusom vanile jedan je od češćih izbora, jer je reč “tradicionalno” savršeno kompatibilna sa idejom o braku, zajednici, skladu i stabilnosti. Ukoliko želite da igrate na sigurno, ovo može biti odličan izbor. Gotovo je nemoguće pronaći nekoga ko ne voli ukus vanile.

Naravno, standardnu vanila tortu možete podići na viši nivo tako što ćete je totalno razbuditi voćnim ukusom borovnice, koja osvaja čula svojom ljubičastom bojom i pre nego je probate. Dobićete sjajnu kombinaciju.

Vanila je sjajna podloga i za neke egzotičnije ukuse, te vam i te kako pruža  prostor za eksperimentisanje. Na primer, kokos, ananas, mango ili kivi bi se idealno slagali uz nežnu vanilu. Pustite mašti na volju.

#4 Pink šampanjac

Ova vrsta je jedinstveno i efektno rešenje. Zamislite scenu: sečete tortu i mehurići se nalaze i u čašama napunjenim šampanjcem i u torti. Ima li šta bolje?

Nastala je kada su poslastičari dosetili da bi, umesto vode, u smesu za korice mogli da sipaju šampanjac. Uz malo prehrambene boje dobija se roze torta penušave teksture. Mehurići olakšavaju testo, čineći neverovatno meku, nežnu tortu, aromatizovanu šampanjcem.

Kada je izbor fila u pitanju, sa ovim tipom torte komplementarni su kremovi sa ukusima ruma, bele čokolade, putera, vanile, jagode ili maline. Naravno, vaš izbor može biti i krem od šampanjca, koji bi doprineo jačem isticanju ukusa ovog penušavog pića.

sečenje torte

#5 Crveni somot

Ukoliko želite da vaša torta odiše prefinjenošću - ovo je pravi izbor za vas.

Korice boje crvenog somota asociraju na ljubav i romantiku, a uz njih se odlično uklapaju bogati i prefinjeni filovi čiju osnovu čine sirevi, maskarpone ili rikota, što joj daje notu svežine.

Uobičajeni sastojci koji se uglavnom koriste uključuju brašno, puter, mlaćenicu (mleko koje ostaje nakon mlaćenja, odnosno izrade putera), kakao i sirće.

Ova torta se topi u ustima. Ima baršunastu teksturu i sočnija je, smelija i manje slatka verzija čokoladnih torti na koje smo navikli.

Ne zaboravite: svadbena torta simbolizuje sladak život, blagostanje i plodnost. Trebalo bi da bude napravljena od kvalitetnih sastojaka koji simbolizuju dugotrajan, bogat i srećan brak.

Trenutak zajedničkog sečenja torte od strane mladenaca je centralni i nezamenljivi deo ceremonije, a mi se nadamo da smo vam ovim tekstom pomogli da izaberete ukuse koji su u skladu sa vašim senzibilitetom i preferencijama.

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem