Magazin

Kako kreirati savršen izgled za venčanje najbolje prijateljice?

14.03.2022

Venčanja su svečanosti koji zahtevaju odevanje u elegantne komade odeće.

Ako je došao dan kada se vaša najbolja prijateljica udaje, pred vama je modni izazov koji zahteva šoping i odabir idealne odevne kombinacije za ovaj veliki događaj.

Budući da nam je danas na raspolaganju veliki broj tržnih centara, kupovina ne mora da bude naporna.

Sve što je potrebno jeste da se zaputite u veliki tržni centar i u najbližoj prodavnici u Beogradu pronađete komad odeće, a dobra vest je da velike šoping centre možete naći i u drugim gradovima širom Srbije.

Ipak, odeća nije jedina stavka na koju treba da mislite, a šta vam je sve potrebno za perfektan izgled na svadbi vaše prijateljice i koje greške ne smete da napravite, pročitajte u nastavku teksta.

Elegantna haljina prilagođena vašoj građi

Najbolje drugarice i mlada

Haljina je odevni predmet koji najveći broj dama bira kada gostuje na venčanjima - i to ne bez razloga.

Elegantne, praktične i glamurozne, haljine su odavno postale jedan od omiljenih odevnih komada svih dama, a posebno za važne i svečane događaje. Baš zato, sa haljinom za venčanje najbolje prijateljice nećete pogrešiti.

Ipak, postavlja se pitanje - Kakva haljina treba da bude?

Prva stavka o kojoj treba da mislite prilikom odabira jeste dužina haljine, i prema vašim preferencijama i građi odaberete kratku, srednje dugu ili dugačku elegantnu haljinu. Posle toga, obratite pažnju na materijal haljine.

Nije svaka tkanina pogodna za svečane događaje.

Naš predlog su svakako svila i saten i njima slični materijali koji odišu luksuzom. Naravno, za letnje svadbe sjajan izbor su i lepršave tkanine ili haljine od prijatne viskoze. Poslednje stavke na koje treba da mislite su kroj i boja haljine. Tu možete biti gotovo potpuno slobodni i odabrati kroj u kome se osećate prijatno i izgledate sjajno. Kada je reč o boji, važno je da izbegnete belu, ali i svetle bež i roze nijanse iz očiglednih razloga - bela je namenjena za mladu!

Atraktivan kombinezon u jarkim tonovima

Elegantni, efektni, atraktivni - kombinezoni su favoriti dama koje ne preferiraju haljine.

Bilo da se u njima ne osećate prijatno, smatrate da vam ne stoje dobro i verujete da tokom venčanja nećete biti opuštene u haljini, kombinezon je idealna opcija za vas.

Kada je reč o kombinezonima, važno je da ih prilagodite događaju na koji idete, kao i vašoj građi i periodu godine. Primera radi, za letnje venčanje vaš izbor može biti kratak satenski kombinezon, a za zimu kombinezon dugačkih nogavica na bretele. Preko njega obucite elegantan sako i spremne ste!

Iako se možete igrati paternima, šarama i različitim dezenima, nepogrešiv izbor za venčanja svakako su upečatljivi jednobojni kombinezoni u jarkim tonovima. Ako ste ljubiteljke klasike, nećete pogrešiti ni sa crnim kombinezonom.

Udobne cipele su must have na venčanjima

Izuzev odeće koju treba da kupite, cipele su neizostavna stavka prilikom kreiranja idealnog izgleda za venčanje najbolje prijateljice. Ovde je važno da pre svega odaberete udobnost kako biste se bezbrižno prepustile zabavi i đuskanju tokom celog dana.

Zato je izuzev boje koja treba da se uklapa uz celokupan stajling važno da obratite pažnju pre svega na komfor. Izuzev toga, naš predlog je da za ovako važan događaj ponesete jednako elegantan dodatni par obuće, kako biste mogle da budete apsolutno sigurne da vas bol u stopalima neće sprečiti da se zabavljate!

Ne zaboravite na aksesoare i šminku

Nazdravljanje sa mladom

Jedan od poslednjih, ali ne i najmanje važnih koraka jeste odabir šminke i aksesoara koji će vaš izgled podići na viši nivo.

Šminku treba da prilagodite stajlingu. Primera radi, ukoliko ste odabrali odeću u jarkim tonovima, šminka treba da bude umerena u klasičnim nijansama. Vaš izbor mogu biti bež i braon nijanse na očima, a na usne možete naneti jednostavan karmin boje mesa.

Sa druge strane, ukoliko je vaša odeća neutralnih tonova ili u klasičnim nijansama, možete odabrati efektnu šminku kao što je crveni ruž.

Takođe, ne smete zaboraviti na aksesoare koji svaki outfit podižu na viši nivo! U tom smislu, vaš stajling neće biti kompletan bez elegantne torbice u koju ćete smestiti važne sitnice kao što su novac, mobilni telefon i nekoliko komada šminke koju ćete tokom svečanosti popravljati.

U skladu sa stajlingom, odaberite nakit koji se ideano uklapa i zablistajte na dan venčanja vaše najbolje prijateljice!

Greške koje ne smete napraviti

Kako su venčanja zaista specijalni događaji, postoje određena pravila koja ne smete prekršiti. Sigurni smo da ne želite da sve oči budu uprte u vas zbog neadekvatnog, a pre svega neprimerenog stajlinga.

U tom smislu, kao što je već pomenuto, zasigurno treba izbegavati bele haljine i uopšte odevne kombinacije u ovoj boji. Izuzev toga, obratite pažnju na dužinu i kroj haljine. Kratke, providne i haljine sa lošom potporom nisu adekvatan izbor za venčanja, posebno ne za venčanje najbolje prijateljice. Isto tako, velike glamurozne haljine nalik na venčanicu takođe nisu sjajan izbor, budući da izuzetno podsećaju na mladin stajling.

Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan, a pre svega koristan, te da ste spremne da se zaputite u šoping i odaberete idealan stajling za svadbu bliske prijateljice!

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem