Magazin

Dan pred venčanje - kako pripremiti lice za celodnevnu šminku?

08.06.2023

Kada se bliži vaš veliki dan, jedan od najvažnijih elemenata je savršena šminka koja će izdržati celodnevna uzbuđenja i emocije koje su sastavni deo venčanja.

Ali kako postići da vaša šminka izgleda besprekorno i traje tokom celog dana?

U ovom blog tekstu ćemo vam pružiti korisne savete i trikove kako pripremiti lice za celodnevnu šminku, tako da budete sigurni da će vaša lepota trajati od jutra do večeri!

Regularna nega kože - osnova za dobar izgled šminke

Ključna osnova za dugotrajnu šminku je dobra nega kože. Neophodno je da započnete sa redovnom negom kože bar nekoliko meseci pre venčanja.

Redovno čišćenje, hidratacija i kvalitetni preparati za negu lica za vaš tip kože pomoći će vam da imate zdravu i blistavu kožu.

Evo šta bi sve trebalo da se podrazumeva u okviru vaše skin care rutine nekoliko meseci uoči velikog dana:

#1 Redovno čišćenje

Prva i najvažnija stavka u nezi kože je redovno čišćenje lica.

Preporučuje se čišćenje lica dva puta dnevno - ujutru i pre spavanja. Odaberite blagi, pH neutralni gel ili penu za čišćenje kože koja odgovara vašem tipu kože. Blaga masaža lica prilikom čišćenja će poboljšati cirkulaciju i ukloniti nečistoće sa površine kože.

#2 Hidratacija

Nakon čišćenja, hidratacija je ključna za održavanje zdrave kože.

Odaberite hidratantnu kremu koja je prilagođena vašem tipu kože. Ako imate suvu kožu, birajte bogate i hranljive kreme, dok za masnu kožu možete koristiti lagane gelove ili losione. Hidratantni proizvod će održavati kožu mekom, hidriranom i spremnom za nanošenje šminke.

#3 Eksfolijacija

Jednom ili dva puta nedeljno preporučuje se eksfolijacija kože kako biste uklonili mrtve ćelije sa površine kože i otkrili sveži sjaj. Možete koristiti blagi piling proizvod sa sitnim granulama ili enzimatski piling koji deluje na prirodno otapanje mrtvih ćelija. Ovo će poboljšati teksturu kože i omogućiti bolje upijanje hidratantnih proizvoda.

#4 Tretmani kod profesionalaca

Ako imate specifične probleme sa kožom ili želite dodatno unaprediti svoj ten pre venčanja, poseta kozmetičkom salonu ili dermatologu može biti dobar korak.

Stručnjaci mogu pružiti tretmane kao što su dubinsko čišćenje lica, hemijski piling ili mikrodermoabrazija koji će rešiti kožne probleme, poboljšati teksturu kože i povećati blistavost.

#5 Zaštita od sunca

Važno je zaštititi kožu od sunčevih zraka kako biste sprečili štetne efekte UV zraka. Koristite kremu sa SPF faktorom od najmanje 30 tokom dana, čak i ako je oblačno. Ovo će pomoći u sprečavanju oštećenja kože, prevremenog starenja i pojave hiperpigmentacija.

#6 Ishrana i hidratacija

Nega kože nije samo spoljašnja, već i unutrašnja. Obezbedite sebi ishranu bogatu hranljivim sastojcima poput voća, povrća, zdravih masti i proteina. Takođe, važno je piti dovoljno vode kako biste održali hidriranost kože.

Svečana šminka

Priprema kože za šminku neposredno pred venčanje

Neposredno pred venčanje, želite da vaša koža izgleda blistavo i sveže. Evo nekoliko brzih i efikasnih načina kako da pripremite kožu za taj poseban dan:

  • Hidrirajte se - dva dana pre venčanja, povećajte unos vode kako biste hidrirali kožu iznutra. Dobro hidrirana koža izgleda zdravije i sjajnije, pa se pobrinite da pijete dovoljno vode tokom dana;
  • Maska za lice - dan pre venčanja, razmazite sebe maskom za lice. Odaberite masku koja odgovara vašem tipu kože i koja ima hidratantna svojstva. Nanesite je na lice i ostavite da deluje prema uputstvima proizvoda. Ova mala "spa sesija" će hidrirati, osvežiti i pripremiti vašu kožu za sjajnu šminku.
  • Opuštanje očiju - ujutru na dan venčanja, stavite sveže kolutove krastavca na oči. Krastavci imaju umirujući efekat i pomažu u smanjenju otoka i tamnih podočnjaka. Lezite udobno na krevetu, stavite kolutove krastavca na zatvorene oči i odmorite se oko 15 minuta. Nakon toga, vaše oči će izgledati odmorno i sveže.
  • Dobar san - veče pre venčanja, pokušajte dobiti dovoljno sna. Dobar san pomaže u obnavljanju kože i smanjenju vidljivosti umora. Odmorite se i probudite se osveženi, spremni za taj poseban dan.
  • Ne eksperimentišite sa novim proizvodima - neposredno pred venčanje, nemojte isprobavati nove proizvode za negu kože ili šminku. Postoji rizik od neželjenih reakcija ili iritacija koje bi mogle pokvariti vaš izgled. Umesto toga, koristite proizvode koje ste već testirali i znate da su vam dobri.

Priprema kože neposredno pred venčanje treba da bude jednostavna i opuštajuća. Uživajte u ovim malim trenucima brige o sebi i pripremite svoju kožu za blistavi izgled na vašem venčanju.

Preparati koji će podići vašu šminku na novi nivo i očuvati je tokom celog dana

Priprema lica za šminkanje nije samo očišćena koža i hidratantna krema. Postoje određeni preparati koji mogu napraviti veliku razliku u trajnosti i izgledu šminke mlade. Evo nekoliko ključnih proizvoda koji čine da vaša šminka na venčanju traje duže i izgleda bolje:

Prajmer

Prajmer je proizvod koji se nanosi pre šminke i ima ulogu stvaranja glatke i ravne površine kako bi ostali koraci pri šminkanju izgledali što bolje. Prajmer pomaže u ispunjavanju pora, smanjenju vidljivosti finih linija i stvaranju dugotrajne baze za šminku.

Odaberite prajmer koji odgovara vašem tipu kože, kao što su hidratantni prajmeri za suvu kožu ili matirajući prajmeri za masnu kožu. Ovaj korak će pomoći da vaša šminka traje duže i izgleda glatko i besprekorno.

Fiksator

Fiksator za šminku je proizvod koji se nanosi nakon šminkanja kako bi se setirala i očuvala šminka tokom celog dana. Postoji u obliku spreja koji se raspršuje po licu.

Fiksatori za šminku pomažu da se spreči razmazivanje, pucanje ili nestajanje šminke. Oni takođe mogu dodati hidrataciju i sjaj koži. Raspršite fiksator po licu nakon nanošenja šminke, držeći bočicu na udaljenosti od oko 30 cm od lica. Ovo će vam pomoći da vaša šminka ostane sveža i postojana tokom celog dana.

Poslednji, ali i najvažniji savet za mladu, je da se ne brinete oko šminke, već da se znajući da ste preduzele ove korake, opustite i uživate u svom velikom danu kako i dolikuje!

Podelite sa prijateljima:

Komentari (0)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno prikazana.

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem