Magazin

Nekoliko saveta za mladu pred venčanje

28.10.2022

Proleće, leto i rana jesen doneli su nam zaista ogroman broj proslava za venčanja, dok ste verovatno i sami bili gosti na možda i po nekoliko uzastopnih vikend za vikendom.

Planiranje venčanja u ovom periodu bio je izuzetno zahtevan zadatak, upravo iz razloga što je bukiranje restorana, muzike, dekoracije, hrane, šminkera, frizure bilo potrebno obaviti mnogo unapred.

Kao da organizacija venčanja nije dovoljno stresna i bez toga, posebno za vas kao mladu, koja želi da sve prođe savršeno za ovaj najvažniji dan.

Saznajte kako da se na pravi način pripremite za venčanje i da sve prođe bez previše stresa.

Zakažite na vreme frizuru, šminku i venčanicu

I sami ste imali prilike da vidite kakva je bila navala za šminkerima, frizerima i venčanicama u tekućoj godini, te savetujemo da o izgledu za svoje venčanje počnete misliti na vreme.

Nije na odmet zakazati usluge šminkera, frizera i venčanicu čak i po 6 meseci unapred kako biste bili potpuno sigurni.

U svakom slučaju, uvek imajte alternativu, ako kojim slučajem ne pronađete odgovarajući termin. Razmislite o tome ko bi od prijateljica i prijatelja mogao da vas isfenira i našminka.

Kućni asortiman za lepotu opremite i potrebnim pomagalima za negu i lepotu kao što su električna četka za kosu, fen, šminka, maske, balzami i ostalo.

Možda i najzahtevnije od svega jeste pronaći odgovarajuću venčanicu, za šta ćete morati da odvojite i po nekoliko dana punih obilazaka radnji i isprobavanja idealne kombinacije.

Ne izgladnjujte se pred venčanje

Sigurni smo u to da želite izgledati savršeno u svojoj venčanici na dan venčanja, pa vam otuda verovatno pribegavaju misli kako će biti neophodno držati rigorozne dijete i izgladnjivati se pred ovaj veliki datum.

Međutim, to je velika greška koju mnoge devojke naprave i celokupnu proceduru organizacije koja je i sama po sebi stresna, doživljavaju još intenzivnije.

Sasvim je u redu pripaziti na ishranu pred venčanje i izbaciti iz redovne konzumacije previše šećera, testa, sokova, hleba, grickalica i brze hrane. Sa druge strane, sebi možete dati malo lufta i omogućiti cheat day jednom nedeljno.

U svoju dnevnu rutinu uvedite treninge, koji će vam pored fizičkih promena na bolje, biti odličan način pražnjenja negativne energije. Nervoze će neminovno biti pri organizaciji ovako velikog događaja, pa je zato najbolje odmah sprečiti negativne posledice.

Ukoliko to ne uradite, već dopustite negativnoj energiji da se nakupi, dok istovremeno gladujete uz rigoroznu dijetu, sve će vam padati mnogo teže.

I takođe mali savet, koliko god da ste smršali ili ne, onog trenutka kada ste odabrali venčanicu, potrudite se da ostanete na istoj kilaži, kako bi vam ona lepo pristajala na dan venčanja, a verujte nam na reč - stajaće vam odlično!

Saveti za mlade

Dopustite jednoj osobi da vam pomogne pri organizaciji

Organizacija venčanja zaista je komplikovan zadatak za jednu osobu, a od svog budućeg supruga nemojte očekivati puno korisnih saveta, iako će on uvek biti tu sa vama kao ispomoć.

Osim vas dvoje kao glavnih aktera, bilo bi idealno da uz vas bude i neka bliska osoba sa ukusom, koja će vam pomoći da donesete konačne odluke i prevagnete kada se dvoumite.

To može biti i profesionalni organizator venčanja, ali ako ne želite da odvajate novac i za te usluge, sasvim je u redu posavetovati se sa nekim iz svoje sredine. Sigurni smo da će svako želeti da pomogne!

Sa druge strane, ne dozvoljavajte svima da se mešaju u organizaciju i da nameću svoje stavove, u čemu su aktivni posebno najbliži članovi porodice.

Pripremite rezervni outfit za venčanje

Pored odabira venčanice koja će zajedno sa šminkom i frizurom biti zadužena za vaš savršen izgled, obavezno pripremite i drugi outfit. Venčanice kao komad odeće ipak nisu najpraktičnije za puno šetanja i igranja, pa vam neće biti jednostavno da se u njima zabavite na pravi način.

Kada prođu sve ceremonijalne aktivnosti tokom venčanja, verujemo da ćete i sami želeti malo da se opustite, zaigrate i nazdravite sa gostima. Kako bi vam bilo prijatnije u svemu tome, obucite se komfornije i uživajte do kraja u svojoj svadbi.

Ovo je ipak vaš dan, pa bi bila prava šteta da se ne provedete kako dolikuje!

Naspavajte se pred svoje venčanje

Svesni smo koliko ovo nerealno zvuči, ali će sve biti mnogo lakše uz kvalitetan san. Zamolite prijateljice da devojačko veče bude vikend pred venčanje, dok veče pred udaju možete nameniti opuštajućoj večeri uz koju čašu vina.

Naravno, mirno veče pred venčanje sebi možete priuštiti jedino ako ste sve već isplanirali i na vreme obavili.

Verujemo da će i vaše najbolje drugarice imati razumevanja za vas, ukoliko želite da kvalitetno odmorite pred ovaj veliki dan. Naravno, neće biti strašno ni ne odmoriti previše, s obzirom na euforiju koja će vladiti u vama i svuda oko vas.

Ovaj osećaj uzbuđenja i zadovoljstva će vas svakako držati i štititi od umora. Ako možete, lezite na vreme, ako ne, prikrijte tragove umora.

Nadamo se da su vam naši saveti za venačnje bili korisni i da ćete moći da ih primenite, te sebi olakšate veliki dan venčanja. Srećno!

 

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem